Yargıtay ve kamuoyunu etkilemek için meydana getirilmiş dram sahnesinden bir kare

Sayın Adnan Oktar ve BAV mensuplarının yargılanmasıyla ilgili Yargıtay kararının açıklanmasından hemen önce, yeni bir plan daha devreye girmiştir. Feridun Özgül adlı olağanüstü yetenekli bir şahıs Sayın Adnan Oktar aleyhinde bir propaganda aracı olarak kullanılmıştır. Plana göre, kararın açıklanmasına birkaç gün kala, hayret edilecek bir yeteneğe sahip olan Feridun Özgül, ekranlara çıkarılıp iftira nitelikli asılsız hikayeler anlattırılarak ağlatılmıştır. Bu plan, kamu vicdanında ve aleyhte karar alınması için Yargıtay çevrelerinde, BAV ve Sayın Adnan Oktar aleyhinde şiddetli bir baskı oluşturmak için kullanılmıştır. Zamanlama çok iyi seçilmiştir ve çirkin bir şekilde de başarılı olmuştur. Sonra da aynı televizyon haberi gazetelerde manşetlerden haber yapılmıştır. Oysa ki tüm bunlar psikolojik savaşın gereği olarak oynanan oyunun bir parçasıdır.



Bu olayın ardından Feridun Özgül’ün kızı Ceylan Özgül Özbudak basına yaptığı açıklamalarda babasının anlattıklarının tümüyle iftiradan ibaret olduğunu belirtmiştir. Ceylan Özgül Özbudak, “Kendi isteğiyle ailesinden ayrıldığını, eşiyle birlikte çok mutlu bir hayat yaşadığını ve babasının silah zoruyla kendisini kaçırdığını” anlattı. Ayrıca “Babasının televizyonlarda, sırf Yargıtay kararına etki edebilmek amacıyla belirli çevreler tarafından yönlendirilerek konuştuğunu; bu olayı özellikle çarpıtarak, Sayın Adnan Oktar’ı ve BAV camiasını suçlamaya çalıştığını” söyledi.

BU OLAYDAN BİR KAÇ GÜN SONRA YARGITAY’IN OLUMSUZ YÖNDE KARARI AÇIKLANMIŞTIR. YARGITAY 8. CEZA DAİRESİNİN ALEYHTE ALDIĞI KARAR DAHA SONRA BAŞKA BİR YARGITAY CEZA DAİRESİ TARAFINDAN LEHTE OLACAK ŞEKİLDE BOZULMUŞTUR. YARGITAY KARARININ LEHTE BOZULMASI DA BASINDA YER ALMAMIŞTIR.ALEYHTE ALINAN KARAR SÜRMANŞETTEN VERİLİRKEN BU KARARIN BOZULDUĞUNA DAİR TEK SATIR HABER YAYINLANMAMIŞTIR.



Daha yeni Daha eski