Bilim Araştırma Vakfı Davası dosyasındaki emniyet ifadeleri, yargılanan kişilere gözaltı süresince AĞIR İŞKENCE ALTINDA, OKUTULMADAN, ZORLA İMZALATILMIŞ sahte tutanaklardan ibarettir. Bu durum çeşitli hastanelerin vermiş olduğu işkence raporlarıyla sabittir. Bu emniyet ifadeleri işkence feryatlarıdır, işkencenin belgesi ve tapusu hükmündedir. Ancak işkence altında alınan bu ifadeler yüzlerce medya organında çok detaylı olarak tekrar tekrar yayınlanmaktadır.
Ayrıca Ceza Muhakemeleri Kanunun 148.Maddesi gereğince avukat huzurunda alınmayan emniyet ifadeleri geçerli değildir. BAV Davası dosyasındaki emniyet ifadelerinin hiçbirinde avukat bulunmamıştır.Bu nedenle tüm emniyet ifadeleri hükümsüzdür. 
Bilim Araştırma Vakfı davası ile ilgili son 10 yıldır medyadaki her haberde aslında hükümsüz olan bu emniyet ifadeleri defalarca yayınlanmıştır. Bu psikolojik savaşın güya bir başarısıdır.

 

Ceza Muhakemeleri Kanunun 148. Maddesi

2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 29.02.2008 tarihindeki Bilim Araştırma Vakfı ile ilgili duruşmada mahkeme heyetinin aldığı kararın, “YASAK USULLERLE ALINAN İFADELER DELİL OLARAK DEĞERLENDİRİLEMEYECEĞİ CMK’nun 148.maddede anlaşıldığından hukuka aykırı olarak alındığı iddia edilen ifade ve delillerin…”şeklinde belirtilen 5. maddesinde mahkeme heyeti emniyet ifadelerinin yasak usullerle alındığını kabul etmiş ve bunların delil niteliğinin olmadığını söylemiştir.




Daha yeni Daha eski