Sayın Adnan Oktar’ın arkadaşlarından 1990 Miss Globe Türkiye Güzeli Sayın Gülay Pınarbaşı ve ünlü manken ve sinema oyuncusu Sayın Serap Akıncıoğlu’nun modern görüntüleriyle Refah Partisi’ne destek verip seçim çalışmalarında bulunmaları, Refah Partisi’nin çok modern bir görüntüde olmasını sağlamıştır.

Bu da İstanbul başta olmak üzere özellikle modern kesimin yaşadığı büyük şehirlerdeki halkımız üzerinde çok büyük bir ilgi uyandırmış, nitekim her kesimden insanlarımız seçimlerde Refah Partisi’ne destek vermiştir.

Şüphesiz ki en çok ses getiren hamlelerden biri, Sayın Adnan Oktar’ın değerli arkadaşlarından Sayın Gülay Pınarbaşı’nın Refah Partisi’ne katılma sürecidir.

Gülay Hanım 1989 yılında mankenliğe başlayıp, bir yıl sonra, 1990’da “Miss Globe Türkiye Güzeli” seçilmiştir. Bundan sonraki dönemde birçok televizyon dizisinde ve filmde rol almıştır. “Ölümsüz Diriliş” ve “Kelebekler Sonsuza Uçar” gibi dini ağırlıklı filmlerde başrol oynamıştır. 1991-1993 yılları arasında Aktüel Kreasyon isimli dergide Moda Editörlüğü ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yapmıştır.

1993 yılının Nisan ayında mankenliği bırakan Sayın Pınarbaşı, “İslami yaşam tarzını seçtim” demesiyle Türkiye’nin gündeminde çok fazlaca yer almıştır.

1993’de Vakit Gazetesi’nde köşe yazıları hazırlamaya başlayan Sayın Pınarbaşı, ardından 1994 Şubat’ında Refah Partisi’ne katılarak bir kez daha kamuoyunda dikkatleri üzerine çekmiştir.

Böyle modern ve kaliteli bir insanın Refah Partisi’ne katılması ülke çapında büyük bir ilgiyle takip edilmiştir.

Sayın Gülay Pınarbaşı’nın Refah Partisi’ne katılması basında sürekli manşet haber olmuş ve geniş yankı uyandırmıştır.

1993 yılında Refah Partisi’nin Kongresi’ne katılan Sayın Pınarbaşı, kongrede yaptığı konuşmanın ardından bir ayeti hatırlatarak şöyle söylemiştir:

 “Allah’ın ipine sımsıkı sarılın, dağılıp ayrılmayın.” Müslümanlar birlik olmalı, beraber olmalı. Allah’ın selameti üzerinize olsun.”

(https://www.youtube.com/watch?v=KqHJZ9lxIgg)

 

Sayın Gülay Pınarbaşı’nın konuşma yaptığı 1993 Refah Partisi Kongresi’nden bazı görüntüleri:





 

Aşağıdaki fotoğrafta ise 1993 yılında Refah Partisi Kongresi’nde bulunan Sayın Gülay Pınarbaşı Sayın Tayyip Erdoğan’la birlikte:



(https://www.youtube.com/watch?v=KqHJZ9lxIgg)

 

Yine Sayın Adnan Oktar’ın teşviki, önerileri ve hatta bizzat hediyelerini de kabulüyle Sayın Erbakan son derce şık ve sanatsal açıdan çok gösterişli kravat ve atkı kullanmaya başlamıştır.

Aşağıdaki fotoğraflarda Rahmetli Erbakan, Versace marka kıravatları ve şıklığıyla dikkat çekmektedir:





Sayın Erbakan Sayın Adnan Oktar’ın teşvikleriyle modern görünümü benimsedikten sonra Atatürk’ü çok güçlü bir şekilde savunmuş, Anıtkabir ziyaretinde bulunmuştur.

Sayın Adnan Oktar, Sayın Erbakan ve Refah Partisi’nin Atatürkçü ve modern İslami çizgiye gelişine vesile oluşunu şu şekilde izah etmiştir:

 

Adnan Oktar, 25 Ocak 2018, A9 TV:

 “Mesela Erbakan Hoca da zamanında rahmetli ben onu çok severdim sık sık da görüşürdüm. Anıtkabir’e hiç gitmezdi o, sonra bizi gördükten sonra, bizim modern İslam anlayışımızı gördükten sonra hem Anıtkabir’e gitti hem Atatürk’ü savundu.

Saadet Partisi’nde modern İslam anlayışı zemin buldu.

Sonra Tayyip Hoca işte o zemin içerisinde onlardan ayrıldı. Ve modern İslam anlayışıyla yeni bir parti kurdu.

Onun çekirdeğine vesile olan biziz o zamanlar. Gülay Pınarbaşı’lar falan gelmişti. Ve o zaman başbakan olmuştu Erbakan Hocam. Ama biz vesile olmuştuk o zaman modern İslam anlayışına. Çünkü bir felsefe getirmiştik.

Ama 28 Şubat döneminde dedi ki bir orgeneral: “bize bir vitrin gösterdiler” dediler “modern bir vitrin” Saadet Partisi bizi kastediyor “ama sonra o vitrinden vazgeçtiler” dediler “biz bunu samimiyetsiz bulduk” dediler. Hakikaten vazgeçmişlerdi.”

 

 Sayın Erbakan’ın Anıtkabir ziyaretinden bir fotoğraf:



Kısacası Sayın Adnan Oktar ve arkadaşları Refah Partisi’ne modern bir vizyon ve modern bir bakış açısı kazandırmıştır.

Böylece Refah Partisi aleyhindeki bütün olumsuz ön yargıları değiştirmiştir. Dindarlara çok karşı olan o dönemdeki basının olumsuz etkisini de ortadan kaldırmıştır.



Daha yeni Daha eski