1999 yılında Bilim Araştırma Vakfı mensuplarına karşı düzenlenen polis operasyonu sonrasında bir çok medya kuruluşu BAV camiası mensuplarının “şantaj ve tehdit yaptığı” şeklinde asılsız iddialar ortaya atmıştır. Psikolojik savaş uygulayıcılarının yönlendirdiği bu gazetelerde Mehmet Ağar ve Celal  Adan’a menfaat talebiyle şantaj yapıldığı şeklinde haberler manşetten duyurulmuştur. Ancak Mehmet Ağar ve Celal Adan, İstanbul ve Ankara Devlet Güvenlik Mahkemeleri huzurunda verdikleri ifadelerde, BAV CAMİASI MENSUPLARI TARAFINDAN HERHANGİ BİR TEHDİDE MARUZ KALMADIKLARINI VE KENDİLERİNE YÖNELİK BİR MENFAAT TALEBİNDE BULUNULMADIĞINI açıkça belirtmişlerdir. Bir kısım gazetelerin manşetten vermiş olduğu asılsız haberler, Mehmet Ağar ve Celal Adan’ın bizzat kendileri tarafından devletin mahkemeleri huzurunda yalanlanmıştır. Buna rağmen, Mehmet Ağar ve Celal Adan’ın, herhangi bir tehdit veya şantaja maruz kalmadıklarına dair verdikleri mahkeme ifadeleri bu gazetelerde yer almamıştır.





Dönemin İstanbul Milletvekili Celal Adan, Ankara 2 No.lu DGM’de talimatla verdiği 25.05.2000 tarihli ifadesinde, herhangi bir tehdide maruz kalmadığını ve kendisine yönelik bir menfaat talebi olmadığını açıkça belirtmiştir. Ancak bu belgeler psikolojik savaş gereği hiç bir gazetede yer almamıştır.

 






Dönemin Elazığ Milletvekili Mehmet Ağar, Ankara 2 No.lu DGM’de talimatla verdiği 25.05.2000 tarihli ifadesinde, BAV camiası mensuplarından herhangi biri tarafından kendisine veya çevresindekilere tehdit veya şantajda bulunulmadığını ve kendisinden bir maddi çıkar talep edilmediğini belirtmiştir. Bu ifadeler de psikolojik savaşın bir yöntemi olarak hiç bir gazetede yer almamıştır.

 


Daha yeni Daha eski