Basındaki kara propagandanın en önemli uygulamalarından birisi şu şekilde yapılmıştır:

Adnan Oktar ve arkadaşlarına ait fotoğraflarla birlikte tek tek isim, soyadı, varsa şirketinin adı ve doğruluğu henüz mahkeme kararı ile sabit olmamış, hiçbir yazılı rapor ya da resimli belgeye dayanmayan aleni dedikodulara dayanan sözde örgüt içi görevleri gibi detaylar milyonlarca kişi ile paylaşmıştır.

Örneğin 16.07.2018 tarihli Sabah Gazetesi internet sayfasında “İŞTE ADNAN OKTAR’IN ÖRGÜT ŞEMASI” başlıklı haberde, sayfalarca asılsız iddialar yayınlanmıştır.

Bu haber içeriklerinde Adnan Oktar ve arkadaşlarımızın TÜMÜNE ait magazinsel hikayeler, dedikodu içerikli kurgulamalar fotoğraflarının altında çarşaf çarşaf yayınlanmıştır. Bu şekilde kamuoyu nezdinde yürütülen algı operasyonu başarıyla devam ettirilmiştir.

Bu itibar suikasti amaçlı haberler, camiada yer alan yaklaşık 200 kişi için tek tek yapılmıştır. Tamamen iftiradan ibaret bu açıklamaları yayınlayan Sabah Gazetesi böylece, masumiyet karinesini hiçe sayarak, bu kişilerin isimleri internette aratıldığında söz konusu haberlerin bulunabilmesini sağlamıştır. Bu şu anlama gelmektedir, camiaya mensup insanlar henüz yargılanmadan linç edilmişlerdir. Üstelik bu bilgilerin kaynağı ya Özkan Mamati kontrolündeki @kediLeaks hesabı ya da düşmanca tavır sergileyen bu husumet grubundaki kişilerin kendi cümleleridir.

 


⬅️

MÜHÜRLENMİŞ VİLLADA ATV HABER EKİBİ PROGRAM YAPIYOR

➡️

SUİKAST – DARBE YALANLARI

Daha yeni Daha eski