Bu haber ile yine büyük bir iftira ve bilinçli bir karalama tekniği kullanılmıştır. Arkadaşlarımız hakkında güya bir FETÖ ilişkilendirmesi yapmak amaçlanmış ve arkadaşlarımızın, Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan aleyhine bir rapor yazdığı bilinen Henri Barkey ile bağlantılı oldukları iddiasına yer verilmiştir. Bu haber içeriği tümüyle yanlış, gerçekleri çarpıtan, uydurma bir haberdir. Çünkü Yeliz Sucu’nun ifadesinde yer aldığı iddia edilen bu cümleler, diğer bir arkadaşımız olan Aylin Atmaca hakkında DEĞİL, müşteki sıfatı taşıyan Ceylan Özgül hakkındadırDaha doğrusu, Henri Barkey ile Adnan Oktar’ın arkadaşlarından Yeliz Sucu veya Aylin Atmaca’nın hiçbir ilgisi ya da bağlantısı yoktur. Oysa bu açık gerçeğe rağmen, sırf “darbe planı yaptılar” diyebilmek adına ifade içeriği çarpıtılmıştır. Kumpasın en öncelikli stratejilerinden biri olan çarpıtma burada da karşımıza çıkmıştır.

Aylin Atmaca hiçbir zaman Henri Barkey isimli kişi ile birlikte bir rapor hazırlamamıştır. Kendisini tanımamaktadır, kendisiyle hiç karşılaşmamıştır, hiçbir vesile ile konuşmamıştır. Tüm bu sahte iddiaların aksine Aylin Atmaca, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve seçimle işbaşına gelmiş olan hükümeti destekleyebilmek adına sayısız faaliyet yürütmüştür. Yeliz Sucu da yakın arkadaşı olan Aylin Atmaca hakkında hiçbir zaman böyle suçlayıcı bir ifade vermemiştir.

Bu haberde yapılan çarpıtma, “sehven” yapıldı diye düşünülemez. Açıkça planlı, hedef gözeterek icra edilmiş bir kara propaganda çalışmasıdır.

Arkadaşımız Yeliz Sucu’nun 17.07.2018 tarihinde saat 10:55’te başlayan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde alınan 21 sayfalık ifadesinin ilgili bölümü şöyledir:



Görüldüğü gibi, ifadede Aylin Atmaca’nın adı hiçbir şekilde yer almamaktadır. Dolayısıyla yanlış anlaşılabilecek, karıştırma ihtimali olan bir durum söz konusu değildir. Gazete haberine Aylin Atmaca’nın adı bilinçli, planlı bir şekilde yerleştirilmiş, camianın darbe planı yapan kişilerle işbirliği içinde olduğu izlenimi verilmek istenmiştir.



Burada görüldüğü gibi Yeliz Sucu, Adnan Oktar veya yargılanan herhangi bir sanık kapsamında değil fakat dava kapsamında müşteki olan Ceylan Özgül’ün bağlantılarından bahsederken, onun Suudi Arabistan’a ajan olduğu için alınmayan Ed Husain isimli kişiyle bağlantısından ve Ed Husain’in de 2014 yılında şu an FETÖ/PDY Terör örgütü mensubu ve darbe teşebbüsünden dolayı yargılanan Henri Barkey isimli kişiyle birlikte Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve hükümetin devrilmesine yönelik rapor hazırladığından bahsetmektedir.

Polis operasyonundan bu yana sahte bilgiler, nereden çıktığı belli olmayan alıntılar, kaynağı belirsiz duyumlar kullanılarak hemen hemen her gün Adnan Oktar ve arkadaşları hakkında kara propaganda yapılmıştır. Camiayı kendilerince en kötü duruma sokacak, kamuoyu nezdinde en hassas konuların başında FETÖ geldiği için, bilinçli bir şekilde camiayı FETÖ ile iç içe gösterebilmeye yönelik sahte haberler yayınlanmıştır.


 


⬅️

ADNAN OKTAR İLE İLGİLİ ETKİN PİŞMANLIK YALANLARI

➡️

HAYALİ SUÇLARA HAYALİ DELİLLER GÖSTERİLMESİ

Daha yeni Daha eski