Bir trafik kazası olduğunda yerde yaralı yatan insanları gördüğü halde oradan kaçarak uzaklaşan karaktersiz insanların varlığı bir ülke için çok büyük bir tehlikedir. Şiddet gören çocuk ve kadınlar için kılını kıpırdatmayan, şahit olduğu bir zulüm karşısında susup zulme rıza gösteren kişilerin varlığı da aynı şekilde ülke için, devlet için büyük bir tehlikedir.

Aynı şekilde, “aman benim başıma bir şey gelmesin de benden başka insanlara ne olursa olsun” diyen vurdumduymaz, egoist ve bencil karakterli insanlar yarın öbür gün ülkesi için de savaşmayacak, devletini de savunmayacak, bir ayaklanma, bir işgal durumunda güçlü gördüğü işgal güçleriyle işbirliğine gitmekten de geri duymayacaktır.

Söz konusu karakter bozukluğu içindeki kişiler, 25-30 yıldır birlikte yaşadıkları, suçsuz olduklarını çok iyi bildikleri ve aynı fikri savunduğu arkadaşlarına zorla da olsa iftira attıklarında vicdanları körelecek, kendilerine saygıları kalmayacaktır. İşledikleri suçtan dolayı kendilerini dünyanın en aşağılık ve en zalim insanı gibi görmeye başlayacaklardır. 



Daha yeni Daha eski