Sayın Adnan Oktar ve arkadaşlarımızın yargılandıkları davanın müştekilerinden Sayın Mine Kırıkkanat, 6 Ağustos 2020 tarihinde 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade verdi. Sayın Mine Kırıkkanat’ın ifadelerindeki yanılgılara ve gerçek dışı ithamlara kısaca değinmeden önce, şu hususu önemle ifade etmek isteriz:

Sayın Mine Kırıkkanat, kültürü, görgüsü, cesareti, modernliği, dışa dönüklüğü, keskin zekası, birikimleri, sebatkarlığı, inandığı değerler uğruna gösterdiği kararlılık ile ülkemiz için çok önemli bir değerdir, çok kıymetli bir hanımefendidir. 

Kendisi, duruşma sırasında Allah’a olan inancını ve Allah’ın kendisini koruduğuna inandığını da söylemiştir; bu bizlerin kendisine olan sevgi ve saygımızı çok daha fazla artırmıştır.

Bizler sevgi, dostluk, barış ve iyilik insanlarıyız. İnsanlarla aramızda, değil bir husumet veya kavga, gerginlik dahi olmasını kesinlikle istemeyiz. 

Ne var ki, geçmişte yaşanmış yanlış anlaşılmalar ve Sayın Kırıkkanat’ın hakkımızda hep yanlış bilgilendirilmiş olması kendisinin bize karşı ön yargılı davranmasına neden olmuştur. Ancak zamanın tüm bu ön yargıları ve yanlış anlaşılmaları gidereceğine gönülden inanıyoruz.

Sayın Mine Kırıkkanat’ı gerçekler konusunda bilgilendirmek, kendisine aktarıldığı, anlatıldığı gibi tehlikeli veya gizemli bir camia olmadığımızı göstermek için, camiamızla ilgili iddiaları hakkındaki gerçekleri kısaca aktarmak istiyoruz:


1– Sayın Adnan Oktar’ın, “Yaratılış Atlası” İsimli Kitabının Fransa’da gittiği adresleri ancak CIA’den alabileceğimiz iddiası doğru değildir

Sayın Kırıkkanat, duruşmadaki ifadesinde, Sayın Adnan Oktar’ın “Yaratılış Atlası” isimli kitabının Fransa’da kütüphanecilerin adına kadar gönderildiğini, “CIA tarafından verilmese o adreslerin bulunmasının mümkün olamayacağını” iddia etmiştir.

Oysa, günümüzde internet sayesinde her iletişim bilgisine yasal yollardan ulaşmak mümkündür.Sadece Fransa’da değil, her ülkede kütüphanelerin yöneticilerinin isimleri, posta adresleri, e-posta adresleri, telefon numaraları bu kütüphanelerin web sayfalarında yayınlanmaktadır. Örneğin Fransa Milli Kütüphanesi’nin iletişim bilgileri ve çalışanlarının isimleri, La Bibliothèque Nationale de France (Fransız Milli Kütüphanesi) kütüphanenin internet sitesinde yer almaktadır:

https://www.bnf.fr/fr/organisation-de-la-bnf

Gördüğümüz kadarıyla, Sayın Mine Kırıkkanat’ı çevresindeki bazı kişiler, camiamıza karşı son derece yanlış bilgilendirmiş ve yönlendirmişler, dünyanın her yerinde uygulanan bir kitap dağıtım konusu dahi bizle ilgili şüpheler duymasına neden olmuştur.

Sayın Mine Kırıkkanat’ın milli hassasiyetlerini çok iyi anlıyoruz. Sayın Mine Kırıkkanat’ın, CIA, MOSSAD gibi yabancı istihbarat kurumlarıyla herhangi bir bağlantımız olmadığı konusunda kalbi müsterih olmalıdır. Sayın Adnan Oktar ve camiamız, yerli ve millidir.

Camiamız milli ve manevi değerlerimize fedakarane bir bağlılık duyan, devletimizin daima yanında, milli çıkarlarımız için canını feda etmeye hazır bireylerden oluşmaktadır, birlik ve beraberlik amacımız da budur. 

Ayrıca şu çok önemli bir husustur ki; Allah’ın varlığının bilimsel delillerini anlatan bir kitabın Avrupa’ya dağıtılması, CIA ve MOSSAD’ın en son isteyeceği şeylerden biridir. Değil böyle bir çalışmayı desteklemek, bunun için adres bilgilerini sağlamak, bilakis bunu engellemek ister. Fransa’ya silah veya mühimmat gönderilmiş olsa, Sayın Kırıkkanat’ın CIA ve MOSSAD desteğinden şüphelenmesi yerinde olurdu. Ancak Avrupa’ya Allah’ın varlığını anlatan ve İslami değerlere göre yazılmış bir kitabın dağıtılmasında CIA ve MOSSAD’ın desteği olduğu hiç inandırıcı bir iddia değildir. 

Elbette ki bizler de, CIA ve MOSSAD gibi istihbarat kuruluşlarının, Allah’ın varlığını, birliğini, İslamiyet’i anlatan kitapların okunmasını teşvik etmesini dilerdik, o zaman dünya sevgi, barış, güzellikle dolardı. Ancak şu an böyle bir durumun söz konusu olmadığı açıkça ortadadır.


2– Sayın Mine Kırıkkanat’a Açılan Davalarda Kendisine Ceza Veren Hakimlerin FETÖ’cü Oldukları İddiası Doğru Değildir 

Sayın Kırıkkanat, geçmişte camiamızdan bazı kişilerin kendisine açtıkları hakaret davalarının kendisi aleyhinde ceza ile sonuçlanmasıyla ilgili olarak, kendisini mahkum eden hakimlerin FETÖ ile bağlantılı olduklarını iddia etmiştir.

Geçmişte, Sayın Mine Kırıkkanat’ın Sayın Adnan Oktar ve camiamıza yönelik hakaretamiz ifadelerine yönelik açtığımız davalara bakan hiçbir hakim FETÖ iltisaklı çıkmamıştır, hatta hala görevlerinin başındadırlar. Bu iddia bu saygın hakimleri ve devletimizi de zan altında bırakmaktadır.

Bir kişinin doğrudan kişiliğine ve onuruna hakarette bulunulması TCK’da bir suç olarak tanımlanmıştır. Dolayısıyla, söz konusu davalarda Sayın Kırıkkanat’ın hüküm alması son derece doğaldır. Bunun ardında herhangi bir kumpas, kurgu, hile aramak nafiledir. Sadece hukuk işlemiştir.

Şunu da belirtmek isteriz ki, bunların tamamı geçmişte yaşanmış konulardır, yanlış anlaşılmalar olmuş olabilir. Geçmişte davalı olmak dostluğu, anlaşmayı engellemez. Zamanın bu tür anlaşmazlıkları, kırgınlıkları düzeltme özelliği vardır. Bizler, kendisine her zaman takdir ve sevgi duyguları içerisindeyiz. 


3– İnsanların Ahlakını Bozma, Devleti İçerden Çürütme Görevi İddiası Tamamen Hayali Bir İddiadır 

Sayın Kırıkkanat, “dine yapılan hakaretle insanların ahlakını bozma, devleti içerden çürütmek görevini üstlenmiş. Bu şahsi kanımdır” diyerek, Sayın Adnan Oktar’ın ve camiamızın inancının, ülküsünün, yaşam amacının tam aksi bir iddiada bulunmuştur. Sayın Kırıkkanat’ın bizleri gerçekten hiç tanıyamamış olduğunu, hakkımızda ciddi yanılgılar içinde bulunduğunu görmek için bu cümlesi bile yeterlidir.

Sayın Adnan Oktar, 300’ün üzerinde imani kitabın yazarıdır. Bu kitaplarda Allah’ın varlığının bilimsel delilleri, Kur’an-ı Kerim’in mucizeleri, Peygamberlere olan sevgi, Kur’an ahlakının üstünlüğü, devlete bağlılığın ve devletin bekasının, vatanın bölünmez bütünlüğünün, milli ve manevi değerlerin önemi gibi konular çok akılcı ve ikna edici bir üslupla anlatılmaktadır.

Ahlakı zayıflatmak, devleti çökertmek isteyen bir insan, hangi amaçla bunun tam tersini amaçlayan konularda 300’ün üzerinde kitap yazar, yüzlerce konferans düzenler, gece gündüz, hiçbir maddi karşılık beklemeden TV yayınları yapar, belgeseller hazırlar?

Sayın Adnan Oktar ve arkadaşlarımızın dini konulardaki hassasiyeti, saygısı ve özeni ise herkesçe bilinen ve görünen bir gerçektir. “İnşaAllah” yazarken Allah’a karşı duyulan saygıdan dolayı “A” harfini büyük yazdığı iddianameye bile geçen bir camiaya “dine yapılan hakaret” yakıştırması inandırıcılıktan son derece uzaktır.

Eğer Sayın Mine Kırıkkanat, “dine hakaret” ve “ahlak yapısını bozmak” sözleriyle bazı arkadaşlarımızın TV yayınlarındaki dekolteyi tercih eden kıyafetlerini ve danslarını kastediyorsa, modern, dışa dönük, aydın, özgürlükleri, kadın haklarını savunan bir hanım olarak bunu iddia eden en son kişi olmalıdır. 

Aile ahlak yapısını dejenere ettiği öne sürülen dansı, dekolteyi ve müziği Türkiye, devletin resmi televizyonu olan TRT’den öğrenmiştir. Bugün tüm kanallarda dans, dekolte ve müzik içerikli programlar bulunmaktadır. Dekolteden, danstan suç örgütü çıkarma girişimi beyhudedir.

Bazı arkadaşlarımızın dekolte giyimlerinin ve danslarının hikmetlerini defaatle kamuoyuna açıkladığımız için tekrar burada yer vermiyoruz.

Asıl Türk aile yapısını dejenere eden şeyler fuhuş, kumar ve alkoldür. Devletin izni ve denetimi altında binlerce Türk kızının her gün ırzına geçilmekte, milyonlarca litre alkol tüketilmekte, milyarlarca liralık şans oyunları oynanmaktadır. Eminiz ki Sayın Mine Kırıkkanat da bunlardan son derece rahatsızlık duymaktadır. Kendisinin, dini ve ahlakı dejenere eden bu uygulamalara karşı yapacağı her çalışmada camiamız da kendisine gönülden destek verecektir. 

Tüm bu hususlarla birlikte, ceza yasalarımızda “Türk Aile Yapısını dejenere etmek” diye bir madde yoktur. Bu ancak, sosyolojinin ve felsefenin alanına giren bir tartışma olabilir.


4– Sayın Adnan Oktar’ın Makalelerinin Gulf Times’da, CIA’den Gelen Emirle Yayınlandığı İddiası Gerçek Dışıdır 

Sayın Mine Kırıkkanat ifadesinde, Gulf Times gazetesinin editörüne mektup yazarak, Sayın Adnan Oktar’ı şikayet ettiğini ve yazılarının yayınlanmasını engellemeye çalıştığını ifade etmiştir.

Kendisine ise Gulf Times editöründen, “Yukarıdan emir var, yazıları yayınlanmaya devam edecek” cevabının geldiğini aktarmıştır. Yukarıdan gelen emirden kastedilen muhtemelen gazetenin yöneticileri veya sahibidir, ne var ki Sayın Mine Kırıkkanat yine bu “yukarıyı” CIA olarak yorumlamıştır.

Oysa, Sayın Adnan Oktar’ın Gulf Times’da yayınlanan yazılarının sadece başlıkları dahi, CIA’in bu içerikteki yazıları teşvik etmeyeceğini, hatta mümkünse yayınlatmayacağını göstermektedir. Bu yazıların tamamı Türkiye Cumhuriyetinin ve İslam ülkelerinin menfaatlerini gözeten yazılardır. Bir kısmının başlıklarından örnekler vermek gerekirse:

  • ERDOĞAN TÜRKİYE İÇİN YENİ DÖNEME ÖNCÜLÜK EDİYOR (24 Temmuz 2017)
  • TÜRKİYE-RUSYA: ÖNEMLİ İTTİFAK (20 Mayıs 2017)
  • TÜRKİYE AVRUPA’DAN UZAKLAŞTIRILAMAZ (9 Mayıs 2017)
  • ROHİNGYA MÜSLÜMANLARIN ACILARINI ORTADAN KALDIRALIM (2 Mayıs 2017)
  • TÜRKİYE-KÖRFEZ İŞBİRLİĞİ (8 Nisan 2017)
  • SURİYELİLER VATANDAŞIMIZ OLMALI (18 Mart 2017)
  • KIBRIS KONFERANSI İÇİN OLMAZSA OLMAZ ŞARTLAR (14 Ocak 2017)
  • ROHİNGYA MÜSLÜMANLARI: DÜNYANIN EN YALNIZ HALKI (22 Aralık 2016)
  • BM’DE REFORM İHTİYACI (11 Aralık 2016)
  • ABD’NİN İHTİYACI OLAN SAVAŞ DEĞİL BARIŞTIR (27 Kasım 2016)
  • BİRLİK BAĞI ANCAK AHLAKİ DEĞERLERLE KURULABİLİR (9 Kasım 2016)
  • ENERJİ, ÇATIŞMANIN DEĞİL BARIŞIN MERKEZİ OLMALI! (1 Kasım 2016)
  • KREDİ NOTU İLE SİYASETİ YÖNLENDİRME STRATEJİSİ (8 Ekim 2016)
  • İNSANLIĞIMIZI KAYBETMEYELİM (2 Ekim 2016)
  • 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ SONRASI TÜRKİYE-KATAR DOSTLUĞU DAHA DA GÜÇLENİYOR (17 Eylül 2016)
  • FRANSA’NIN İHTİYACI OLAN LAİKLİK MODELİ KUR’AN’DADIR (24 Eylül 2016)
  • SİLAHLARIN DEĞİL FİKİRLERİN KONUŞMASI ZAMANI GELDİ (10 Eylül 2016)
  • CÖMERTLİKLE GÜÇLENEN EKONOMİ: TÜRKİYE (29 Ağustos 2016)
  • RADİKALİZMİ YENMEK İÇİN EĞİTİMİN ÖNEMİ (20 Ağustos 2016 )
  • BİRLİK OLMANIN GÜZELLİĞİ (13 Ağustos 2016)
  • SIĞINMACILARIN TÜRK VATANDAŞLIĞINA GEÇMESİ BİR KAYIP DEĞİLDİR (6 Ağustos 2016)
  • ÇARESİZ ÇOCUKLARA YARDIM İÇİN KAYBEDECEK ZAMAN YOK (30 Temmuz 2016)
  • CESUR TÜRK HALKI DARBEYİ NASIL PÜSKÜRTTÜ (22 Temmuz 2016)
  • AFGANİSTAN’I YİNE ZOR GÜNLER BEKLİYOR (12 Temmuz 2016)
  • İSLAM ALEMİ EN KISA ZAMANDA BİRLEŞMELİ (22 Mayıs 2016)
  • MÜSLÜMANIN MÜSLÜMANI ÖLDÜRMESİ (15 Mayıs 2016)
  • TÜRKİYE’DE PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI VE SİYASETTE YENİ DÖNEM (2 Haziran 2016)
  • TÜRKLER VE ERMENİLER 1. DÜNYA SAVAŞININ ACILARINI GERİDE BIRAKMALI (20 Nisan 2016)
  • RADİKALİZMİN İLACI KUR’AN’DIR (24 Nisan 2016)
  • ORTADOĞU’NUN ARDI ARKASI KESİLMEYEN SAVAŞLARI SON BULMALI (18 Nisan 2016)
  • TERÖR EN BÜYÜK KOZUNU OYNAMAYA BAŞLADI: İNTİHAR SALDIRILARI (4 Nisan 2016)
  • ZALİM SAVAŞLARIN MASUM RUHLARI: ÇOCUKLAR (28 Mart 2016)
  • DERİN GÜÇLERİN BOŞ HAYALİ: İSLAM’SIZ ORTADOĞU (20 Mart 2016)
  • TERÖRİZMLE BAŞARISIZ MÜCADELE YÖNTEMLERİNDE ISRARCI OLMAMAK GEREKİR (29 Şubat 2016)
  • TÜRKİYE MÜLTECİLER KONUSUNDA TEKRAR ÖNEMLİ BİR ROL ÜSTLENİYOR (16 Şubat 2016)
  • TERÖR SADECE BATIYI HEDEF ALDIĞINDA MI TERÖR? (8 Şubat 2016)
  • CENEVRE GÖRÜŞMELERİ GERÇEKTEN SURİYE’YE ÇÖZÜM GETİRECEK Mİ?
  • (2 Şubat 2016)
  • ORTADOĞU HARİTASI YENİ DÜNYA DÜZENİ’NDE ÖNGÖRÜLEN GİBİ Mİ OLACAK? (20 Ocak 2016)
  • TÜRKİYE KATAR İLİŞKİLERİ DAHA DA GÜÇLENİYOR (12 Aralık 2015)
  • RUSYA-TÜRKİYE DOSTLUĞU KRİZLERLE BOZULMAYACAK KADAR KÖKLÜ VE SAĞLAMDIR (27 Kasım 2015)
  • TÜRKİYE-KATAR DOSTLUĞU ORTADOĞU’DA BİRLİK VE BARIŞIN ÖNEMLİ BİR TEMİNATIDIR (16 Kasım 2015)
  • MUHALEFET DEMOKRASİNİN TEMEL DİREĞİDİR (30 Kasım 1999)

Görüleceği gibi bu yazı içerikleri CIA’in destekleyeceği, yayınlanmasını isteyeceği başlıklar değildir; zira içlerinde Sayın Erdoğan’a destekten, İslam Birliği’nin kurulmasına kadar CIA’in karşısında olduğu birçok konu bulunmaktadır.


Sonuç Olarak Sayın Mine Kırıkkanat Çok Sevdiğimiz, Saydığımız, Önemli Gördüğümüz Bir Hanımefendidir 

Sayın Mine Kırıkkanat, kendisinin de ifade ettiği gibi son derece cesur, inandığı değerlerden vazgeçmeyen, dürüst, inançlı, Allah’a güvenen, son derece kültürlü, aydın, modern, medeni, duyarlı bir hanımefendidir. Kendisinin milletimizin ve insanlığın iyiliğine düşündüğüne dair en küçük bir şüphemiz bulunmamaktadır. 

Gördüğümüz kadarıyla Sayın Mine Kırıkkanat bugüne kadar, Sayın Adnan Oktar ve camiamız hakkında yanlış intiba edinmiş, yanlış bilgilendirilmiştir. Camiamızı bizlerin çalışmalarından ve anlattıklarından dinlemesini ve öğrenmesini önemle ve içtenlikle kendisinden istirham etmekteyiz. Sayın Adnan Oktar ve camiamız, çalışmalarımızda ve savunmalarımızda anlattığımız değerleri savunan kişilerdir. Bazı kişilerin camiamızdanmış gibi kendilerini göstererek açtıkları sahte sosyal medya hesapları, bazı kişilerin dedikoduları, delilsiz, asılsız beyanları camiamızı tanımlamamaktadır.

Bizler, ülkemizin ve tüm dünyanın sosyolojik, politik, ekonomik ve toplum sağlığı olarak çok zorlu bir dönemden geçtiği ve sınandığı bu tarihi dönemde, Sayın Kırıkkanat gibi ülkemizin önemli değerlerinin aralarındaki kırgınlıkları, kızgınlıkları, anlaşmazlıkları bırakarak, milli ve manevi değerlerimiz, devletimizin bekası gibi ortak noktalarımızda birleşmemiz, güç ve fikir birliği yapmamız gerektiğine inanıyoruz. 

Sayın Mine Kırıkkanat’tan saygı ve sevgiyle istirhamımız bu içten talebimizi dikkate alması, bizleri önyargısız olarak dinlemesidir.

Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız.

Daha yeni Daha eski