Bilim Araştırma Vakfı’nın fahri başkanı Sayın Adnan Oktar’ın milli hassasiyetleriyle verdiği tavsiyeyle, kısa zaman içinde 4 tane Kıbrıs Konferansları düzenledik.

İstanbul ve Ankara’da düzenlediğimiz üç konferans ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki bir konferansımıza Türkiye ve KKTC’nin önde gelen devlet adamları, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, aydınlar, gazeteci-yazarlar, TBMM üyeleri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu başkanları vd. katılmışlardır.

Konferanslarda milli ve manevi değerlere bağlılığın önemi bir kez daha vurgulandı.

Özellikle Kıbrıs’ta düzenlediğimiz konferansa, Türkiye’den bu konferansa özel Türk Hava Yolları’nın bir yolcu uçağı tahsis edilmiş, İstanbul ve Ankara’dan 150 kadar, milletvekili, E. Askerler, basın mensupları, STK’lardan oluşan bir grupla Kıbrıs’a adeta bir çıkarma yapıldı. Milletvekillerinden gelen grupta 7 Ak Partili vekilimiz de bulunuyordu. O dönem TBMM Anayasa Komisyonu başkanı Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Prof. Dr. Burhan Kuzu Hocamız da yaşça büyük ve Hoca olduğu için Heyet’e ağabeylik yapıyordu. Bu ziyaret Ak Parti içinde çok önemliydi. “Kıbrıs’ı veriyorsunuz” iddialarına da en güzel suretle bir cevap olmuştu.

Türkiye Cumhuriyet’indeki başbakan yardımcılığı yürütmüş Sn. Nahit Menteşe vb. devlet adamları da vardı.

Konferansımız Cumhurbaşkanı Sn. Rauf Denktaş’ın katılımıyla gerçekleşti. Arkadaş grubumuzun Bilimi Araştırma Vakfı aracılığı ile organize ettiği toplantıya Devlet Başkanı Sn. Denktaş, Türkiye Cumhuriyeti Devletine yıllarca hizmet etmiş devlet büyüklerimiz ve siyasilerin katılımı sözde silahlı suç örgütü olmadığımızın en güzel delilidir.

Arkadaşlarımızın Savcılığa Yazmış Oldukları Dilekçeler

İbrahim Tuncer- Dilekçe Sayfa 1

İbrahim Tuncer- Dilekçe Sayfa 2

İbrahim Tuncer- Dilekçe Sayfa 3

Altuğ Berker- Dilekçe


Birinci Kıbrıs Konferansı


İstanbul, Çırağan Sarayı – 6 Şubat 2003


Birinci Kıbrıs Konferansı, İstanbul, Çırağan Sarayı 6 Şubat 2003

Bilim Araştırma Vakfı’nın düzenlediği “Kıbrıs için Gerçek Çözüm” konulu ilk konferans, 6 Şubat Perşembe akşamı Çırağan Kempinski Oteli Bellini Salonu’nda yapıldı. Çok sayıda tanınmış siyasetçi, diplomat, bilim adamı ve emekli generalin katıldığı toplantı geniş ilgi gördü.

Başkanlığını Kültür eski Bakanı Sn.Agah Oktay Güner’in yürüttüğü toplantı İstiklal Marşı okunması ve Kıbrıs şehitleri için saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Ardından Bilim Araştırma Vakfı tarafından hazırlanan “Kıbrıs” belgeseli gösterildi.

Agah Oktay Güner açış konuşmasında, vakıf yöneticilerini böyle bir toplantı düzenledikleri için tebrik etti.  Agah Oktay Güner’in, katılamayan davetlilerin başarı dileklerini içeren mesajlarını iletirken, KKTC Cumhurbaşkanı Sn. Rauf Denktaş’ın BAV Başkanı Sn. Tarkan Yavaş’a hitaben yazmış olduğu mektubu okuması izleyici-ler tarafından uzun süre alkışlandı. 

Böyle toplantıları Kuvayı Milliye hareketi ile bağdaştıran Güner, “sorunların demokrasilerde milletin katılımıyla çözüme ulaşacağını” belirtti. 

Kıbrıs’ta sinsi bir plan yürütüldüğü üzerinde duran Güner, “Kıbrıs Türkü’nün kendi kendini dağıtması planlanmaktadır. Oysa kazanmış oldukları haklar daha önce topyekün yok edilmek istenen bir halkın kazandıkları haklardır ve ana sütü gibi helaldir.”dedi. Sayın Bakan, Türk tarafına kabul ettirilmeye çalışılan BM planına dikkat çekerek, “Her barış barışı getirmez.” dedi.

Ardından söz alan emekli Dz. Albay Neşet ikiz konuşmasında, Batı ülkelerinin eski Yunan tarihi nedeniyle Yunanistan’a sempati beslediğini hatırlattı. “Kıbrıs meselesi 186 yıllık bir meseledir, anlamak için Rumların “büyük ülküsünü anlamak lazım.”dedi. 1907’de Churchill adaya gittiğinde Rumların “İngiltere Kıbrıs’ı bize verecektir, size güveniyoruz.” dediklerini belirtti. Aynı şekilde Roosevelt’e de başvurulduğunu anlattı. Adanın Osmanlı imparatorluğu  zamanında 336 gemi ile savaşılarak alındığını, o zaman bile Sokullu Mehmet Paşa’nın “tüm Avrupa’yı karşımıza alırız” diye uyardığını söyledi. “Anlaşmalar kudret ve kuvvetin ifadesidir.” diyerek, Türkiye’nin davet edilmediği 1947 Paris Konferansı’nda Ege adalarının ve benzer şeklide Kıbrıs’ın da Avrupa’nın menfaatleri doğrultusunda Rumlara verildiğini anlattı.







İkinci Kıbrıs Konferansı

Ankara, Sheraton Oteli – 22 Şubat 2003


Bilim Araştırma Vakfı tarafından Ankara Sheraton Oteli’nde 22 Şubat 2003 tarihinde düzenlenen  “Kıbrıs için Gerçek Çözüm” konferansı, “Kıbrıs Barış Harekatı” konulu resim sergisi ve Mehter Takımı tarafından verilen konser ile başladı. Bu konferans Kıbrıs konferansları zincirinin ikincisiydi. istiklal Marşı ve ardından Kıbrıs şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra Bilim Araştırma Vakfı tarafından hazırlanan “Kıbrıs Sorunu” konulu tanıtım filmi izlendi.  

Konferana konuşmacı olarak Kültür eski Bakanı Agah Oktay Güner, emekli Tuğgeneral ve Haliç Üniveresitesi Öğretim Üyesi Halil Şimşek, KKTC Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Sabahattin İsmail, KKTC Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Fuat Veziroğlu, KKTC Basın Konseyi Başkanı ismet Kotak ve Bilim Araştırma Vakfı Başkanı Tarkan Yavaş katıldı.

Konferans Başkanı Agah Oktay Güner açılış konuşmasında Kıbrıs davasının Türkiye’nin günübirlik bir davası olmadığını ve merhum Dr. Fazıl Küçük’ün başlattığı Kıbrıs davasını Sayın Rauf Denktaş’ın devam ettirdiğini söyledi. Annan Planının çok büyük bir tuzak olduğundan söyleyen Güner, “Girit ve 12 Ada’nın elden nasıl kaçırıldığını bilmeyenler, Kıbrıs konusunun nasıl çözüleceğine karar veremez.” dedi. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Denktaş, BAV konferansı ile ilgili olarak göndermiş olduğu mektubunda özetle, “Bu dava en kritik aşamalardan geçmektedir, görüşme masasında mücadele verilmektedir. Kıbrıs davasına katkılarından dolayı Bilim Araştırma Vakfı’na teşekkür ederim.” dedi.  

ilk konuşmacı olan emekli Tuğgeneral Dr. Halil Şimşek, “Kıbrıs Adasının coğrafi özelliklerinden, nüfus dağılımından, kısaca tarihinden ve startejik öneminden” bahsetti. Kıbrıs Barış Harekatı yapılmasının nedenlerini anlatan Şimşek, “Harekat öncesi Rumlar tarafından katledilen 714 şehidimizi hala unutmadık.” dedi. Halil Şimşek ayrıca “AB rüyaları uğruna Kıbrıs’taki Türk varlığından taviz verilmemesi gerektiğini” vurguladı.

Dr. Agah Oktay Güner, konferansa tebrik gönderen Bakanlarımızın telgraflarını okurken


Bav Başkanı Tarkan Yavaş


KKTC Sanayi eski Bakanı Fuat Veziroğlu


E. Tuğgeneral Dr. Halil Şimşek plaketini, eski Başsavcımız Nusret Demiral’ın elinden aldı.

KKTC Basın Konseyi Başkanı İsmet Kotak

KKTC Cumhurbaşkanı Müşaviri Sabahattin İsmail








Üçüncü Kıbrıs Konferansı

Lefkoşa, AKM – 3 Mayıs 2003

Bilim Araştırma Vakfı tarafından Kıbrıs’ta düzenlenen “Kıbrıs için Gerçek Çözüm” adlı konferansta Kıbrıs Davasına ve KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş’a tam destek verildi. Vakfımız üyeleri ile birlikte Türkiye’den aralarında, E. Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, Kültür ve Ticaret eski Bakanı Agah Oktay Güner, AKP Milletvekilleri Ahmet Uzer, ibrahim Aşkar, Mahmut Durdu , Devlet eski Bakanı Bekir Aksoy, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Burhan Kuzu, Milli Gazete Yazıişleri Müdürü Ekrem Kızıltaş,  Irak Türkmenleri Derneği Başkanı Prof.Dr. Ekrem Pamukçu, E. Tümgeneral Erol Özalp, Çevre eski Bakanı Hamdi Üçpınarlar, Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, E. Kurmay Albay ibrahim Artuç, TBBM eski Başkan Vekili Kamer Genç, Emekli Tuğgeneral Mehdi Sungur, DYP Genel Başkan Yardımcısı  Mehmet Göktürk, Devlet eski Bakanı Mehmet Keçeciler, içişleri eski Bakanı Nahit Menteşe, BBP Genel Bşk.Yrd. Prof.Dr. Orhan Aslan, Merkez Valisi Rıdvan Yenişen, Emekli Tuğgeneral Rıza Begin, Devlet Eski Bakanı Prof.Dr. Sabri Tekir, E. Tümgeneral Sadık Öztekin, Milli Savunma eski Bakanı Vefa Tanır, Yeni fiafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Selahattin Sadıkoğlu, Aydınlar Ocağı Genel Sekreteri Zeki H. ibrahimoğlu,  Önce Vatan Gazetesi Sahibi Abdullah Akosman ve Ortadoğu Gazetesi sahibi Zeki Saraçoğlu gibi isimlerin bulunduğu 160 kişilik bir heyet konferansa iştirak etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın da katıldığı konferans KKTC Devlet Televizyonu Bayrak TV’de canlı yayınlandı. TRT ise konferansa geniş yer verdi.

Konferans Kıbrıs’ta özgürlük mücadelesi verirken hayatlarını kaybeden şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başladı. BAV tarafından hazırlanan “Osmanlı impatorluğu’ndan bugüne Kıbrıs davasının geçirdiği evrelerin” anlatıldığı Kıbrıs belgeseli büyük ilgi gördü. Çeşitli Bakan ve Milletvekillerinin yanı sıra DYP lideri Mehmet Ağar vakfımız yetkililerine Kıbrıs Davasına katkılarından dolayı teşekkür etti ve başarılar diledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş











Dördüncü Kıbrıs Konferansı


İstanbul, Sepetçiler Kasrı – 27 Mart 2004

“MİLLİ DAVAMIZ KIBRIS” KONFERANSI

Bilim Araştırma Vakfı (BAV), 27 Mart Cumartesi günü Kıbrıs konulu konferanslarına bir yenisini daha ekledi. Sepetçiler Kasrı’nda gerçekleştirilen “Milli Davamız Kıbrıs” isimli konferansa emekli TSK mensupları, gazeteciler, yazarlar, öğretim üyeleri ve daha birçok tanınmış isim katıldı.

Konferans, gerek hazırlanan sergi salonuyla gerekse dekor olarak kullanılan ferman, kapı ve süslemelerle Osmanlı özlemini yansıtıyordu. BAV’ın artık adet haline getirdiği Mehteran gösterisi de konferans öncesinde konuklara duygulu anlar yaşattı.

KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Denktaş da konferansa telekonferans sistemi ile katılarak değerli görüşlerini bildirdi. Ayrıca BAV Başkanı Sayın Tarkan Yavaş, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Eski Komutanı Emekli Orgeneral Sayın Necati Özgen, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Ömer A. Aksu, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devletler ve Denizler Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Sayın Prof. Dr. Ferit Hakan Baykal ve Milli Değerleri Koruma Vakfı Başkanı Sayın Altuğ Berker de birer konuşma yaptılar.

Konferansa Teşrif Eden Davetliler:

Tanınmış ve seçkin kişilerin katıldığı konferansa, konuşmacıların dışında katılan bazı isimler şunlardı: Emekli Tuğgeneral Servet Cömert, Emekli Kurmay Albay Neşet İkiz, Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, Vakit Gazetesinden Sami Özey, İstanbul Valiliği Türk Dünyası Koordinatörü Metin Özkan, Prof. Dr. Cemal Anadol, Ortadoğu Gazetesinden Süleyman Doğan, Önce Vatan Gazetesinden Suat Gün, Türkiye Gazetesinden Rahim Er, Irak Türkmen Cephesi’nden Ahmet Bayatlı, Prof. Ümit Arınç, Güven Hareketi Başkanı Samim Uygun, Emekli Yargıtay Üyesi Ziya Sağdur, Emekli Albay Bahattin Beyaz, Emekli Albay İlhan Çiloğlu, emekli Milletvekili Emre Kocaoğlu.

Altuğ Berker Milli Değerleri Koruma Vakfı Başkanı



Prof. Dr. Ferit Hakan Baykal


E. Orgeneral Necati Özgen





Kıbrıs Konferansına Basından Yankılar














Tebrik Yazıları

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş



KKTC Meclis Başkanı Vehbi Z. Serter

İçişleri eski Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nahit Menteşe



Çevre eski Bakanı A. Hamdi Üçpınarlar




DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar


Emekli Tümgeneral Cumhur Evcil


Prof. Dr. Ekrem Pamukçu




Daha yeni Daha eski