ATV KAHVALTI HABERLERİNDE YER ALAN İDDİALARIN AKSİNE; 

CAMİAMIZDAN BAZI ARKADAŞLARIMIZIN RUHSATLI SİLAHLARININ OLMASI DEVLETİMİZİN BİZLERE DUYDUĞU GÜVENİN BİR GÖSTERGESİDİR !!!


16 Temmuz 2020 tarihinde ATV kahvaltı haberleri ve gün ortası haberleri programında da tekrarı verilen Adalet Sarayı emanetinde bulunan eşyalarla ilgili haberde Sayın Adnan Oktar ve arkadaşlarımızdan bahsedilerek, bazı arkadaşlarımızın ruhsatlı silahları hakkında hiçbir hukuki dayanağı ve doğruluğu olmadığı halde, “çete silahları” ifadesi kullanılmış, hayali bir silahlı suç örgütü imajı oluşturulmaya çalışılmıştır. Bu haberi hazırlayan ve yayınlayan değerli basın mensubu kardeşlerimizi şu hususlarda bilgilendirmek isteriz:

  1. Polis operasyonunda ele geçirilen silahların tamamının sicili tertemizdir. BU SİLAHLARIN HİÇBİRİ KULLANILMAMIŞ OLUP EN UFAK BİR SUÇA DAHİ KARIŞMAMIŞTIR. 
  2. Polis operasyonunda toplamda 23 tüfek ve 70 tabanca ele geçirilmiştir. Söz konusu silahların çok büyük bir kısmı –özellikle 23 adet yivsiz av tüfekleri–15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası alınmıştır. Geri kalan silahların bir kısmı ise camiamıza karşı yapılan 1999 tarihli polis operasyonu kapsamında el koyulan ve 2015-2016 yılları ve sonrasında adli emanetten geri verilen silahlardır. 
  3. Silahların tamamı yasal müracaatlar sonucunda verilen yasal ruhsatlar neticesinde alınmıştır.
  4. BU SİLAHLARIN RUHSATLARINI ALAN KİŞİLERİN TAMAMI ADLİ VE İDARİ BİRİMLERCE YAPILAN SIKI TAHKİKATLARDAN GEÇMİŞLER VE NETİCESİNDE SİLAH KULLANMAYA EHİL VE GÜVENİLİR OLDUKLARININ TESPİT EDİLMESİYLE RUHSAT ALABİLMİŞLERDİR. Sadece bu husus bile mensuplarımızın adli, idari, hukuki, ruhsal, fiziksel ve muhasebesel açıdan tahkikattan geçmiş ve her bakımdan ruhsatlı silah taşımaya uygun kişiler olarak görüldüğünü göstermektedir.
  5. Bilindiği üzere, alt sınırı 1 yıl veya üzeri olan herhangi bir suçtan dolayı ceza almış veya hakkında derdest bir soruşturma/dava bulunan bir kişiye silah ruhsatı verilmemektedir. Silah ruhsatına sahip arkadaşlarımızın geçmiş adli kaydı ve hali hazırdaki hukuki durumu uygun görüldüğü için devlet tarafından kendilerine silah ruhsatı verilmiştir. İLGİLİ MENSUPLARIMIZIN HEPSİ AYRI AYRI ADLİ OLARAK İNCELENMİŞ VE HAKLARINDA SİLAH RUHSATI ALMALARINA MANİ OLACAK NİTELİKTE BİR CEZA KARARI VEYA SUÇ İSNADI OLMAMASINDAN DOLAYI RUHSAT ALABİLMİŞLERDİR.
  6. Bahse konu mensuplarımızın bir kısmı ruhsatlarının geçerlilik süresi olan 5 yıl bittiği için yenileyip yeniden ruhsat almışlardır. YANİ BU KİŞİLER İÇİN BU TAHKİKATLARIN TAMAMI BİRKAÇ KEZ YAPILMIŞ VE HER DEFASINDA SİLAH KULLANMAYA EHİL GÖRÜLMÜŞLERDİR.
  7. Ayrıca ele geçirilen silahların bir kısmı sadece bulundurma ruhsatlı silahlardır. Yani ruhsatta belirtilen dışında bir yerde bulundurulması ve kişinin yanında gezdirmesi kesinlikle yasaktır.  Suç işlemek amacıyla silah temin edecek bir kişinin bulundurma ruhsatlı bir silah almak için uğraşmayacağı aşikârdır. 
  8. Sayın Adnan Oktar ve arkadaşlarımız PKK, DAEŞ ve El-Kaide gibi terör örgütlerinin suikast listesinde yer almaktadır. Büyük tehlike arz eden bu durum üzerine Valilik makamı, Sayın Adnan Oktar’a polis koruması tahsis etmiştir.
  9. Özellikle 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında devlet yetkilileri, kişilerin gerektiğinde kendilerini ve devletlerini savunabilmeleri bakımından bireysel ve yasal yollarla silahlanmalarını teşvik etmişlerdir. Camia mensuplarımızın bir bölümü gönüllü olarak bu teşviğe uygun olarak ruhsatlı silah almışlardır.
  10. Ruhsatsız silah sahibi olan hiçbir arkadaşımız yoktur. Camiamıza, 11 Temmuz 2018 tarihinde habersiz, ani ve eş zamanlı yapılan baskınlar şeklinde düzenlenen polis operasyonu neticesinde tek bir ruhsatsız, illegal ya da herhangi bir suça karışmış silaha rastlanmamıştır.
  11. Söz konusu operasyon öncesinde camiamıza yönelik emniyet birimleri tarafından gizli olarak sürdürülen teknik takiplerde hiçbir suç unsuruna rastlanmadığı gibi, illegal, ruhsatsız, suça karışmış herhangi bir silah ya da silah kullanımına dair de tek bir somut vakayla karşılaşılmamıştır.
  12. DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE HERHANGİ BİR SİLAHLI SUÇ ÖRGÜTÜNÜN MENSUPLARININ SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA, KENDİ ADLARINA, TÜM BALİSTİK BİLGİLERİ RESMİ MAKAMLARDA KAYITLI OLAN RUHSATLI SİLAHLAR EDİNDİKLERİ GÖRÜLMÜŞ, DUYULMUŞ BİR ŞEY DEĞİLDİR.
  13. Çok önemli olduğunu düşündüğümüz bir başka husus da şudur: DOSYADAKİ SÖZDE MAĞDUR VE MÜŞTEKİLER DAHİ BEYANLARINDA BU SİLAHLARIN KULLANILDIĞINA, BU SİLAHLARLA SÖZDE BİR SUÇ İŞLENDİĞİNE DAİR TEK BİR KELİME DAHİ ETMEMİŞLERDİR.
  14. Ayrıca, el koyulan silahların çok büyük bir kısmı ÖZELLİKLE TÜFEKLER KENDİ ORİJİNAL KUTULARINDA, DEMONTE OLARAK HİÇ KURULMAMIŞ VE HİÇ KULLANILMAMIŞ BİR HALDE BULUNMUŞTUR. Bugün çat kapı gidilecek bir evin/şirketin herhangi bir odasında veya çekmecesinde dahi hazır halde bir tüfek veya tabanca bulmak mümkünken, arkadaşlarımıza ait el koyulan silahların kullanıma dahi hazır olmaması, suçlamaların yersizliğini gözler önüne sermektedir.

Tüm bu açık gerçekler ATV’nin yaptığı haberin doğrularla, temel basın etikleriyle ve evrensel hukuki değerlerle bağdaşmadığını göstermektedir.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.

Daha yeni Daha eski