Sayın Adnan Oktar’ın arkadaş grubunun Refah Partisi’ne modern görüntüleriyle vermiş olduğu destek günlerce gazetelerin manşetlerine taşınmış, kamuoyunda geniş yer bulmuştur.

Bu haberlerden bazıları şu şekildedir:

Milliyet, 12.12.1993:

RP’nin iki kozu”



Milliyet, 23.01.1994:

REFAH Partisi’nin değişen vitrininde yer alan, Islami koşullara uygun örtünen “1990 Miss Globe” Türkiye Güzeli, eski manken Gülay Pınarbaşı, ilk kez Milliyet’e konuştu.”

(http://gazetearsivi.milliyet.com.tr/GununYayinlari/HDhOMVMHxKM_x2B_uyPHPphgMA_x3D__x3D_)

 

Milliyet, 27.01.1994:

Sedef Bozok da “Refah”çı oluyor”

Bazı çevreler, sosyete ünlüsünün de yakında örtüneceğini iddia ediyor. Sedef Bozok da “Refah”çı oluyor.”

(http://gazetearsivi.milliyet.com.tr/GununYayinlari/1wTgzOUjweY0GB8m5Z7oew_x3D__x3D_)

 

Milliyet, 31.01.1994:

Adnan Hoca’dan RP’ye manken ordusu”

Adnan Hoca’dan RP’ye manken ordusu Tunca BENGİN RP’ye katılan, ardından da örtünen manken Gülay Pınarbaşı’ndan sonra İslami yaşam tarzını benimseyen pek çok ünlü erkek manken RP’yi destekleyeceğini açıkladı.”



http://gazetearsivi.milliyet.com.tr/GununYayinlari/MeE22vA1PBJCZydsqmhi4Q_x3D__x3D

 

Milliyet, 14.02.1994:

Akıncıoğlu RP’yi istiyor”

 “Manken ve sinema oyuncusu Serap Akıncıoğlu, RP’nin savunduğu fikirlerin kendisine “sıcak” geldiğini belirterek, “Partiye girmem için teklif gelirse kabul ederim” dedi.”



(http://gazetearsivi.milliyet.com.tr/GununYayinlari/1ftzQ3TyvE0WUcsXqLlfSw_x3D__x3D_)

 

Sayın Adnan Oktar’ın arkadaşlarından olan ve başarılı bir oyunculuk geçmişine sahip Serap Akıncıoğlu Hanımefendi’nin de Refah Partisi ile adının anılması çok önemlidir. İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda iki yıl eğitim alan Serap Akıncıoğlu Türkiye Yüz Güzeli Yarışması’nda birinci seçilmiş ve ardından İz Peşinde, Tetikçi Kemal, Danimarkalı Gelin, Güneş Yeniden Doğar gibi film ve TV dizilerinde oynamıştır. Danimarkalı Gelin filmiyle 1993 yılında Birleşik Sanatçılar Derneği’nin “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü kazanmıştır.

Görüldüğü üzere o dönemin en ünlü oyuncuları ve mankenleri Sayın Adnan Oktar’ın vesilesiyle Refah Partisi ile yakınlaşıp katılmışlar ve Türkiye çapında Sayın Erbakan’ın ve Sayın Erdoğan’ın partisinin çok modern bir hale geldiğini, modernliğin, laikliğin teminatı olduklarını tüm milletimize göstermişlerdir.

 

Milliyet, 13.01.2001:

Adnan Hocacı Erbakan”

 “Adnan Oktar’ın ‘Harun Yahya’ takma adıyla yazdığı kitaplar Erbakan’a yaradı. Hoca umre dönüşü katıldığı iftar ve sohbetlerde bu kitaplardan alıntı yapıyor.”




Daha yeni Daha eski