Ocak 2018’den itibaren Özkan Mamati ile iş birliğini açığa çıkaran AKİT TV sunucusu Caner Karaer, hakaretamiz ve iftira içerikli haberleriyle haftalarca kamuoyunu etkilemeye çalıştı. Sunduğu programlarda Adnan Oktar ve arkadaşlarıyla kendince alay etti ve onları sözde aşağılamak için birçok yönteme başvurdu. Adnan Oktar ve arkadaşlarını sürekli gündemde tutmaya çalışarak, ülkemizin en büyük sorunu gibi göstermek istedi. Yaptığı yayınlarla ve kullandığı ifadelerle adeta “din elden gidiyor” yaygarası çıkarıp, muhafazakâr kitleyi kışkırtmayı hedefledi. Sadece Özkan Mamati ile değil Uğur Şahin ve Ümit Kuruca gibi müştekilerle de içli dışlı oldu.

Bu aşamada Caner Karaer’in, Adnan Oktar ve arkadaşlarına yönelik davada müşteki konumunda olduğunu hatırlatmak gerekdir. Hali hazırda AKİT TV’yi, taraf olduğu bir davada kullanması ve bu yolla yargıyı yönlendirmeye çalışması dikkat çekicidir.



Caner Karaer Özkan Mamati’ye desteğini sadece ana haber programlarında değil sosyal medyada da verdi.

Özkan Mamati’nin yaptığı tehdit ve hakaret dolu paylaşımlara Caner Karaer de benzer çirkinlikte küfürler ve tehditler içeren yorumlarda bulundu. Bunların tamamı elimizde mevcut olup, içeriklerindeki çirkin ifadeler nedeniyle burada paylaşamıyoruz.

Adnan Oktar ve arkadaşları hakkında yürütülen algı operasyonunda ve gri propaganda da AKİT TV’de çalışan başka sunucular da görev aldı. Onlar tarafından sunulan haberlerde Türk televizyonculuk tarihinde görülmemiş derecede çirkin, hakaretamiz ifadelere yer vermişti. Bugün soruşturma dosyasında yer alan iftiraların birçoğu ilk kez söz konusu sunucular vasıtasıyla kamuoyuna aktarıldı. Yusuf Ozan DemirCaner Karaer ve Ahmet Keser tarafından sunulan haber ve sabah programlarında Adnan Oktar ve arkadaşlarının kişilik hakları aylar boyunca kesintisiz bir biçimde ihlal edildi, onlara birçok hakarette ve iftirada bulunuldu, sahte suç delilleri üzerinden yapılacak operasyona kamuoyunda zemin hazırlandı.



Bu amaç doğrultusunda her türlü psikolojik yöntem kullanıldı, söz konusu sunucular kimi zaman ağlayarak, kimi zaman bağırarak, kimi zaman ise devletimizi üstü kapalı tehdit ederek Adnan Oktar ve arkadaşlarına operasyon yapılması çağrısında bulundular. Bu sunucular aylarca değişik, abartılı ve yapmacık mimiklerle, beden hareketleriyle ve ses tonlarıyla insanları Adnan Oktar ve arkadaşlarına karşı kışkırtmaya çalıştılar.

Yusuf Ozan Demir adlı AKİT TV sunucusu akşam haberlerini sunduğu bir gün, programın son yarım saatinde Adnan Oktar ve arkadaşlarını hakaretlerle hedef aldı, sahte gözyaşları döktü, Adnan Oktar ve arkadaşlarına operasyon düzenlendiği takdirde daha önceden kimsenin elini öpmemesine rağmen Sayın Cumhurbaşkanımızın elini öpeceğini bile vaat etti. Böylelikle bu yayın da Türk televizyonculuk tarihine geçmiş oldu.



Bahsini ettiğimiz sunucular hükümetin ve kamuoyunun sinir uçlarını uyarmak amacıyla sözde parçalanan ailelerden, güya çocuğu kaçırılmış ve esir tutulmakta olan babalardan bahsediyordu. Hatta bu iddiada olan bazı kişileri de yayınlara çıkardı. Peki gerçekte durum neydi? 


⬅️

Z.C.Y.’NİN DÜZMECE SES KAYITLARI

➡️

OPERASYONDAN HEMEN ÖNCE ORTAYA ÇIKARTILAN ELVAN KOÇAK

Daha yeni Daha eski