2. Dünya Savaşı sırasında psikolojik savaş tekniklerini çok yoğun kullanan Hitler’in özel psikolojik savaş biriminin elemanlarından olan Milli Eğitim ve Propaganda Bakanı Dr. J. Göbbels; psikolojik savaş yöntemlerini anlattığı bir çok demecinden birinde şu ifadeleri kullanmıştır:

“YALAN SÖYLEYİN, MUTLAKA İNANAN ÇIKAR”

Burada Göbbels’in bu sözü kitlelere yalan gazete haberleriyle, yalan demeçlerle, yalan beyanlarla etkilemenin ne kadar kolay olduğunu gösteren bir delildir. Sayın Adnan Oktar’a karşı da Göbbels’in psikolojik savaş yöntemleri kullanılmıştır.Ona karşı da çeşitli iftira, yalan ve karalama kampanyaları düzenlenmiştir. Ve gerçekten de inanan çıkmıştır.

Hitlerin psikolojik savaş birimi vardı. Psikologlardan,  psikiyatristlerden, bilim adamlarından, uzmanlardan oluşuyordu. Kendi fikirlerinde olmayanlardan hedef seçilen kişilere yönelik yalan ve iftira kampanyası başlatıyorlardı. Radyolar, el ilanları ve televizyonlar ile sürekli fısıltı gazetesi şeklinde bu yalanları yayarak karşı tarafı

etkisiz hale getirmeye çalışıyorlardı.Faşizm de, komünizm de psikolojik savaş yöntemini kullanmıştı.

 Milyonlarca kişinin katili, kitle katliamı yapan Stalin de psikolojik savaşa çok önem veriyordu. Muhaliflerini yalan, hakaret, iftira ile ve diğer psikolojik savaş yöntemleri ile susturmaya çalışıyordu. Fikirlerine muhalif olan kişileri akıl hastanesine koyup deli ilan ediyordu. Tıpkı Sayın Adnan Oktar’a karşı düzenlenen komplolarda ve bunlarda uygulanan yöntemlerde olduğu gibi.








Daha yeni Daha eski