Özkan Mamati ve ekibi, özellikle genç yaştaki bazı kişileri hedeflemiş, Adnan Oktar veya arkadaşlarıyla herhangi bir tarihte görüşme yapmış olan bu kişileri tam tabiriyle kıskaca almışlardır.

Özkan Mamati, Adnan Oktar camiasıyla tanışıklığı bulunan neredeyse herkese ulaşmaya çalışmıştır. Kontrolündeki bazı sözde müştekilerin de desteğiyle ulaşabildiklerinden bazılarını kandırarak, bazılarını ise tehdit ederek kendi tarafına çekmiştir.

Bunu yaparken aldatacağı kişiye birçok detay hakkında yalan anlatımlarda bulunmuş, çok sayıda güvence vermiştir. Örneğin, bir kere polise ifade vermeye gitmeleri durumunda, aldattığı bu kişilerin bir daha hiçbir şey yapmalarına gerek olmayacağını söylemiştir. Hatta, polis ifadeleriyle ilgili ailelerinden, arkadaş çevrelerinden kimsenin haberdar olmayacağını çünkü ifadelerinin gizli tutulacağını garantilemiştir.

Bu şekilde yönlendirilen genç kızlar, normal şartlarda kendileri için asla kullanmayacakları, haysiyetlerine ve onurlarına dokunacak ifadeleri kullanarak, kendilerine yönelik akıl almaz hakaret ve iftirada bulunmuşlardır. Kendi onurlarını aşağılamak zorunda bırakılmışlar ve insan içine çıkamayacak hale getirilmişlerdir. “İtiraf” adı altında, ağır ithamlarla, kendilerine hakaret ettirmişlerdir. Bir genç kızı, bu duruma getiren şartları ve baskıyı ciddi şekilde dikkate almak gerekmektedir.

Özkan Mamati’nin tehdit etme yöntemi net ve açık olarak camiaya yapılan (veya öncesinde yapılacağı söylenen) polis operasyona işaret ederek, bu kişilerin kendilerinin de camiaya yakınlıkları sebebiyle hapse girecekleri, ailelerine, arkadaşlarına, iş çevresine rezil olacakları, bir daha insan içine çıkamayacakları, uzun yıllar hapiste kalacakları şeklindedir. Bundan dehşete kapılan bir genç kız, “gizli kalması vaat edilen” bu iftiraları, söylemeye mecbur bırakılmaktadır.

Husumet grubu tarafından gözü korkutularak iftiraya ikna edilmişkişilerden biri Mervenur Gözcü’dür. İfade verdiği 3 Ağustos 2018 tarihinde 18 yaşından küçük olan Gözcü, bu ifadeye yasal velisiyle değil Özkan Mamati ve Serpil Ekşioğlu ile gelmiştir. Çünkü ailesinin ifade verdiğini öğrenmeyeceğini ummaktadır. Bu ifade sırasında Özkan Mamati’nin kendisine nasıl yalan söyleyip kandırdığını da daha önceki satırlarda yer verdiğimiz gibi açıkça ifade etmiştir.

Konumuz itibariyle tekrar hatırlamak gerekirse, Mervenur Gözcü’nün Mali Şube’de verdiği ifade görüntülü olarak kaydedilmiştir. Bu video izlendiğinde, ekran üzerindeki zaman göstergesi 13:09:59’u gösterirken Mervenur Gözcü’nün şu konuşmayı yaptığı duyulmaktadır:

“Şöyle birşey var, BEN SONRADAN ÖĞRENDİM, hani o yemekten şüpheleniyordum ya ben, o yemeğin içinde meğersem lityum hapı varmış. (Bu noktada ifadeye katılan görevli bu bilgiyi nasıl öğrendiğini soruyor.) ÖZKAN ABİDEN ÖĞRENDİM, BENİ GETİREN ADAM.”

Yukarıda örneklendirilen bu ifade üzerinde düşünüp durum değerlendirmesi yaptığımızda şunu görmekteyiz:

1) İngiliz derin devletinin kontrolündeki Özkan Mamati, Adnan Oktar ve arkadaşlarına karşı kendince bir savaşa girmiştir. Bu savaşta korkutup kandırdığı kişilerin de desteğini almıştır.

2) Bu şekilde yanaştıkları kişilerden birisi de Mervenur Gözcü oldu. Henüz 18 yaşını doldurmamış olan Merve Gözcü’yü 36 yaşındaki Özkan Mamati kendi ablukası altına almıştır.

3) Adnan Oktar ve arkadaşları hakkında yalanlar anlatarak müşteki olmaya ikna etmiştir.

4) Beraber oturup Mervenur Gözcü’nün vereceği ifadeyi ona çalıştırmış, neler anlatması gerektiğini dikte etmiştir.

5) Henüz reşit olmayan Mervenur Gözcü’yü, Serpil Ekşioğlu’nun aracılığıyla Mali Şube’ye yönlendirmiş, bunu da Mervenur Gözcü’nün ailesinden gizli olarak yapmıştır.

6) Mervenur Gözcü’ye ikram edilen bir yemeğe güya “lityum hapı” konulduğu ve bu şekilde ifade vermesi gerektiğini söylemiş ve Mervenur Gözcü’yü alenen kandırmıştır.

7) Mervenur Gözcü’yü kolundan tutup ifade vermeye kendisi götürmüştür.

Mervenur Gözcü’ye ifadesinde “neler söylemesi” gerektiğinin Özkan Mamati tarafından öğretildiğini gösteren somut bulgulardan birisi de şu cümlede açıkça ortaya çıkmaktadır:

Cinsel ilişki oldu, ilk önce anal, sonraki görüşmemizde oral (Not: altıncı görüşme) Anal ilişki sırasında krem tarzı birşey vardı, HERHALDE SÖYLEMEM GEREKİYORMUŞ.”

Yani açıkça görüldüğü gibi Özkan Mamati, Mervenur Gözcü’ye “ifadende bu şekilde söylemen gerekiyor” demiş, o da kendisine dikte edilen cümlelerden aklında kalanları anlatırken ağzından böyle bir cümle çıkıvermiştir.

Mervenur Gözcü’nün ifadesi boyunca kullandığı kelimeler ve kendisini ifade etme yöntemi de hep “birilerinden” duyduklarını aktarma şeklindedir örneğin;

  • …kamera kullanıyorlarmış.
  • …tek tek izliyormuş…
  • …şu tarz bir tekniği varmış…
  • …yavaş yavaş komutlar vermeye başlıyormuş…
  • …hipnoz taktiğiymiş.

Peki Özkan Mamati’nin müştekileri yönlendiren bu davranışı tek bir olaya mahsus, önemsiz görülebilecek bir davranış mıdır? HAYIR. Şimdi Özkan Mamati önderliğindeki bu karanlık çetenin aynı yönde yaptıkları başka faaliyetleri görelim. 



Daha yeni Daha eski