1.1. REFAH PARTİSİ’NE SEÇİMLER KAZANDIRAN MODERN VE YENİLİKÇİ GÖRÜNÜM

Refah Partisi’nin 1994 yerel yönetimler seçimlerinde oy oranını hem Türkiye genelinde yükseltmesi ve hem de Sayın Tayyip Erdoğan’ın bu seçimlerle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı elde etmesinde de Sayın Adnan Oktar’ın görüş ve tavsiyelerinin dikkate alınmasının çok önemli etkisi olmuştur.

Sayın Erdoğan’la Refah Partisi, 1994 yerel seçimlerinde sadece İstanbul’daki oy oranını 1991 genel seçimlerine göre %8,46, 1989 yerel seçimlerine göre %14,74 oranında artırarak ve %25,19’a çıkarmıştır.

Refah Partisi’nin bu büyük başarısında, Sayın Adnan Oktar’ın önerisiyle 1993 yılında yaptığı, basına “vitrin değişikliği” olarak yansıyan “modern sağ” çizgiye geçilmesiyle olmuştur.

Refah Partisi, modern dindar sağ bir parti görünümüne bürünmesiyle birlikte halkımızın büyük bir teveccühünü kazanmış ve ilk seçim zaferini de Sayın Tayyip Erdoğan 1994’teki İstanbul Belediye Başkanlığını kazanmasıyla ilan etmiştir.

Sayın Adnan Oktar’ın arkadaşlarından eski oyuncu ve manken Gülay Pınarbaşı Hanımefendi Refah Partisi’ne katılmış, bu görüntü de klasik Refah Partili algısının değişmesine, yenilikçi ve modern Refah Parti algısının oluşmasına vesile olmuştur.

Yine aynı şekilde Sayın Adnan Oktar’ın arkadaşlarından bir grup, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm seçim kampanyasında yanında yer alarak Refah Partisi’nin bambaşka bir görünüme kavuşmasına, modern ve yenilikçi bir çizgiyle milletimizin karşısına çıkmasına vesile olmuştur.

Yine 1995 seçimlerinde de Sayın Adnan Oktar’ın arkadaşları Sayın Erbakan’ın ve Sayın Aydın Menderes’in sürekli yanlarında yer alarak destek vermişlerdir.

Sayın Erbakan’ın o dönem taktığı şık kravat ve atkılar, Sayın Adnan Oktar’ın arkadaşlarının örnek alınmasıyladır ve bu durum halkımızda güzel etkiler uyandırmış, modern bir Refah Partisi’nin görülüyor olması toplumda çok olumlu etiklere sebebiyet vermiştir.

Özellikle İstanbul’da yükselen oylar da halkımızın bu yeni görüntüye olan güveninin bir göstergesidir.



Daha yeni Daha eski