İddianamedeki Hakaret Suçu İsnadı Bakımından Savunmamız

İddianame Bahadır Köseoğlu'nun, Mütat Çomaklı ve Ufuk Sevim isimli memurlara yönelik hakaret suçunu işlediğinden bahisle TCK m.125/1,2,3-a uyarınca cezalandırılması talep edilmiş ve müvekkil de TCK m.220/5 kapsamında bu isnattan sorumlu tutularak cezalandırılması istenmiştir. İddia makamı esas hakkındaki mütalaasında da bu talebi aynıyla yinelemiştir.

 

Ancak önemle belirtmek gerekir ki, isnat olunan suçlama nedeniyle müvekkilin sorumlu olduğunu iddia etmek mümkün değildir. Çünkü Bahadır Köseoğlu'na isnat edilen eylem 11.07.2018 sonrası gerçekleştirilmiş olup bu tarihte müvekkil emniyette gözaltında bulunmakta idi.

 

Dosyamız kapsamında hakaret suçlamasıyla açılmış başka bir dava bulunmamaktadır. Bahadır Köseoğlu'na isnat edilen eylemin kendi şahsi bir eylemi olduğu açıktır. Müvekkilin ise tarih itibariyle gözaltında olduğu sabit olduğundan söz konusu eyleme dair bir talimatı, yönlendirmesi, sevki, hakimeyi vb olamayacağı çok açıktır.

 

Tüm bu nedenlerde ötürü TCK m.125 kapsamında yapılan suçlamalar bakımından müvekkil hakkında beraat kararı verilmesini talep etmekteyiz.

 


Daha yeni Daha eski