FETÖ'ye ve FETÖ Elebaşısına Karşı Tarihteki En Güçlü Eleştirileri Sn. Adnan Oktar Yapmıştır !!!

FETÖ, yıllar süren husumetinin bir sonucu olarak, camiamıza yönelik sayısız komplo ile soruşturma ve polis operasyonlarının altında imzası bulunan, tarafımıza yönelik haksız gözaltı, tutuklama ve işkencelerin sorumlusu olan kanlı bir terör örgütüdür. Devlet içinde sinsi bir yapılanma oluşturarak kendini gizlemiş olan FETÖ, bu süreçte sürekli olarak bizleri yok etmeye çalışmış, bu uğurda da her yolu denemiştir. Bizleri açıkça “yok etmeye” çalışan, bizim tarafımızdan ise, Türkiye'de siyasi ve sosyal alanda en takdir gördükleri zamanda dahi ikiyüzlülükleri nedeniyle eleştirilen ve nefret edilen FETÖ, her daim bizim karşımızda olmuştur.

17-25 Aralık ÖNCESİNDEN BERİ Sn. Adnan Oktar, her zaman FETÖ'YE YÖNELİK ELEŞTİRİLERİNİ ÇEKİNMEKSİZİN, AÇIKÇA VE CANLI YAYINLARDA sürekli olarak dile getirmiştir. Hatırlanacağı gibi o dönem FETÖ'nün bir terör örgütü olarak bilinmediği ve Sn. Cumhurbaşkanımızın, Sn. Başbakanımızın, bakanların, Genelkurmay Başkanının, muhalefet partilerinin, akademisyenlerin, bürokratların, basın mensuplarının kısacası hemen herkesin bu örgüte yönelik övgülerde bulunduğu bir dönemdir. Dolayısıyla o dönemde, Cumhurbaşkanımıza güvendiğimiz için, hükümetimizi destek amacıyla Sn. Adnan Oktar'ın olumlu olarak yorumlanabilecek birkaç konuşması olmuş olabilir. Aslında konuşmalar temelinde, o dönemde FETÖ'nün camiamıza yönelik çıkışlarını alttan alta eleştirmek ve FETÖ elebaşı ve onun destekçilerini kızdırmak amaçlıdır.

Buna en iyi örnek, Sn. Adnan Oktar'ın FETÖ elebaşına yönelik "Kahtani" konuşmasıdır. Bu konuşma amacına ulaşmış ve FETÖ'cüler tarafından müthiş tepki almıştır. Hain darbe girişiminden neredeyse 1 yıl kadar önce 25.11.2015 tarihinde FETÖ’cülere ait bir internet sitesinde Kahtani, Cehcah konularını anlatan bir yazı kaleme alınmış ve bu yazı içerisinde konu kasti olarak Sayın Adnan Oktar’a getirilmiş ve Sayın Adnan Oktar’ın Fethullah Gülen’e yönelik yaptığı Kahtani benzetmesi sert bir dille eleştirilmiştir. (Kahtani, kelime anlamı olarak ve bir kısım İslam alimlerinin yorumlarına göre "bela getiren", "zalim, zorba kimse" anlamlarını taşımaktadır) Sadece bu açıklama bile, Sayın Adnan Oktar’ın yıllar öncesinden beri FETÖ elebaşını eleştirdiğini ve eleştirilerinin de tam hedefine ulaştığının açıkça göstergesidir. 

Sn. Adnan Oktar'ın FETÖ elebaşına yönelik yaptığı Kahtani eleştirisinin FETÖ tarafından aldığı TEPKİ şu şekildedir:

"…Adnan Oktar veya Harun Yahya mahlaslı adlı proje adamı, bu süreçte Erdoğan’ın yanında yerini aldı. Ancak bir sohbetinde Fethullah Gülen Hocaefendi’yi “Hz. Mehdi’nin yardımcısı, Mehdi için zemin hazırlayan Kahtani” ilan etmişti. Resmen fitne çıkartma peşinde. Burada sadece kendimi bağlayan, şahsi görüşümü net açıklamalıyım. Fethullah Gülen Hocaefendi, asla Kahtani değildir, çünkü KAHTANİ’NİN ELİNDE KILIÇ OLACAK, PEK HOCAEFENDİ GİBİ HALİM SELİM, YUMUŞAK, MÜSAMAHALI, HOŞGÖRÜLÜ DAVRANMAYACAK. ZALİMLERİ, MÜNAFIKLARI, FASIKLARI BAŞKA USÜLLERLE YOLA GETİRECEK…" (http://zamanhurriyetlisozcusu.blogspot.com/2015/11/cahcah-kahtani-dehhak-cehcah-kahtani-ve.html)

Görüldüğü üzere Sayın Adnan Oktar’ın Kahtani benzetmesine, FETÖ cephesi şiddetle karşı çıkmış hatta bu benzetmeyi yapan Sayın Adnan Oktar'ı güya proje adamı olmakla suçlamışlardır. Çünkü, bu kişiler Sayın Adnan Oktar’ın bu ifadeyi gerçekte ne anlamda kullandığını çok iyi bilmektedirler. Sadece bu yazılanlar bile Sayın Adnan Oktar ve FETÖ arasında ciddi bir hasımlık, düşmanlık olduğunu göstermektedir.

Ama elbette bu karşılıklı hasımlığın asıl göstergesi, Sn. Adnan Oktar'ın FETÖ hakkındaki tamamen eleştirel konuşmalarıdır. Sn. Adnan Oktar, FETÖ'nün bir terör örgütü olarak bilinmediği ve SİYASİLERDEN DESTEK ALDIĞI DÖNEMLERDE DAHİ FETÖ'YÜ ELEŞTİRMİŞTİR. Zaten bunun anlaşılması için TEK BİR ALEYHTE KONUŞMA DAHİ YETER. Sn. Adnan Oktar, tüm Türkiye'nin FETÖ'yü övdüğü bir zamanda bunu defalarca yapmıştır. Yalnızca bu bile, Sn. Adnan Oktar'ın bu örgüte karşıt bakış açısını göstermek için yeterlidir.

Bunun ispatı da oldukça kolaydır. SN. ADNAN OKTAR'IN 17-25 ARALIK ÖNCESİNDE YAPTIĞI FETÖ'YÜ ELEŞTİREN KONUŞMALARI YETERLİ BİR İSPATTIR

Aşağıda, Sn. Adnan Oktar’ın 2010-2013 yılları arasında gerçekleştirdiği FETÖ'yü eleştiren konuşmalarına örnekleri bulabilirsiniz: 

SN. ADNAN OKTAR’IN 2010 YILINDAKİ BİR KONUŞMASI: 

"Bediüzzaman bunlara evlenmelerini sağlayacak, hastaneler kuracaklar, okullar açacaklar, eğlenecekler. Bediüzzaman hapislerde yatacak ama. Talebeleri de hapislerde yatacaklar. Perişan olacaklar. Ama bunlar böyle steyşın arabaya çocukları dolduracaklar, arabanın arka tarafına. Filenin içerisine marul, bilmem ne, ıspanak falan onları dolduracak. Mutlu bir şekilde ailecek toplantının yapılacağı yere gidecekler. Elinde kürdan, lokantadan çıktığında dişini karıştıracak.

İşte küresel güçler, sosyolojik bilmem neler falan bıraksınlar bunları, böyle bir şey yok. … Bak ayette de diyor: "Bütün yapıp ettikleri boşa gitmiştir" diyor Allah, ayette. Onu ihlaslı yapacaklardı, samimi yapacaklardı. Kendilerini büyük zannettikleri için, büyük gördükleri için bütün yapıp ettikleri boşa gitti...

Bakın Zaman Gazetesi'ne bunu söyletebiliyorsa adamlar, acayip yol almışlar. ZAMAN GAZETESİ FEDERATİF SİSTEMİ SAVUNUYOR KONUMA GELİRSE, VAHŞET BU, FELAKET. Zaman Gazetesi'nde İttihad-ı İslam'dan bahsetmeyip, Türk İslam Birliği'nden bahsetmeyip, … bundan çekinip de federatif sistemi göğsünü gere gere anlatması, anlatılması zulüm olur." (https://youtu.be/RnGuMaHSe70)

SAYIN ADNAN OKTAR’IN 2010 YILINDAKİ BİR KONUŞMASI: 

"Önce entel dantel takılmaya başladılar. E dedik olabilir yani. Sonra baktım Bediüzzaman’dan bahsetmemeye başladılar. Bak bunca yıllık mürşitlerini bir kalemde kendilerince harcamaya kalktılar. ... Ilık adam oldular ılık. Toz pembe oldular yani böyle. Bambaşka bir şekle girdiler. 

Çoluk çocuğa şarkı, türkü öğretecekler. Öyle mutlu bir şekilde yaşayacaklar. Bediüzzaman bunu mu anlattı bize? Peygamberimiz (sav) bunu mu anlattı bize? Nereden çıkıyor bu? 

Bu sefer Bediüzzaman'a cephe aldılar. ... Mesela burada çocukları bırakıyor, hanımları bırakıyor değil mi, yaşlıları bırakıyor herkesi bırakıyor. Kendi canını kurtarmanın derdinde oluyor. Yiğitsen, delikanlıysan burada kalsana, burada mücadele versene, değil mi? Pırr uçuyorsun, hem de ben diyorsun Müslümanım, mücahidim, yiğidim, delikanlıyım. E Müslüman şehit olmayı da istiyor, gazi olmayı da istiyor. Hapsi de göze alır, hepsini göze alır değil mi? Sen nasıl delikanlısın? NASIL MÜSLÜMANSIN?

Böyle havadan nem kapıyorlar değil mi? Yani tahmin edilmedik şeylerden ÇOK ŞİDDETLİ KORKUYORLAR. O yüzden de hizmeti de bırakıyorlar, İslam’ı anlatmayı da bırakıyorlar, davayı da bırakıyorlar. (https://youtu.be/dQIYPI-G8Sg)

SAYIN ADNAN OKTAR’IN 2010 YILINDAKİ BİR KONUŞMASI: 

Şimdi yani MÜSLÜMANIM DER DE BİR İNSAN TÜRKİYE’Yİ BÖLENLERLE İTTİFAK ETMEYE KALKARSA bak dünyayı dar ederim söyleyeyim. Rezil rüsva ederim. Benim bütün şiddetli deliliğim ortaya çıkar. Kanunla hukukla yani bana bir deli enerjisi gelir yerle bir ederim. Yani neye uğradıklarını şaşırırlar. Hiç kimseye, hiçbir yere güvenmesinler. Yani Türkiye’yi böyle it kopuk takımına, PKK’ya peşkeş çekmeye kalkan birisi olursa, babam olsa affetmem söyleyeyim. Kim olursa olsun affetmem. Yani en yakınım olsa affetmem. Yani herkes ayağını denk alacak. Yani çok dikkatli, titiz izliyorum. Yani açıkça böyle halk tabiriyle söyleyeyim, zımbalarım. Yani anında yakalarım. Sakın böyle bir dangalaklık yapmaya kalkmasınlar. Yani PKK’ya verdin mi sen her şeyini verirsin, artık namussuzsun. PKK’ya vatanını veren bir adam her şeyini verir ve TAM BİR NAMUSSUZDUR. Yani aklına gelen her türlü ahlaksızlığı yapar.” (https://youtu.be/igHJNR8HKWM)

SAYIN ADNAN OKTAR’IN 2011 YILINDAKİ BİR KONUŞMASI: 

"(Fethullah Gülen) İttihad-ı İslam'ı bırakıyor. Diyor ki mesela: "İttihad-ı İslam asrımızda bir hedef değildir" diyor. "Müslümanların böyle bir hedefi yoktur" diyor. Yani "İttihad-ı İslam diye bir hedefi yoktur" diyor. Bunu deyince CIA ne yapar? Bir rahat nefes aldırır, yani bir parça, yakasını bir parça bırakmış oluyor… Yani rahat hareket edebilmek için yapıyor ya. Ama tazyik arttıkça, onlar da elindekini bırakmaya başladılar. Bırakıyor, bırakıyor, bırakıyor. Ama bırakma bir dereceye kadar olur. Artık bir derecede, Allah esirgesin, öyle tehlikeli bir dereceye gelir ki, namazı da bıraktırırlar adama."(https://youtu.be/3wL30AaUheA)

SAYIN ADNAN OKTAR’IN 2012 YILINDAKİ BİR KONUŞMASI: 

"Fethullah Hoca cemaati siyasete girerse, sıfır netice alır. Siyasetle ilgili iddiası olmaması lazım Fethullah Hoca cemaatinin. Siyaseti siyasetçilere bırakacak. HÜKÜMET İÇİNDE HÜKÜMET OLMAYA KALKMAK, ÖZELLİKLE BAZI AKILDANELER ÖYLE ORTAYA ÇIKIYORLAR, BİR DE ÜSTELİK ÇOK KORKAK, ZAYIF, SIĞ AKILLI, DAR DÜŞÜNEN, TEŞHİS YETENEĞİ OLMAYAN, KENDİNİ ÇOK BEĞENEN, ENANİYETLİ BİR KISIM ZEVAT, NE OLDUM HAVASINA GİRDİLER. BİR ŞEY OLDUĞUNUZ YOK, GARİBANIN TEKİSİNİZ. ÜFLEDİN Mİ KAÇACAK DELİK ARIYORSUNUZ. KORKAK, ÜRKEK, ZAYIF İNSANLARSINIZ. Fikre tahammülünüz yok, düşünceye tahammülünüz yok. Hatta benim gördüğüm DESPOT BİR YAPIYA EĞİLİMLİSİNİZ. Kendinden olmayan adamı harcama kafasında oluyorsunuz." (https://youtu.be/p0araNRLbU8)

SAYIN ADNAN OKTAR’IN 2012 YILINDAKİ BİR KONUŞMASI: 

"BEN FETHULLAH HOCA’NIN BİR TEK ‘ALLAH BİR’ DEMESİNE İNANIRIM. Helaller, haramlar, cennet, cehennem, bunların hepsine inanırım ama ONUN DIŞINDAKİ SÖZLERİNE İNANMIYORUM BEN "Bediüzzaman kandırdı sizi, İsa Mesih konusunda" demesi çok vahim bir şey. Çünkü Bediüzzaman'ı sahtekâr ilan etmiş oluyor. 'Yalancı' diyor Bediüzzaman için. 'Sizi aldattı' diyor. 'Dedikodudan çekindiği için' diyor, 'Dedikodu olur çünkü bu tip şeyler, onun için İsa inecek dedi' diyor. 'Ama biliyor aslında inmeyeceğini' diyor. Olur mu böyle şey? De ki: 'Ben kendim inanmıyorum' desin Fethullah Hoca. 'Ben inanmıyorum İsa'nın ineceğine' desin. 'Aklım almıyor' desin. Ama 'Bediüzzaman yalan söyledi' demesi, ancak canı tehlikedeyse söyleyebilir bunu. Eğer canı tehlikede değil de bunu söylediyse, FETHULLAH HOCA DİYE BİR HOCA YOK O ZAMAN. Yani çok vahim. Demek ki Risale-i Nurlara, Bediüzzaman'a karşı muazzam tavır almış, ÇOK RİSKLİ BİR YAPILANMA VAR DEMEKTİR o zaman.” (https://youtu.be/rKxpB7tbRgc)

SAYIN ADNAN OKTAR’IN 2012 YILINDAKİ BİR KONUŞMASI: 

İttihad-ı İslam'ın en büyük farz olduğunu Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri Risale-i Nur'da sayfalarca anlatıyor ayetle, hadisle. (Fethullah) Hoca ne diyor: 'Nereden çıkardınız ya bunu?' diyor 'İslam Birliği'ni, İttihad-ı İslam'ı' diyor. 'Böyle birleşmeler tehlikelidir' diyor. Kardeşim Akdeniz Birliği oluyor, Akdeniz Birliği de var. Yakın zamana kadar Varşova Paktı da vardı. NATO ayrı, Birleşmiş Milletler var, onu makul görüyorsunuz. Avrupa Birliği'ne katılmak için gayret ediyorsunuz. Müslümanların birlik olmasından daha doğal ne olabilir? Paramparça olsun istiyorsunuz Müslümanları. Bunu size kim öğretiyor? Bunu da öğrenmek zor. Yani bu ifadeye nerden vardılar? Bu cesareti nerden aldılar, ben anlamıyorum. Bir Müslümanın hiç konuşmaması gereken bir söz bu. Müslümanların birlik olmasında ne mahsur var? Bu ekip İttihad-ı İslam'ı durdurmak için var güçleriyle gayret ediyorlar. Ama 'Güneydoğu'da da özerklik', işte 'Abdullah Öcalan'a da ev hapsi olsun'.. Hiç olmayacak şeyleri de olacak gibi göstertiyorlar. Kardeşim Güneydoğu'da komünist devlet kurmak istiyorlar. Sen özerklikten bahsediyorsun, Abdullah Öcalan'a da 'ev hapsi' diyorsun. … Özerklik demek, bölünme demektir zaten. Bunu makul görüyorsunuz. Gece-gündüz bunun propagandasını yapıyorsunuz, teşvik ediyorsunuz. Bir tek İttihad-ı İslam'ın olmayacağını gece-gündüz haykırıyorlar. (https://youtu.be/1oS8Ky_ZaNo)

SAYIN ADNAN OKTAR’IN 2013 YILINDAKİ BİR KONUŞMASI: 

Bir masonik yapı var Fethullah Hoca cemaatinde. DEVLET İÇİNE DE SARKMIŞ BUNLAR. DEVLET İÇİNDE DE FETHULLAH HOCA'NIN TALEBESİ OLDUĞUNU İDDİA EDEN BİRÇOK DEVLET GÖREVLİSİ VAR. Garip bir masonik yapılanmayla kendi aralarında bağlantı kurmuşlar. HÜKÜMETİN DE ANLAYABİLECEĞİ GİBİ DEĞİL, GARİP BİR YAPILANMA. Yani tarif edilemiyor, sistemi de çözemiyorlar. ENANİYETLİ, GURURLU, ÖFKELİ İNSANLARDAN OLUŞUYOR BİRÇOĞU. Tayyip Hocam'ı da Mehdi karşıtı gibi görüyorlar Allahualem. Yani Fethullah Hoca'nın Mehdiliğini engelleyen bir Mehdi adayı gibi gördükleri için, ONU DA BİR AN ÖNCE KENARA ÇEKMEK İSTİYORLAR. ZAMAN GAZETESİ'NDEN ÇILDIRMIŞ GİBİ, BAZI KİŞİLER, akıl almaz bir hırsla, o yapılanma içerisinde, garip bir yapılanmaları var, masonik bir yapılanmaları var, adeta onu andırıyor, alabildiğine TAYYİP HOCAM'IN ALEYHİNE BİR FAALİYET İÇİNDELER. BİR AN ÖNCE EKARTE ETMEK PEŞİNDELER.” (https://youtu.be/wGuAsgkSAIM)

SAYIN ADNAN OKTAR’IN 2013 YILINDAKİ BİR KONUŞMASI: 

"Bize niye kurs açtırmıyorsun? Kardeşim sen kürekle para topluyorsun. GICIK BİR HAREKET BU. KIZDIRIYOR TABİİ BU, İNSANLARI. AMACIN ALLAH'IN RIZASI OLSUN, İSLAM'I TEBLİĞ AMAÇLI OLSUN, biz sana greyderle para getirelim, mesele değil. Ama DİNİ BIRAKTIN, DÜNYAYA DALDIN, ENANİYET GELDİ ÜSTÜNE. MÜSLÜMANLARI ADAM YERİNE KOYMUYORSUN, HAŞA. EKÂBİR BİR ÜSLUP, bazılarında. Bu vaziyette HÜKÜMET NE YAPSIN, ne desin? 'Toplayın paraları' mı desin, ne desin yani? BİZ NE BİLELİM KARDEŞİM BU ÇİZGİYE GELECEĞİNİ. Buyrun, sonuç bu hale geldi. Zaman Gazetesi de bu hale geldi. NE ÇABUK UNUTTUNUZ ZAVALLI GÜNLERİNİZİ YA. AYAĞINIZ YERE BASSIN. BU KADAR PERVASIZLIK İNANILIR GİBİ DEĞİL. Ne oluyorsunuz ya? TAYYİP HOCAM YILLARDAN BERİ İSLAM'A, KURAN'A HİZMET İÇİN UĞRAŞIYOR, TA ÇOCUKLUĞUNDAN BERİ. ÇEKTİĞİ ACILARI, ÇİLELERİ HERKES SETRETTİ, GÖRDÜ. Gösterttiği şu insan üstü gayrete bakın yani, değil mi? Tedirgin oluyor, vatan, millet, bayrak için tedirgin oluyor, var gücüyle gayret ediyor. Sık sık halkın önüne çıkıyor, yaptığı hizmetleri anlatıyor. Allah güç, enerji de veriyor maşaAllah. Başkası olsa bitap düşer. Oradan oraya gidiyor, oradan oraya gidiyor. YAZIK, GÜNAH ÜSTÜNE GİTMEK, ÇOK AYIP YANİ.” (https://youtu.be/088L7WDEBkw)

SAYIN ADNAN OKTAR’IN 2013 YILINDAKİ BİR KONUŞMASI: 

"Şimdi adam düşünüyor; Güneydoğu’da okulları var, Irak'ta okulları var, her yerde okulları var, kursları var. Şimdi düşünür: 'Güneydoğuda nasıl okul açalım, kurs açalım?' Türkçe eğitim yapsa, Allah'tan, dinden bahsetse, Kuran'dan bahsetse, PKK'nın müsaade etmeyeceğini düşünüyor. O zaman kendilerince cazip gördükleri bir teklif getiriyorlar. Diyor ki: 'Biz Kürtçe eğitim yapalım size. PKK'nın da aleyhinde konuşmayalım veyahut hiçbir şey söylemeyelim, dinden de bahsetmeyelim. Siz de bizi idare edin, biz de sizi idare edelim' gibi bir mantıkla yaklaşıyorlar anladığım kadarıyla. Bak, HEMEN BUNLAR ATLAMIŞLAR ÜSTÜNE OLAYIN. 'A ne kadar güzel' diyor; 'Ne kadar insancıl' diyor. Halbuki insancıllıkla alakası yok. SON DERECE EGOİSTÇE, SON DERECE SEVGİDEN UZAK, SON DERECE AYRIŞTIRICI, SON DERECE SEVGİYİ VE MERHAMETİ BOZAN BİR STİL BU. (https://youtu.be/FDg7DbLCsxE)

SAYIN ADNAN OKTAR’IN 2013 YILINDAKİ BİR KONUŞMASI:

SUNUCU: “Zaman Gazetesinde köşe yazarları ana dilde eğitimde destek veren yazılar yazmaya başladılar. Bülent Korucu bugün Fethullah Hocanın 'gerekirse el de öpülebilir etek de' sözünü hatırlatarak, ana dilde eğitimin adil olmanın gereği olduğunu söylemiş.”

ADNAN OKTAR: “Kardeşim şimdi kafa bulandırmaya gerek yok. Bu adamlar İttihad-ı İslam’dan bahsetmiyor, Türk-İslam Birliğinden bahsetmiyor. Müslümanlara muhabbetten bahsetmiyor. Habire Kürt Kürt Kürt Kürt Kürt. Çünkü orada çıkarları var. Okul açacak, para kazanacak. Kurs açacak, para kazanacak. Şirketler var Irak’ta orada burada falan. Zarar görmesin gibisinden bir üslup içindeler. Biz onlara Kuran’ı öğretelim, İslam’ı öğretelim, komünizmin geçersizliğini anlatalım, Darwinizm’in, materyalizmin geçersizliğini anlatalım demiyor adam. Kürtçe öğretelim diyor. BİLMİŞLİK YAPMASINLAR. ALLAH YANLARINA BIRAKMAZ hatalı bir hareket yaparlarsa. SAMİMİ OLSUNLAR. Biz İslam’ı, Kuran’ı anlatacağız demiyor ki adamlar. İman hakikatleri anlatacağız demiyor. Kürtçe öğreteceğiz diyor. Kürt sorunu var diyor. Kardeşim İttihad-ı İslam sorunu var. Sen diyorsun ki İttihad-ı İslam’la ilgili bizim bir konumuz yok diyorsun. SAMİMİYETSİZLİK YAPMAYIN. Ticari ilişkileri sekteye uğrayacak diye bir üslup geliştiriyorsunuz. Amerika dürttü diye bu şekilde bir tavır ayıp. Para kazanacağız diye bu tip bir tavır ayıp. Allah’tan korkun.” (https://youtu.be/bB3ND-nQpQA)

SAYIN ADNAN OKTAR’IN 2013 YILINDAKİ BİR KONUŞMASI: 

Bak FETHULLAH HOCA CEMAATİNDE DE MUAZZAM BİR ENANİYET VAR, MUAZZAM BİR ENANİYET. ACAYİP EKABİRLER. HALKA TEPEDEN BAKIYORLAR. ENANİYET YAPTIKÇA ALLAH AŞAĞILIYOR BU SEFER. Ya kardeşim sevgi dolu olsana, vahşiliğe ne gerek. Vahşi. Kimseyle konuşmuyor, muhatap olmuyor. BİR DE SİNSİCE, ALTTAN ALTA İŞLER ÇEVİRİYOR. BÖYLE TİPLERİ DEVLETİN MÜHİM MEVKİLERİNE GETİRMEK DE ÇOK TEHLİKELİ. ENANİYETTEN KAFAYI ÇİZMİŞ ADAM. MANTIK, ŞU, BU, MERHAMET, VEFA, SADAKAT KAYBOLMUŞ.Olmaz. O esrarengizliğin, Fethullah Hoca'nın talebelerinin bir kısmının esrarengizliğinin, mesafeli olmalarının, insanlara üstten bakmalarının bereketsizliği bu. Bir de ne var bu kadar büyüklenecek, enaniyet yapacak ve bu kadar kibirli bir üsluba ne gerek var? Ayette diyor ya hani: "Kibirli bir yükselişle yükseleceksiniz" diyor ayette. İşari manasında ona da bakıyor. KİBRİ BIRAKSINLAR, sevecen olsunlar, herkese sahip çıksınlar. Bu kadar mesafeye, bu kadar uzak olmaya ne gerek var ya? BU KADAR ESRARENGİZLİĞE NE GEREK VAR? İNSAN O ZAMAN ŞÜPHELENİYOR. HER ŞEYİN ALTINDA ONLARI ARIYOR. NİTEKİM DE HAKİKATEN ÇOK YERDEN ÇIKMAYA BAŞLADILAR. (https://youtu.be/7--y4ZyM08s)


Buraya kadar gördüğümüz üzere, Sayın Adnan Oktar’ın FETÖ liderine yaptığı bu eleştiriler onu sevmediğini, bu gerçeğe aykırı çarpıtmaların aksine onu son derece kibirli, İslam’a zarar veren ve dış güçlerin etkisine girmiş bir kimse olarak gördüğünü açıkça ortaya koymaktadır.

Sırf bu birkaç konuşmadan dahi görülebileceği gibi, özellikle 17-25 Aralık öncesinde, Türkiye'de Fethullah Gülen ve cemaati her cihette övülüp destekleniyorken, onları kıyasıya eleştiren, onlar hakkında enaniyetli, ekâbir ifadelerini kullanan, onları dinden uzaklaşmak ve çıkar peşinde koşmakla suçlayan, daha da önemlisi Sn. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'a ve hükümete karşı vefasızlık gösterip, alttan alta sinsi işler yürüttüklerini ilk olarak ifşa eden Sn. Adnan Oktar olmuştur. SIRF BU KONUŞMALAR BİLE, CAMİAMIZIN FETÖ'YE YÖNELİK KARŞIT BAKIŞ AÇISINI GÖSTERMEYE YETERLİDİR. Kimsenin yapmadığı dönemlerde bu eleştirileri yapan bir topluluğun, o sırada ve özellikle sonrasında FETÖ'ye herhangi bir sempati besleyebilmesi; FETÖ'nün de kendisini yerden yere vuran, tüm sinsiliklerini deşifre eden böyle bir camiaya yakınlaşabilmesi İMKANSIZDIR.

Durum böyleyken, camiamızı FETÖ ile iltisaklı gösterebilmek için çok çaresizce bir çaba harcanmıştır. Bu çabalardan bir tanesi de 17-25 Aralık olayları sonrasında Sn. Adnan Oktar'ın A9 TV'de yaptığı bazı konuşma dökümlerinin, "FETÖ ele başını övücü konuşmalar" başlığı altında iddianameye alınmasıdır. Sn. Adnan Oktar 17-25 Aralık öncesinde dahi FETÖ'yü böylesine eleştirirken, bu dönem sonrasında övgülerden bahsedilmesi gerçekten hayret vericidir. Nitekim iddianamemize zorlama şekilde alınan birkaç canlı yayın dökümü de, FETÖ ele başına yönelik herhangi bir övgü içermemektedir. Hatta bunların bir kısmı doğrudan ve açıkça eleştirel mahiyettedir. Söz konusu dökümlerin açıklamaları aşağıda izah edilmiştir.


İDDİANAMEDE FETÖ'YÜ ÖVÜCÜ MAHİYETTE OLDUĞU İDDİA EDİLEN CANLI YAYIN DÖKÜMLERİYLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR 

Çok iyi bilindiği gibi, 2008 yılından beri Sn. Adnan Oktar, her gün yaklaşık 6-8 saat canlı yayın yapmaktadır. Bu yayınlar esnasında geçmişten beri Sn. Adnan Oktar'ın canlı yayında sarf ettiği izahlara bakıldığında, FETÖ'ye karşı ciddi eleştirel, hatta kimi zaman ciddi şekilde yerden yere vuran açıklamalar yaptığı çok iyi bilinmektedir; bunlar kayıtlardadır. Bir kısmı da yukarıda takdirinize sunulmuştur. 10 yıl boyunca kesintisiz olarak devam etmiş olan bu canlı yayınlar içinden ise, tüm zorlamalarla sadece 6-7 tane konuşma dökümünün karşımıza getirilebilmesi durumun şaşkınlık uyandırıcı kısmıdır. Daha da şaşkınlık uyandırıcı olan ise zorlamalarla ortaya çıkarılan bu birkaç dökümün içeriğinde de herhangi bir övücü izahın yer almayışıdır.

Sn. Adnan Oktar, iddianamede yer alan dökümlerden de anlaşılacağı kadarıyla, özellikle 17-25 Aralık döneminin hemen sonrasında, devletin bekasını korumak adına bir "barıştırma", "muhtemel bir fitneyi izale etme" çabasında olmuştur. Bu, pek çok dış faktörle mücadele içinde olan, bölünme gibi bir tehditle sıcağı sıcağına karşı karşıya olan devletimizi içten vuracak bir kutuplaşmayı önleme çabasıdır. Unutulmaması gerekir ki, o dönemde ortada bir terör örgütü, yani FETÖ yoktur. Hükümet ile o dönemdeki Gülen cemaati arasında sorunlar yaşandığı ve 17-25 Aralık ile FETÖ tarafından hükümete karşı ciddi bir tavır alındığı bilinmektedir. Bu hain yapılanmanın "terör örgütü" olarak adı konulmamıştır ve ihanet boyutu hiç bilinmemektedir. O dönem, hükümetin bilgisi dahilindeki pek çok konu henüz halka açık değildir.

Dolayısıyla, 17-25 Aralık döneminde halka da yansıyan bu anlaşmazlık, pek çok siyasi, bilirkişi, basından pek çok isim, diplomat, hatta devlet erkânının önemli bir kesimi tarafından "giderilebilir", "halledilebilir" geçici bir sorun olarak değerlendirilmiş ve bu yönde açıklamalar yapılmıştır. Aynı dönemde, İçişleri Eski Bakanı Abdülkadir Aksu, kendileriyle görüşen arkadaşlarımıza "lütfen iki tarafı uzlaştırmaya çalışın, lütfen bunu mutlaka yapın" diye ricacı olmuştur.

Camiamız aleyhine kullanılmaya çalışılan ve iddianamede yer alan bir kısım konuşma dökümlerinde Sn. Adnan Oktar, ülkemizin o dönemlerde karşı karşıya kaldığı ciddi bölünme tehlikesine sık sık atıfta bulunmaktadır. PKK'nın en pervasız olduğu dönemlerden biri olan o tarihler, bölünme nidalarının utanmazca ayyuka çıktığı dönemlerdir. Vatanın bekasını her şeyden önde tutan Sn. Adnan Oktar, o tarihlerde de bu önemli meseleye dikkatini vermiş ve ülke içinde kutuplaşmanın, içte yaşanacak bir fitnenin asıl bölünme planları yapanlara yarayacağını ısrarla vurgulamıştır. Söz konusu konuşma dökümünde Sn. Adnan Oktar barıştırma çabasının nedenlerini şöyle açıklamıştır:

"Ülke çünkü büyük bir tehlikenin içinde. Bölünme tehlikesi kapıda. Çok uyanık olmamız lazım. 50'yi 50'ye kırdırmayız. 50'yi 50 ile birleştirip 100 yaparız.

İddianamede yer alan bir başka konuşma dökümünde Sn. Adnan Oktar, daha FETÖ'nün bir terör örgütü olduğunun bilinmediği tarihlerde, Türkiye demokrasisi için konuşma özgürlüğünün öneminden bahsetmektedir. Burada adı geçen Gültekin Avcı, şahsı ile değil, bölünme karşıtı bir konuşma yaptığı için gündeme getirilmektedir. Burada hatırlatmak gerekir ki, iddianameye giren söz konusu konuşma 17 Şubat 2014 tarihlidir. Gültekin Avcı ise 21 Eylül 2015 tarihinde tutuklanmıştır. Dolayısıyla, bu konuşmanın yapıldığı tarihlerde Gültekin Avcı, ne hükümet ne de yargı nezdinde "sakıncalı" olarak görülen bir isim değildir.

Daha da önemlisi, Sn. Adnan Oktar'ın söz konusu konuşmasında ise FETÖ'yü över mahiyette tek bir ifade dahi geçmemektedir. Nitekim, bu konuşmada Sn. Adnan Oktar'ın sarf ettiği şu sözler zaten konuşmanın amacını, temelini ve içeriğini gözler önüne sermektedir:

"PKK tehlikesini örtbas eden bir insan çok tehlikeli bir insandır. Bölünme tehlikesi yok diyen, Türkiye'nin bir uçuruma doğru gittiğini göremeyen bir insan tehlikelidir. O yüzden uyarıcı insanlara ihtiyaç var.

Bu konuşmada, konuşmanın içeriğinin ve vurgulanan noktanın tamamen ihmal edilip, sadece kişiye odaklanarak "FETÖ" övgüsü çıkarımı yapmak ciddi şekilde taraflı bir yorumdur.

İddianamede yer verilen konuşma dökümlerinden birkaç tanesi ise açıkça bu konuda camiamıza yöneltilen tüm suçlamaları yerle bir eden, FETÖ'nün Sn. Adnan Oktar tarafından sert cümlelerle eleştirildiği, Sn. Adnan Oktar'ın geçmişten beri FETÖ'ye karşıt bakış açısını açıkça gösteren dökümlerdir. İddianamede yer alan bu dökümlerden birinde Sn. Adnan Oktar şu sözlerle FETÖ elebaşını eleştirmektedir:

"Mesela biz Fethullah hocanın talebelerini falan konuşuyorduk ya, Mehdi tamam da diyorlardı, yani okullar açacak, emek verecek, sanayi… zenginleşeceksin, öyle Mehdi çıkar diyor. ALLAH'A GÜVENEMİYOR, YANİ ALLAH YAPAR DİYEMİYOR. Kardeşim o kafayla sen Amerika'da 30 kere Mehdi çıkardı o zaman. Parayla, zenginlikle, okulla oluyorsa bin kere senin okullarını katlar, bin kere senin sermaye gücünü de katlar. Yani yedi bin yıl uğraşsan onların ekonomik gücüne ulaşamazsın. Ama küçük bir mutlu azınlık haline gelebilirsin ama bir şey olmaz. MÜSLÜMANLARI BOŞA OYALAMA!" 

Sn. Adnan Oktar'ın, FETÖ elebaşına ve FETÖ'cülere yönelik oldukça ağır eleştirilerini içeren bu sözlerin iddianamemizde nasıl "FETÖ'yü över mahiyette" şeklinde yorumlandığı anlaşılabilmiş değildir. Muhtemelen sırf FETÖ ismi konuşma dökümünde geçtiği için konmuş ve FETÖ ile ilgili konuşma dökümlerinin yekûnunu artırma adına eklenmiştir. Bir "eleştiri" konuşması olduğunun muhtemelen bir şekilde "gözden kaçacağı" düşünülmüştür.

Aynı mahiyette bir başka konuşma, yine iddianameye aleyhte bir delil gibi konmuş olan ama aslında Sn. Adnan Oktar'ın canlı yayında FETÖ'ye ciddi eleştirilerini içeren bir konuşma dökümüdür. Söz konusu olan, 17-25 Aralık döneminde FETÖ'nün hükümete karşı gösterdiği tavrı yerden yere vuran ve hükümetimizi kâmil anlamda destekleyen bir konuşmadır. Böyle bir konuşmanın, FETÖ'yü över mahiyette konuşmalar kategorisine alınarak, camiamız aleyhine bir delilmiş gibi sunulması oldukça dikkat çekicidir. Konuşmada, dönemin Başbakanı Sn. Erdoğan'a gazetecilerin sordukları bir sorunun Sn. Adnan Oktar tarafından yorumlanması istenmektedir. Sn. Adnan Oktar cümlesine, FETÖ elebaşını kastederek "kainatın imamı, mehdilik iddiaları olabilir. Bir mahzuru yok" diyerek başlamaktadır. Keza, herhangi bir topluluğun kendi içlerinde sadece kendilerini ilgilendiren bir iddiaya sahip olması, bizi veya bu toplumu bağlayan, ilgilendiren bir durum değildir. İçinde bulunduğumuz laik-demokratik sistemin en temel kriteri düşünce ve inanç özgürlüğüdür. Bu özgürlük dahilinde isteyen istediğine inanma ve istediği iddiada bulunma özgürlüğüne sahiptir. Bir kişinin bir şeyi iddia ediyor olması, onun öyle olduğu anlamına gelmez. Burada da ona bir atıf vardır. Asıl olarak konuşmanın devamı önem taşımaktadır. Çünkü konuşmanın devamı, Sn. Adnan Oktar'ın FETÖ'ye karşı bakış açısını mükemmel şekilde özetlemektedir. Bir canlı yayında FETÖ'ye bu sözleri söyleyen bir kişinin, FETÖ'ye bir yakınlık duyuyor olması mümkün değildir. Bu sözler, açık husumeti gösterir:

"…ama siyasi yönde başarılı olan bir hükümetin moralini bozmaya çalışmak, şevkini kırmaya çalışmak, daha önce zulüm, acımasızlık görmüş olan insanların özellikle zulüm ve acıdan kurtulduklarını gördükleri halde, onları zulüm ve acıdan kurtaran bu insanın (Sn. Cumhurbaşkanımız kastediliyor)…" 

Konuşma bu kadarıyla iddianameye alınmıştır. Sadece bu kadarından bile söz konusu konuşmanın Sn. Adnan Oktar'ın FETÖ'yü yerden yere vuran, 17-25 Aralık fitnesini lanetleyen, hükümeti canla başla savunan bir konuşma olduğu açıktır. 

Fakat ilginç olan, bu haliyle bile hükümet taraftarı konuşmanın ilginç bir yerde aniden kesilmesi, konuşmanın devamının iddianameye KASITLI BİR BİÇİMDE konulmamasıdır.

6 Mart 2014 tarihli bu canlı yayın konuşmasının devamını biz ekleyelim:

"…zulüm ve acıdan kurtulduklarını gördükleri halde, onları zulüm ve acıdan kurtaran bir insanın, velev ki bu dedikleri doğru bile olsa, ÜZERİNE GİDİP ONU SİYASİ YÖNDEN MAHVETMEYE KALKMALARI, YAKIŞIK ALMAZ, vicdanlı bir davranış olmaz. Daha önceki dönemleri kimse unutmadı, akıl almaz zulüm vardı. Bazı dönemlerde akıl almaz zulüm vardı, hepimiz beraber birlikte yaşadık. Şu an böyle bir zulüm görmüyoruz. Başbakan peygamber değil hata yapabilir, doğru, olabilir, etrafındaki insanlar da yapmış olabilir. Ama hükümeti yıkmanın anlamı ne? Bakanları değiştirirsin, cezalarını alırlar ceza gerektiren bir şeyse ama hükümet görevine devam eder. Hükümet ancak seçimle gider. “Yok biz buna gerek duymuyoruz seçim olmadan da hükümet gider” kafası oluşuyorsa, biz üçüncü dünya ülkelerini de geçeriz. Çok ilkel bir demokrasi gelir Türkiye’ye. Hükümetler sürekli yıkılır. Hiçbir hükümete güvenemeyiz. Hükümet dediğin tepmez devrilmez olacak. Seçimle gelip seçimle gidecek. TAYYİP HOCAM’A GÜNLERDEN BERİ MEYDANA GETİRDİKLERİ TAZYİKİ BİR DÜŞÜNÜN. Ve ÇEKTİĞİ ÇİLEYE BAK ŞU ISTIRABA BAK. ŞU HAVADA VAR GÜCÜYLE SABAHTAN AKŞAMA KADAR ORADAN ORAYA KOŞTURUYOR. Belli ki bir ajitasyon var, ne gerek var buna? Hizmetlerini sayıyorlar say say bitmiyor, hırsızlık soysuzluk yapan varsa al hapse koy ne uzatıyorsun? Niye hükümet gitsin? CANINI YAKMAYA NE GEREK VAR? ISTIRAP VERMEYE NE GEREK VAR? BİLAKİS TEŞCİ EDİP TAKTİR EDECEKLERİNE MORALİNİ BOZMAYA KALKMAK, KIZDIRMAYA KALKMAK, TEDİRGİN ETMEK GÜNAH OLUR. Yakışık almaz benim vicdanım kabul etmiyor."

Böyle bir konuşmanın, 17-25 Aralık döneminin hemen sonrasında FETÖ'yü kıyasıyla eleştiren, FETÖ'nün kirli niyetini ortaya çıkaran ve bu yönüyle yerden yere vuran bir konuşma olduğu ayan beyan ortadadır. Sn. Adnan Oktar, FETÖ'yü, siyasi yönde başarılı bir hükümetin moralini bozup, şevkini kırmaya çalışmakla yani fitne çıkarmakla itham etmektedir. Sn. Adnan Oktar, kimsenin bu kadarına cesaret edemediği dönemde FETÖ'nün hainliğine dair tüm gerçekleri cesurca anlatmaktadır. Konuşma iddianamedeki kesilmiş kısmıyla bile bir eleştiri konuşmasıyken, bu eleştirileri tümüyle pekiştiren konuşmanın devam kısmının iddianameye konulmamış olması ve böyle bir konuşmanın iddianamede "FETÖ'yü öven" bir konuşma olarak değerlendirilmesi ciddi anlamda ŞOK EDİCİDİR.

Söz konusu canlı yayının devamında Sn. Adnan Oktar, Fethullah Gülen'in o dönemde İngiliz derin devletinin güdümünde ABD'de mağlubane ve ezik yaşayacağına, ülkesine dürüstçe dönüp, devletine ve hükümetine bağlıve devletin hizmetinde şerefli bir hayat yaşamasını tavsiye etmektedir. Bu, 2014 yılının başında, 17-25 Aralık fitnesinin FETÖ tarafından alevlendirildiği yıllarda, darbe gibi kahpe bir kalkışmanın önünü kesecek çok önemli ve gerekli bir tavsiyedir. Sn. Adnan Oktar, fitnenin dinginleşmesi için FETÖ elebaşını, Türkiye'ye dönüp hükümete ve devlete tabi olmaya çağırmaktadır.

Sn. Adnan Oktar'ın, o dönemde yurt dışında Türkçe eğitim veren okullarla ilgili açıklamaları da ilginç bir şekilde iddianamemizde FETÖ'ye övgü kapsamında gösterilmeye çalışılmıştır. Oysa bu okullar, o dönemde başta siyasilerimiz olmak üzere herkesin ayakta alkışladığı bir faaliyettir. Tekrar ve ısrarla belirtmek gerekir ki, o dönemde FETÖ henüz bir terör örgütü olarak bilinmemektedir. Devlet içindeki kapsamlı yapılanmalarını, o dönemde Sn. Başbakan ve iktidar partisindeki bir kısım siyasiler biliyor olabilir ama bunu halktan insanların bilmesine imkan yoktur. Dolayısıyla, o dönemde yurt dışında bir kısım okullarda farklı milletlerin çocuklarına Türkçe öğretiliyor olması ülkemiz adına faydalı bir faaliyet olarak görülebilir. Nitekim 17-25 Aralık olaylarının hemen öncesinde bakanlarımızın ve milletvekillerimizin Türkçe olimpiyatlarını ayakta alkışladıkları, FETÖ elebaşına ağlayarak övgüler yağdırdıkları, çocuklarını FETÖ okullarına gönderdikleri herkesin zihinlerindedir.

Fitneyi yatıştırmak, ülke içinde bölünme tehlikesini engellemek için yapılmış olan Rahmani konuşmalar, ÖZELLİKLE HÜKÜMETİN TALEBİ ÜZERİNE GÜNDEMDE TUTTUĞUMUZ KONUŞMALARDIR. Fakat bunlar iddianamemizde, ilginç bir şekilde camiamız aleyhinde, "FETÖ'yü destekler mahiyette" konuşmalar olarak yorumlanmıştır. Oysa Sn. Adnan Oktar'ın bu yöndeki pek çok konuşması, FETÖ tarafından ateşlenmiş olan 17-25 Aralık fitnesinin daha da alevlendirilmemesi için oldukça gerekli konuşmalardır. Sn. Adnan Oktar ısrarla bunun, devleti ve vatanı bölmek isteyenlerin aradığı fırsat olduğunu belirtmekte ve fitnenin büyük olduğuna ve daha da büyüyebileceğine işaret ederek iki grubun barıştırılması gerektiğini ifade etmektedir. Sn. Adnan Oktar'ın söz konusu konuşma dökümlerinde geçen, kullandığı şu cümleler olağanüstü önem taşımaktadır:

"Bir, Allah esirgesin, felaketin arkasında barışma oluyor bazen de dedi. Ya dedim, felaketi beklemeyelim dedim. Felaketi beklemeyelim. Var ya ayette felaketle ilgili ama felaket olacak, ayrı bir dert o. Beklemeden barıştırmak lazım." 

Elbette o dönemde FETÖ hain yapılanmasının, kendi halkına kurşun sıkacak kadar kalleş olabileceği kimsenin aklına gelmemektedir. Fitne başıboş bırakıldığında felakete dönüşebileceğinden, Sn. Adnan Oktar, bu hayati uyarıyı yapmaktadır.

Dahası, söz konusu konuşmaların yapıldığı dönem, FETÖ'nün halk arasında dini bir cemaat olarak bilindiği bir dönemdir. Nitekim bu özellikleri nedeniyle iktidar tarafından desteklenmiş ve önleri açılmıştır. Dolayısıyla o dönemde, yaşanan olaylar Türk halkı nezdinde iki grup arasındaki anlaşmazlıktan ibarettir; FETÖ o dönemde halen dindar bir grup olarak bilinmektedir; algı böyledir. Bir Müslüman için, iki Müslüman topluluğun arasında anlaşmazlık olduğu zaman barıştırmak farzdır, Kuran'a göre bu, mutlaka uygulanması icap eden, yerine getirilmesi gereken bir yükümlülüktür. Sn. Adnan Oktar da bir Müslüman olarak, hem dindar bildiği iki grubu Kuran'ın hükümlerine uyarak uzlaştırmak, hem de ülkeye zarar verecek bir fitneden vatanı ve milleti korumak adına o dönemde iki tarafı barışa davet etmiştir. Bu, her Müslümanın mutlaka uygulaması gereken bir farz, üstün bir Müslüman ahlakıdır.

İnkar edenler birbirlerinin velileridir. Eğer siz bunu yapmazsanız (birbirinize yardım etmez ve dost olmazsanız) yeryüzünde bir fitne ve büyük bir bozgunculuk (fesat) olur. (Enfal Suresi, 73)

Müminler kardeştirler, kardeşlerinizin arasını düzeltin... (Hucurat Suresi, 10)

… Eğer mümin iseniz Allah'tan korkup-sakının, aranızı düzeltin ve Allah'a ve Resûlü’ne itaat edin. (Enfal Suresi, 1)

Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın. Ve Allah'ın sizin üzerinizdeki nimetini hatırlayın. (Al-i İmran Suresi, 103)

Bu Müslümanca yaklaşımı, aynı dönemde çeşitli siyasilerimiz ve devlet büyüklerimiz de layıkıyla göstermişlerdir. Örneğin, Diyanet İşleri Eski Başkanı Sn. Mehmet Görmez de Habertürk kanalında Türkiye'nin Nabzı 15 Temmuz özel yayınında (2018), Hükümet ile FETÖ arasında dershane olayları nedeniyle anlaşmazlıkların başladığı dönemde "barıştırma çabalarında" bulunduğunu anlatmıştır:

"Efendim, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda oturan bir hoca, eğer konunun güvenlik boyutlarından haberdar değilse, Türkiye'de ortaya çıkan herhangi bir ihtilafı sulh ile barış ile çözmek için üstüne düşeni yapar. Doğrusu zaman zaman dershane hareketleri döneminde Diyanet İşleri Başkanı olarak ülkemizde bu ayrılık olmasın diye gösterdiğim çabalar var. Ama bu çaba böyle bir toplantı falan değil, sadece insanlarla konuşarak, bana ziyarete gelenlerde paylaşarak, bu ülkeye bu kötülüğü yapmayın diyerek, nasihatte bulunarak böyle bir şey olmuştur.

Soru: Sn. Görmez, kimlerle görüştünüz? Örneğin, Şerif Ali Tekalan ile görüştünüz mü? 

Doğrudur. Geldi kendisi… Son zamanlarda sıkıştığı zamanlarda bazı şeyler anlattı. Ben de kendisine nasihatlerde bulundum. Böyle yanlış hareketlerle, devletin kurumlarına sızarak, bu tür yanlışlıklar yapmamaları gerektiğini izah ettim." 

Görüldüğü gibi, Diyanet İşleri Eski Başkanı da 17-25 Aralık sonrası dönemde, o zamanlar dindar olarak bildiği bu topluluk ile Hükümetin arasını bulmak için çaba gösterdiğini belirtmektedir. Bunu aynı zamanda Türkiye için yaptığını belirtmektedir. İşte, Sn. Adnan Oktar'ın bir Müslüman olarak gösterdiği çaba da böyle bir çabadır.

Yine aynı dönemde köşe yazarı Fehmi Koru, 17 Aralık 2013 tarihinde, dönemin Cumhurbaşkanı Sn. Abdullah Gül tarafından Ankara'ya çağrıldığını, Sn. Gül'ün yanında dönemin Başbakanı Sn. Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğunu ve kendisinin acilen Pensilvanya'ya gitmesinin istendiğini belirtmiştir. Koru kitabında, "henüz parlamamış bir yangını söndürmek için yollara düştüm. Ankara, İstanbul, Pensilvanya arasında gidip geldim, başaramadım"demektedir. "Parlamamış bir yangını söndürmek", dönemin Cumhurbaşkanı ve dönemin Başbakanı tarafından talep edilmiştir. Fehmi Koru, 25 Aralık olaylarından sonra Sn. Tayyip Erdoğan ile görüşmüş ve sonrasında şu yorumu yapmıştır:

"25 Aralık'ta kendisiyle görüştüm. Rahatsızlığı ifade etti. Ama madem böyle bir mektup yazıldı, madem barış aranıyor, acaba bu iş durdurulabilir mi diye bir iyimserlik içinde olduğunu gördüm." (Hürriyet, Kelebek, 3.4.2014) 

Şu anda Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliği yapmakta olan Bülent Arınç da 2013 yılında Başbakan Yardımcılığı görevini yürütürken Fethullah Gülen'i ziyaret etmiş ve TRT Türk'te katıldığı Görüş Farkı programında bu konuyla ilgili olarak şu sözleri sarf etmiştir:

"Sayın Başbakanımız Tayyip Bey'e de gitmeden önce konuyu açtım. İzin verir misiniz dedim. Çok memnun oldu. Keşke bizim için de mümkün olsa, görüşebilsek dedi. Ama programı çok yoğun. Selamlarımızı, sevgilerimizi götürürsünüz. Bizden bir emelleri olur mu? Bir tavsiyeleri olur mu, onu da öğren dedi. Farkında olmadığımız herhangi bir yanlışımız olursa, bu konuda da bizi aydınlatmasını rica etti." (https://t24.com.tr/haber/bulent-arinc-in-2013-teki-sozleri-yeniden-gundemde-basbakanimiz-hoca-efendinin-bizden-bir-emelleri-olur-mu-dedi,860501)

Dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bahsettiği bu görüşme, 2013 yılında, yani MIT krizi ve dershane olaylarının hemen sonrasında, yani FETÖ'nün açıkça hükümete tavır aldığı dönemde gerçekleşmiştir. Dönemin başbakanı Sn. Erdoğan'ın, Sn. Arınç vesilesiyle Fethullah Gülen'e ilettiği sözlerden de anlaşılabileceği gibi o dönem, en üst düzeyden oldukça samimi sözler sarf edilerek barışma yollarının arandığı bir dönemdir. Ülkenin selameti için de o dönemde gerekli ve elzem olan budur.

Sn. Ahmet Davutoğlu da 2013 yılında Dışişleri Bakanı olduğu dönemde, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve dönemin Başbakanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgisi dahilinde Pensilvanya'ya bir arabuluculuk ziyareti yaptığını ve Gülen ile görüştüğünü açıklamıştır. Sn. Davutoğlu, bu görüşmenin amacını şu şekilde açıklamıştır:

"Gülen ile 2 veya 3 kere karşılaştım. Elimizde istihbarat raporları var, neyi hedeflemekte olduklarını görüyorduk. Dışarıda ne çevirmekte olduğunu biliyorduk. Son bir hamle, çağrı yapmak istedik. Fırtına gelir ya, hissedersiniz. Meşruiyet çizgisi içinde kalınması ve Türkiye’ye dönmesini istedik.” (https://www.hurriyet.com.tr/gundem/bulent-arinc-gulun-de-davutoglunun-da-soyledikleri-dogrudur-28930712)

Ak Parti Manisa Milletvekili ve Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ da 17-25 Aralık sonrasında "Pensilvanya'ya gidip arabuluculuk" görevi üstlendiğini defalarca ifade etmiştir. (Yeniçağ gazetesi, 26.10.2019) Özdağ'ın bu konudaki açıklamaları şu şekildedir: 

"17-25 Aralık olunca… ben FETÖ'nün adamlarıyla bir araya geldim. Bakın yapmayın dedim… Bunlarla 5 saat konuştum." (Aydınlık Gazetesi, 15.11.2016)

Görülebildiği gibi dönemin Cumhurbaşkanı Sn. Abdullah Gül, dönemin Başbakanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Partili vekiller haklı olarak fitnenin yaygınlaşmasını önlemeye çalışarak, "henüz parlamamış bir yangını söndürmek için" haklı ve oldukça yerinde, vatan millet için ortaya konması gereken bir çaba göstermişlerdir. Sn. Adnan Oktar da Allah rızası için, vatanın milletin selameti için bu çabaya destek olmuştur. Değerli devlet büyüklerimiz olayların detaylarını ve tehlikenin çapını çok daha iyi bilirken bu çabayı gösteriyorlarsa, bu doğru ve yerinde bir hamledir. Şu durumda aynı dönemde benzer bir çabayı gösteren Sn. Adnan Oktar ve arkadaşlarının bu yöndeki çağrılarının bir suç ithamı olarak karşımıza çıkarılması garip ve hakkaniyetsiz bir tutumdur. 

Ayrıca Sn. Adnan Oktar ve arkadaşlarının bu yöndeki çabaları, tamamen hükümetimizden isimlerin yönlendirmeleriyle ve tamamen hükümet taraflı olmuştur. Konuyla ilgili Sn. Adnan Oktar'ın canlı yayındaki bir açıklaması şu şekildedir:

"… kardeşlerim 70 büyükelçi ile görüştüler, doğru ama bu hükümetle cemaatin arasını düzeltmek için. Çünkü öbür türlü çok riskli. Yani hükümetin yıpranmasını istemeyiz, Tayyip Hocamın ezilmesine ben göz yummam. Şahsen arkadaşlarımız da vicdan ehli, onlar da buna müsaade etmezler." 

Bir uzlaşı sağlanabilmesi ve fitnenin ateşinin söndürülmesi adına büyükelçilerle yapılan görüşmeler, İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu'nun özel ricası üzerine gerçekleştirilmiştir. Sn. Soylu'nun bu talebi, o dönemde atılması gereken doğru bir adımdır. Pek çok siyasinin, Diyanet İşleri Başkanımızın o dönemde gösterdiği çabayı, Sn. Adnan Oktar ve arkadaşları da bir Müslüman sorumluluğuyla, devlete millete sahip çıkma adına bir STK sorumluluğuyla yerine getirmiştir.

İzahını yaptığımız bu dökümler, ilginç bir şekilde bizlere bir suçlama olarak dönmekte ve "FETÖ'ye yardım" gibi garip bir itham için yegâne ve en önemli delil olarak getirilmeye çalışılmaktadır. Oysa bu dökümler, bizlerin FETÖ ile ne kadar alakasız olduğumuzu, fitneyi başlatan taraf olarak onları sorumlu tuttuğumuzu ve daima devlet ve hükümet taraflı hareket ettiğimizi gösteren son derece önemli delillerdir.



FETÖ İLE İLGİLİ DİĞER BAŞLIKLAR:

Daha yeni Daha eski