Adnan Oktar ve arkadaşlarının mahkemedeki ifadelerinden bölümler:

Adnan Oktar: Eğlenen insanların da, dekolteli hanımların da Müslüman olabileceğini herkese gösterdik.

Yasemin Kiriş: Genç kızlar dini yaşamaya cesaret bulsunlar diye hem Kuran’ı anlatıyorum hem de dekolteli ve modern giyiniyorum. Zaten genç kızlardan çok mesaj geldi. ‘Vesilen ile Kuran okuduk’ dediler.

Merve Büyükbayrak: “Biz Avrupa sosyetesine hitap edebiliyoruz, tüm modern kesimlere İslam’ı anlatabiliyoruz. Diyanet de Anadolu insanına İslamiyeti çok güzel anlatıyor.”

Merve Büyükbayrak: “Çeşme’de, Bodrum’da, sahil kesimlerde içkisini içen, denize girip bikini giyen kişilere hitap edebilen kişi sadece Adnan Bey’dir.”

Merve Büyükbayrak: Dini bir grup değiliz, dindar arkadaş topluluğuyuzBiz milli manevi değerlere çok titiziz. Mukaddesata çok saygılıyız.

Merve Büyükbayrak: Cumhurbaşkanımız meyhanelere gidiyor, oradaki halk ile konuşuyor. İşi olduğu için, meraklısı olduğu için gitmiyor. Oradaki halkla ayrışma olmadığını göstermek için gidiyor. Binali Yıldırım, İzmir’e belediye başkanı adayı oldu. Orada kız voleybol takımıyla resim çektirdi. Kız voleybol takımının kıyafetlerini bilirsiniz, kısacık şortlar, dekoltedir. Binali Bey meraklısı olduğu için gitmiyor. “Bizimle sizin aranızda ayrışma yok” demek için gidiyor. Atatürk Latife Hanım’dan Lozan görüşmesine giderken başörtüsünü çıkarmasını istiyor. Başörtüsüne karşı olduğu için değil. Cumhuriyet kurulduğu zaman Cumhur baleleri veriyor. Modern açık hanımlarla kendisi dans ediyor bu balelerde. Bunu meraklısı olduğu için yapmıyor. Türkiye’nin modern, aydın bir ülke olduğunu göstermek için, tebliğ yöntemi olarak yapıyor. Adnan Bey de meraklısı olduğu için, arkadaşlarımız meraklısı olduğu için yapmıyorlar. Yayınlarda danslar çok kısa bir süre oluyor. Biz ‘Siz dini böyle yaşayın’ demiyoruz. “Böyle yaşıyorsanız dini yaşayabilirsiniz” demek istiyoruz.

Sedat Altan: İnsanları kazanmak gerekiyor. Faaliyetlerimiz herkese hitap ediyor. Mesela ünlü şarkıcı, Nicki Minaj bizden etkilenip “İnşaAllah maşaAllah” diye şarkı yapıyor. Bu sözleri en çok biz söylüyoruz.

Esra Saraçoğlu: “Adnan bey vesilesiyle dünyaca ünlü modeller İslam dinini tanıdılar. Mesela Madonna, Adnan bey ile görüşüp Fatiha Suresini okumuştu.”

Daha yeni Daha eski