Oktay Ekşi bir yazısında Sn. Adnan Oktar’a atfedilmeye çalışılan suçlarla ilgili şöyle diyor; “… Hepsinde de Adnan Hoca’ya klasik suçlamalarla yaklaşıldı. Kiminde ‘‘uyuşturucu’’ bağlantılı bir suçlamayla kiminde Ceza Yasası’nın ‘‘genel ahlak ve toplum düzeni’’ içerikli hükümleriyle yargılanmak istendi.” 

Psikolojik savaşta insanların ruh haline etki ederek sonuç alma tekniği kullanılır. Adnan Oktar’a da her türlü suçun isnat edilmeye çalışılması kamuoyunda infial oluşturma amacıyla yapılmıştır. Adnan Oktar psikolojik savaşın bu taktiğini ÇAY TV’ye verdiği röportajında şu sözlerle açıklamıştır:

Bir insanın kitaplarını, fikirlerini nasıl çürütebilirsin? ne denebilir? Dünyadaki şu sistem içerisinde en akılcı en zekice olabilecek iddia bu tarz iddialardır. İşte aklına gelen her türlü halkın düşüncelerine inançlarına, ahlak yapısına aykırı olan herşeyi yapıyor demektir. … bu, psikolojik savaşın klasik tekniğidir…Daha önce denediler çünkü,ümmetçilik propagandasıyla olmadı, 141, 163’den de denediler o da olmadı, dini örgüt dediler o da olmadı, yani bunlarla tutturamadılar.Bir de çeteden deneyelim bakalım dediler, o da olmadı. Nasıl etkili olacak, yani çünkü mühim olan psikolojik savaş zaten kendileri de söylüyor bunu, psikolojik savaş yaptıklarını söylüyorlar. ” 



Daha yeni Daha eski