Tüm kamuoyunca da malum olduğu üzere Ocak 2018 yılı itibariyle Akit Televizyonu Ana Haber program sunucusu Caner Karaer, Sayın Adnan Oktar ve camiamız hakkında gerçek dışı iddialar içeren ve tamamen karalama amaçlı bir yayın anlayışı benimsemiştir. Basın ilkelerine ve vicdana yakışmayan bu anlayış halen devam etmektedir.

Kamuoyunun da bildiği gibi, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2019/313 E numarasıyla devam eden yargılamada Sayın Mahkeme, 90 arkadaşımızın konutu terk etmeme şartıyla tahliyesine karar vermişti. Bu tahliye kararına kendince memnun olmadığını açıkça dile getiren Caner Karaer, 19.12.2019 tarihli programında saldırgan ve düzeysiz bir üslupla tahliye olan arkadaşlarımıza ve karar veren mahkeme heyetine yönelik hakaretamiz ifadeler kullanmıştır.

Caner Karaer’in camiamıza yönelik bu hasmane tutumunun tamamen kişisel olduğu, ancak Akit Televizyonu ve yöneticilerinin bu yayın anlayışını benimsemedikleri kanaatindeyiz. Nitekim, Sayın Adnan Oktar ve arkadaşlarımız Akit Televizyonu ve Yeni Akit Gazetelerinin kurucuları ve yöneticileri olan Sayın Karahasanoğlu ailesi ile uzun zamandır tanışmaktadırlar. Geçmişte halkımızı aydınlatmak için beraberce birçok kültürel faaliyet yapmışlar ve ilmi manada her zaman birbirlerinin destekçileri olmuşlardır.

Eski ismiyle Vakit Gazetesi’nde Sayın Adnan Oktar ve bazı arkadaşlarımızın kaleme aldığı birçok makale ve köşe yazısı düzenli olarak yayınlanmıştır. Camiamızca hazırlanıp çıkartılan Mercek ve Araştırma dergileri yine aynı kuruluş tarafından okurlara ulaştırılmıştır. Camiamızca yayınlanan birçok ilan ve broşürün de aynı şekilde insanlara ulaşmasına vesile olmuşlardır.
Sayın Adnan Oktar ve arkadaşlarımız daha pek çok farklı alanda Sayın Karahasanoğlu ailesiyle beraber tebliğ faaliyetleri yapmışlardır. Çünkü birbirlerine güvenmişler ve birbirlerini Müslüman kardeşler olarak görmüşlerdir. Nitekim geçtiğimiz günlerde internet sitesinde bir yazı kaleme alan Sayın Ali Karahasanoğlu, davada yakında tahliye kararları verilmesinin mümkün olduğunu söylemiş ve gerçekte camiamız hakkındaki asılsız iddialara inanmadığına işaret eden ifadeler kullanmıştır.

HAL BÖYLEYKEN, CANER KARAER İSİMLİ AKİT TV SUNUCUSU SOSYAL MEDYAYA YANSIYAN PAYLAŞIMLARINDA HOMOSEKSÜELLİĞİN YAYGIN OLDUĞU MEKANLARI, MYKONOS GİBİ DÜNYA HOMOSEKSÜELLERİNİN EN ÇOK RAĞBET ETTİKLERİ BULUŞMA YERİ OLARAK BİLİNEN BİR YUNAN ADASINI ÖN PLANA ÇIKARMIŞ, HOMOSEKSÜEL GÖRÜNÜMLÜ ERKEKLERLE SAMİMİ RESİMLER PAYLAŞMIŞTIR.

Caner Karaer'in en samimi arkadaşı eşcinsel B.O. homoseksüel adası Mykonos'ta diğer eşcinsel arkadaşlarıyla birlikte (ortada)Sayın Adnan Oktar ve arkadaşlarımız ise bunları hatalı tavırlar olarak değerlendirmişler, Sayın Karahasanoğlu ailesi ile eskiye dayanan dostluklarına da dayanarak dinimizde açıkça haram kılınan bu eylemin Akit Medya gibi güzide, köklü bir kuruluşun içinde gelişiyor olma tehlikesine karşı kendilerini uyarmak istemişlerdir. Çünkü, samimi, Müslüman ve muttaki olan Sayın Karahasanoğlu ailesinin bu çirkin eyleme asla sahip çıkmayacağını düşünmüşlerdir.

Uyarı niteliğinde olan açıklamalarımız “MÜ’MİN ERKEKLER VE MÜ’MİN KADINLAR BİRBİRLERİNİN VELİLERİDİR. İYILIĞİYİLİĞİ EMREDER, KÖTÜLÜKTEN SAKINDIRIRLAR” (Tevbe Suresi, 71) ayetinin hükmü gereğince mümin kardeşlerimize karşı yapılmıştır.

Caner Karaer ise yaşanan süreçte bu hatırlatmalara karşı AKSİ BİR BEYANDA BULUNMAMIŞTIR. BÖYLE İĞRENÇ VE ÇİRKİN BİR EYLEMİ BENİMSEMEDİĞİNE DAİR HİÇBİR AÇIKLAMA YAPMAMIŞ, Müslümanların yüreğine su serpmemiştir. Konuyu muğlak bırakmıştır.

Hal böyle olunca, Sayın Adnan Oktar ve arkadaşlarımız konunun tam açıklığa kavuşması için saygı ve sevgi çerçevesi içerisinde hatırlatmalarda bulunmaya devam etmişlerdir. Olay tamamen bundan ibarettir.

Özetle söylemek gerekirse; Sayın Adnan Oktar ve tüm arkadaşlarımız Akit Televizyonu yöneticileri ve çalışanlarını Müslüman birer kardeşleri olarak sevip desteklemektedirler. Uyarılar ve hatırlatmalar da bunun bir yansımasıdır. Tüm bu nedenlerden dolayı, Müslümanların birbirlerine verdiği destekten rahatsız olan bazı odakların kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik yaptıkları algı çalışmalarının karşısında olduğumuzu ve bunlara müsaade etmeyeceğimizi belirtmek isteriz.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.



Daha yeni Daha eski