Uygulanan psikolojik savaş yöntemlerinden biri de Sayın Adnan Oktar’ın 1986 yılında “Türk Milletindenim, İbrahim ümmetindenim” sözünden dolayı tutuklanıp 9 ay cezaevine, daha sonra da 10 ay Bakırköy Akıl Hastalıkları Hastanesi’nde tutulmasıydı. Bir çok gazete bu konuyu günlerce sevinç ve heyecan içinde birinci haber olarak kapaktan ve manşetten kamuoyuna duyurdular. Örneğin Hürriyet Gazetesi büyük bir heyecanla “Adnan Hoca deli çıktı” şeklinde psikolojik savaşın etkileyici bir başlığıyla bunu duyurmuştu.


Adnan Oktar’ın 1 Kasım 2013 tarihli A9 TV röportajından





Sayın Adnan Oktar, en tehlikeli hastaların olduğu, cinayetin çok olağan sayıldığı, birkaç demir kapıdan geçilerek girilen, 300 akıl hastasının bulunduğu 14A koğuşunda tutuldu. Onun bulunduğu dönemde, koğuşundaki 10’un üzerinde akıl hastası 10’un üzerinde cinayet işlediler. Bu olaylar o koğuşta sıradan olaylar olarak kabul ediliyordu. Bu süre içinde 6 hafta yatağına ayak bileğinden zincirlendi. Annesi onu ziyaret etmeye geldiğinde azılı delilerin arasından geçmek zorunda kalıyordu. Sayın Adnan Oktar hapishanede ve akıl hastanesinde toplam 19 ay tutuldu ve sonra savcılığın “ifadelerinde suç unsuru bulunmadığını” belirtmesiyle beraat etti ve serbest bırakıldı.

Sayın Adnan Oktar’ın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde kaldığı dönem olan 1985-1986 yıllarına ait hastaların detaylı tedavi süreçlerini içeren tüm belgeler hastane arşivlerinden bir şekilde yok edilmiştir. Böylece psikolojik savaş uzmanları o dönemin tüm karanlık yönlerini soruşturma ihtimali olmayacak şekilde ortadan kaldırmıştır. 1927 yılından itibaren hiçbir eksiklik olmadan çok düzenli olarak tutulan bu arşivin sadece o döneme ait dosyalarının kayıp olması Sayın Adnan Oktar’a karşı yürütülen psikolojik savaşın ne kadar derin olduğunu göstermektedir.
Daha yeni Daha eski