İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Bilim Araştırma Vakfı mensuplarının yargılandığı davada mahkeme, 2004/331 esas sayılı dosyada sunulan bilirkişi raporlarını, sabit delilleri, tanıkların ifadelerini ve beyanlarını değerlendirdikten sonra, EBRU ŞİMŞEK’İN ÖNE SÜRDÜĞÜ İDDİALARIN ASILSIZ ve BAV mensupları hakkında iddia edilen ÇETE SUÇLAMALARININ DA GEÇERSİZ olduğuna kanaat getirmiştir ve beraat kararı vermiştir. Ancak buBERAAT KARARI basında hiçbir şekilde yer almamıştır. Ebru Şimşek’in öne sürdüğü iddiaları yüzlerce kez, çoğu sürmanşet olmak üzere yayınlayan basın yayın kuruluşlarınca bu beraat kararının haber yapılmaması, psikolojik savaşın bir gereğidir.


Herkesin bildiği gibi Sayın Adnan Oktar’ın ve Bilim Araştırma Vakfı’nın Ebru Şimşek’e şantaj yaptığı iddiası ile ilgili onlarca gazetede çoğu manşetten, sürmanşetten, bir kısmı gazete eklerinde yüzlerce defa haber çıktı ve hala çıkmaya devam ediyor. Bu iddialar Türk halkı tarafından neredeyse ezbere biliniyor.  Ancak EBRU ŞİMŞEK’İN ÖNE SÜRDÜĞÜ İDDİALARIN ASILSIZ VE SADECE İFTİRADAN İBARET OLDUĞU bilirkişi raporları, sabit deliller ve tanıkların ifadeleri ve beyanları değerlendirildikten sonraMAHKEMENİN VERDİĞİ BERAAT KARARIYLA açığa çıktı. Ama hiçbir medya kuruluşunda bu beraat kararı yayınlanmadı.

Peki bu nedir? Madem basın bu kadar iyi niyetliydi, 10 yıldır yaptıkları iftiranın yersiz olduğunu anlayınca, neden “Biz 10 yıldır haksız yere iftira attık, hakkınızı helal edin, özür diliyoruz” demediler? Diyemezler, çünkü bu yapılan psikolojik savaşın gereğidir. Çünkü herkes biliyor ki, bir takım gazeteler psikolojik savaş uzmanlarınca yönlendirilmektedir.


Ebru Şimşek’in iddialarının geçersiz olduğunu gösteren 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2006/26 no’lu dosyanın 2007/7 no’lu mahkeme beraat kararı. (Nedense hiçbir basın organında yayınlanmadı !!!)

Daha yeni Daha eski