ATV HaberSabah Gazetesi elemanı Nazif Karaman ile birlikte soruşturma kapsamında MÜHÜRLENMİŞ olan ikametin içerisine girmiş, Karaman bu sırada evdeki tüm çekmeceleri, dolapları hatta elbiselerin ceplerine kadar her yeri karıştırmış ve gerçeklerle ilgisi olmayan hayali iddialara dayalı yorumlarla ve kişileri küçük düşürme amaçlı ifadelerle 05.08.2018 tarihinde haber yapmıştır.



Savcılıkça delil değeri olduğu düşünüldüğü için koruma altına alınmış bir evin ve arazinin içerisine girilmesi ve delil toplama işlemlerinin halen devam ettiği bir soruşturmada şüphelilere ait özel eşyaların bazı basın mensupları tarafından karıştırılması hukukun, basın meslek ilkelerinin ve basın ahlakının ayaklar altına alınması anlamına gelmektedir. Dahası, soruşturma aşamasında giren çıkanın belli olmadığı bu “mühürlü” mekana, rahatça bir “suç delili” bırakılabilme, suni suçlar için sahte deliller oluşturulabilme imkanı vardır.

Nitekim, eşya değerlemesi yapmak üzere 01.10.2018 tarihinde Kandilli’deki bu ikamete gelen bazı TMSF yetkilileri, burada operasyon sırasında el konulmamış dijital materyaller tespit ettiklerini beyan etmişler ve bunları Emniyet Müdürlüğü yetkililerine teslim etmişlerdir. Ancak delillerin bulunduğu alana giren çıkanın belli olmadığı durum yüzünden, bu delillerin artık hukuki değerini korumakta olduğunu söylemek imkansızlaşmıştır.



Yeri gelmişken belirtmek gerekir ki, dosyanın husumetli müştekilerinden Özkan Mamati de özel mülkiyete izinsiz girerek ikamette fotoğraflar çekip paylaşacak kadar ileri gitmiştir. Tarafımıza husumetli olan ve kumpasın başındaki ismi temsil eden Özkan Mamati’nin oraya nasıl bu kadar rahat girebildiği, nasıl rahatlıkla fotoğraf çekip yayınlayacak kadar pervasızlaşabildiği ve hukuken şaibe yaratacak bu tavrın nasıl polis veya savcılık tarafından görmezden gelindiği halen izaha muhtaçtır. 

 


⬅️

ETKİN PİŞMAN İFADELERİ HUKUKSUZCA BASINA SIZDIRILIYOR

➡️

BASINDA SAHTE ÖRGÜT ŞEMALARI: İTİBAR SUİKASTİ

Daha yeni Daha eski