Özkan Mamati Ekim 2017’de camiadan ayrılmış, 1 Kasım 2017’de Twitter’daki karalama hesabı @kediLeaks çalışmaya başlamış, 6 Kasım 2017’de Özkan Mamati, Uğur Şahin ve Ümit Kuruca tarafından Emniyet Müdürlüğü’ne ihbar mesajı gönderilmişti. Aynı süreçte sosyal medya hesaplarından Adnan Oktar ve arkadaşlarına yönelik ağır hakaretlerde ve tehditlerde bulunuldu. Bu ilk adımdan sonra 2 ay süren bir çalışma sürecine girildi ve 3 Ocak 2018 tarihinde bu üç kişi tarafından Emniyet Müdürlüğü Mali Şube’ye bir fişleme dosyası sunuldu. Camiada yer alan kişilere ait fişleme dosyası içinde hem yalanlar hem de suç teşkil edecek yöntemlerle oluşturulmuş bazı evraklar yer almaktaydı. Bu fişleme evrakları içerisinde camiada yer alan kişilere ait çeşitli kişisel veriler, özel bilgiler, soruşturma ile alakası dahi olmayan detaylar, tamamen taraflı, soruşturmaya hiçbir katkısı olmayan ancak yazanların kişisel husumetlerini tatmin etmeye yarayan bilgiler bulunuyordu. Bazı kişiler hakkında yazılmış bu tür, soruşturma konusu olmayacak, husumet ve kin barındıranbilgilere aşağıdaki gibi birkaç örnek verilebilir;

45 numara ayakkabı giyer, ceketinde vatka vardır, suyu sıcak içer, parfümünü markası xxx, peruk takar, kendisine para verilmediği için peruğunu 5 yılda bir değiştirir, çok gevezedir, önceden çok zayıfken sıkı şekilde body yapmıştır, saçlarını yeni ektirmiştir, sürekli yemek yemek ister ve bundan şikayet eder, dönere meraklıdır, hasta galatasaraylıdır, R’leri söyleyemez, arabasını modifiye yapar, kardeşine çok sevgi besler, sürekli gereksiz güler, 3 kere saç ektirmiştir, araba merakı vardır…

Bu tarz saçma ve dedikodu içerikli iftiralarla doldurulan fişleme dosyalarının içine, kripto FETÖ’cülerde gördüğümüz tarzda bazı yönlendirme bilgileri de konulmuştur. Bu yönlendirme, gözaltında ve tutukluluk sürecinde kimlerin üzerine daha fazla gidilmesi gerektiği ile ilgilidir. Gerçeklerle hiçbir ilişkisi bulunmayan kişisel tanımlamalar ve yorumlar içeren bu yönlendirme bilgilerine dair örnekler şöyledir (burada adı geçen kişilerle ilgili bu gerçek dışı dedikodu mahiyetindeki iftiralardan dolayı kendilerini tenzih ederiz. Bu kişilerin tekrar aynı yalanlarla muhatap olmamaları adına isimler özellikle verilmemiştir);

████████ : Üstüne çok gidilirse siniri bozulacaktır, o zaman konuşabilir.

████████ : Çok zayıf halka, korkutulursa herşeyi anlatır ve şikayetçi olur. Kendi çıkarına olacağı kanaatine varırsa mağdur olmamak için çok konu anlatabilir.

█████████ : Korkak ve panik atak bir karaktere sahiptir, daha zayıf bir iradesi var, konuşturulabilir.

████████ : Korkutulursa konuşabilir.

██████████ : Tek başına bırakılırsa, grubun geri kalanından uzakta tek tutulabilirse korkup konuşabilir.

████████ : Destek göreceğini düşünürse itirafçı olabilir.

████████ : Konuşturulursa çok şey biliyor. Konuşması için Serkan Ciminli’nin Adnan Oktar’ın talimatı ile bazı evlere girip gizli kamera çekimi yaptığı ve çok şey bildiği için öldürüldüğünü söyleyebilirsiniz.

█████████ : Üstüne gelinirse konuşabilir.

████████ : Sinirleri genel olarak zayıftır ve üzerine gidilirse, kendisi için elle tutulur bir çıkar görürse çok bilgi aktarabilir.

██████████ : Üstüne gidilirse ve ailesi ile konuşulursa şikayetçi olabilir.

████████ : Çok zayıf halkadır. Çok ürkek ve ikna edilecek karakteri vardır.




Hiçbir erkek için bu tarz bilgi verilmeyip sadece bayanların kripto FETÖ’cü bir bakış açısını anımsatır şekilde değerlendirilmeleri bu kişilerin cezaevlerindeki zor koşullara naif yapıları nedeniyle dayanamayacakları düşünüldüğü içindir. Oysa bu fişlemede adı geçen bayanlar imanlı, tevekküllü, sabırlı ve kanaatkar yapılarından dolayı aslanlar gibi 2 yıla yakın süredir hapiste olmalarına rağmen – biri hariç – hiç kimseye iftira atmamışlardır.  Kumpasçılar önceden aralarında husumet bulunan bu bayanlara karşı intikam duygularıyla bu iftiraları yöneltmiştir. İftira atılan bayanlardan birinin henüz 21 yaşında olduğunu tam da burada hatırlatmak yerinde olacaktır. Bu hanım, genç yaşına rağmen son derece zor koşullarda 18 ay cezaevinde kalmıştır, halen de ev hapsinde tutulmaktadır.

Etkin pişman olmak zorunda bırakılan 4 bayan için ise içinde bulundukları şartları iyi değerlendirmek gerekir. Bu insanlar, özellikle, suçsuz oldukları çok iyi bilinmesine rağmen, bir anda evlerinden alınıp tutuklanıp, çok zor koşulları olancezaevlerine gönderilmişlerdir. Ayrıca söz konusu kişiler cezaevinde kaldıkları sürece Özkan Mamati ve ekibinin baskı ve tehditleri altında kalmışlar, aileleri bile tehdit edilmiştir. Özkan Mamati ve ekibinin kendilerini ve ailelerini tehdit ettiklerine dair cezaevlerinden savcılığa yazdıkları el yazısı dilekçeler mevcuttur. Dolayısıyla bu kişiler, söz konusu zor şartların ağırlığından ve aynı anda Özkan Mamati ve ekibinin ve bu ekibin gönderdiği bir kısım avukatların baskı ve tehditlerinden kurtulmak için o ortamdan bir an önce uzaklaşabilmek istemişlerdir. O ortamdan o sırada kurtulabilmenin tek yolu da etkin pişman olmaktır. Söz konusu baskı ve tehditler sonucunda, yapmadıkları suçları kabul ederek, kendilerine dahi iftira atmak zorunda kalmışlardır.

Bir başka önemli detay ise, Özkan Mamati’nin mantık yapısıyla kaleme alınan bu fişlemelerde adı geçen Ece Koç için “zayıf halka” tabirinin kullanılmasıdır. Bunun nedeni önemlidir, çünkü ilerleyen sayfalarda göreceğiniz üzere, camiadan Kocaeli Cezaevi’nde tutuklu bulunan bayanlara müdafiilik hizmeti veren Avukat H.N.Y. operasyondan 1 ay sonra, 28.08.2018’de Mali Şube’de görevli Ayhan Komiser tarafından telefonda taciz edilmiş, bu polis kendisine hiçbir etikle bağdaşmayacak şekilde “bize yardım etmek istiyorsan Ayça Pars gibi zayıf halka gördüğün tutukluları bize bildir” demiştir. Özkan Mamati ve söz konusu komiserin aynı dilden konuşmaları gerçekten de üzerinde düşünülmesi gereken bir olay olarak kayıtlara geçmiştir.

Yalanlarla dolu fişleme dosyasının satırlarında zikredilen “korkutulursa, çok üstüne gidilirse, tek başına bırakılırsa” gibi gerçekte işe yaramayacak tavsiyelerin nasıl uygulandığı görüldüğünde kumpasın nasıl adım adım yürürlüğe konulduğu açıkça anlaşılacaktır. Zaten o yönlendirmeleri yazan kişilere bunları yazmalarını tavsiye edenler, cezaevlerinde uygulanabileceğini bildikleri şeyleri yazdırmışlardır. Belli ki kumpas mekanizmasının tüm parçaları koordineli ve profesyonel şekilde hareket etmiştir. Bu ve benzeri olaylarda Özkan Mamati’nin üstünde bir gücün, yani İngiliz derin devletinin tecrübe ve bilgisinin devreye girdiği barizdir.


 

⬅️

ÖZKAN MAMATİ’NİN ÖNDERLİĞİNDE KÜFÜR VE TEHDİT DOLU PAYLAŞIMLAR

➡️

GÖZALTI ve TUTUKLULUKTA UYGULANAN BASKILAR

Daha yeni Daha eski