Adnan Oktar’ın Mason Olması İddiaları Hakkında Dosyamızda Yapılan Değerlendirmelere Yönelik Cevaplarımız: 

Savcılık iddianamesinde müvekkil Adnan Oktar'ın güya strateji gereği bazen masonluk karşıtlığı yaptığını bazen ise masonlara yanaşarak onların ve Yahudilerin güçlerinden faydalanmaya çalıştığını ileri sürmüştür.

 

Savcılığın bu iddiası da husumetli katılanların asılsız ifadelerinin etkisinde kalmasından kaynaklanmıştır. Zira, eğer Savcılık müvekkile önyargısız yaklaşıp onun dünya görüşünü, kültürel çalışmalarında takip ettiği yöntemi ve bunlarla elde ettiği başarılı sonuçları bir nebze olsun dikkate almış olsaydı husumetli katılanların yaptığı çarpıtmaları da hemen fark etmiş olacaktı. Şöyle ki;

 

Müvekkil Adnan Oktar, birçok eserinde ve katıldığı canlı yayın programlarında, Kuran-ı Kerim'in 'Ona yumuşak söz söyleyin, umulur ki öğüt alıp düşünür veya içi titrer korkar.' (Taha Suresi, 44) ve 'Rabbin yoluna hikmetle ve güzel öğütle çağır ve onlarla en güzel bir biçimde mücadele et.' (Nahl Suresi, 125) ayetlerine göre, bir Müslümanın, Hıristiyanları, Musevileri, diğer inançlara mensup kişileri, ateistleri, masonları ve tapınak şövalyelerini sevgi ve şefkat ile İslam'a, Kuran'a, kardeşliğe ve barışa davet etmesinin önemini defalarca vurgulamıştır.

 

Bilindiği gibi Kuran'da herhangi bir kişi ayırt etmeksizin, herkesin "tek Kelime"ye, yani Allah'ın Bir olduğu gerçeğine davet edilmesi gerektiği öğütlenmektedir. Müvekkil Adnan Oktar da yaptığı çalışmalar ve yazdığı eserlerle, hiçbir kimseyi ayırt etmeden, insanları Kuran'a, İslam'a, İslam ahlakına, birlik ve beraberliğe davet etmiştir. Bu davet onun Masonlarla iletişime geçmesinin de ana sebebidir.

 

MÜVEKKİL NEDEN PEK ÇOK MASON VE TAPINAK ŞÖVALYESİ İLE GÖRÜŞMÜŞTÜR?

 

Müvekkil Adnan Oktar, dünya çapında pek çok mason locası, bu localara mensup üstat masonlar, masonlar ve tapınak şövalyeleri ile irtibata geçmiş, onlara eserlerini göndermiş, bazılarını misafir edip, ağırlamış ve canlı yayın programlarına birlikte katılmışlardır. Televizyonlarda yayınlanan masonlarla yapılan tüm canlı yayın programlarında, Kuran'dan ayetler, barış, kardeşlik, sevgi, şefkat, dünyada var olan savaşların ancak ve ancak birlik ve beraberlikle son bulacağı konuşulmuştur. Davet edilen tüm mason ve tapınak şövalyelerine Kuran-ı Kerim verilmiş, müvekkil Adnan Oktar'ın yabancı dillerdeki eserleri hediye edilmiştir. Böylesine sevgi ve saygı ortamı gören misafir masonlar ve tapınak şövalyeleri ise yaşadıklarından çok etkilenmişler ve İslam'a karşı kalben yakınlık duymuşlardır. Hatta kendilerine verilen Kuran-ı Kerim'i, localarına diğer Kutsal Kitaplar yanına koymuşlardır. Böylelikle, müvekkil Adnan Oktar'ın girişimleriyle mason localarına Kuran-ı Kerim'in alınması dünyada bir ilktir.

 

Müvekkil Adnan Oktar, dostane çerçevede yapılan bu toplantıların neticelerini şu şekilde ifade etmiştir:

 

"Yaptığımız çalışmalar neticesinde, Mason localarında Kuran okunuyor, birçok mason namaz kılmaya başladı." (Adnan Oktar, 15 Eylül 2015)

 

"Yaptığımız çalışmalarla, Tapınak Şövalyelerinin toplantılarında da mason localarında da Kuran okunmasına vesile olduk." (Adnan Oktar, 5 Ocak 2016)

 

Mason localarında yoğun tebliğ çalışması yaptık, birçok locada Kuran okunmasına vesile olduk." (Adnan Oktar, 9 Ekim 2015)

 

"Tüm mason localarında tebliğ yapma imkanına sahibiz, çok stratejik yerlerde Allah'ın birliğini, Kuran'ı ve İslam'ı anlatıyoruz." (Adnan Oktar, 30 Kasım 2013)

 

"Masonların kalbinin İslam'a ısınmasına vesile olduk. Mason localarında ilk defa Kuran hakikatleri anlatılmaya başlandı." (Adnan Oktar, 9 Aralık 2016)

 

MÜVEKKİL HANGİ MASONLARI ELEŞTİRMEKTEDİR?

 

Dünyada 2 türlü mason grubu bulunmaktadır. Bunlardan biri, ateist, Darwinist ve materyalist olanlar, diğer ise Allah'ın varlığına inanan ve tüm inançlara saygı gösterenlerdir.


MÜVEKKİL ADNAN OKTAR, YILLAR ÖNCE KALEME ALDIĞI ESERLERİNDE, ATEİST, DARWİNİST VE MATERYALİST OLAN MASONLARI FİKRİ ZEMİNDE ELEŞTİRMİŞ, GÖRÜŞLERİNDEN YANLIŞ OLANLARI KURAN'LA, BİLİMSEL GERÇEKLER İLE DÜZELTEREK, AÇIKLAMIŞTIR. ALLAH'IN VARLIĞINA İNANAN VE DÜNYADA KARDEŞLİĞİN VE BARIŞIN HAKİM OLMASINI İSTEYEN MASONLARA İSE HER ZAMAN ŞEFKAT GÖSTERMİŞ VE İSLAM'A DAVET ETMİŞTİR.

 

MÜVEKKİL ADNAN OKTAR İLE GÖRÜŞEN, ALLAH'IN VARLIĞINA İNANAN MASON VE TAPINAK ŞÖVALYELERİ NAMAZ KILMAYA BAŞLAMIŞTIR:

 

İstanbul'da müvekkil Adnan Oktar'ı ziyaret eden, Allah'ın varlığına inanan, 33. derece masonlar ve tapınak şövalyeleri, Kuran'ın, İslam'ın ve İslam ahlakı gereğince karşılaştıkları güzel ahlakın, anlayışın, sevgi ve saygı dolu yaklaşımın neticesinde, çok etkilenmişler ve namaz kılmaya başlamışlardır. Farklı ülkelerden gelen, camide namaz kılan ve dua eden

33. derece mason üstatlar ve tapınak şövalyelerin görüntüleri de A9 TV'de canlı yayın programlarında yayınlanmıştır:












MÜVEKKİL ADNAN OKTAR NEDEN MASON VE TAPINAK ŞÖVALYESİ OLMUŞTUR?

 

Müvekkil Adnan Oktar'a geçmişte masonları eleştirdikten sonra neden mason olduğuna dair pek çok soru gelmektedir. Müvekkil Adnan Oktar'ın masonlar ve tapınak şövalyeleri tarafınca meşriki azam ilan edilmesi ile, mason localarında Allah'ı ve İslam'ı anlatacak imkan oluşmuştur. Bu da dünya tarihinde bir ilktir. Müvekkil Adnan Oktar, nasıl ve niye mason olduğuna dair bir canlı yayında şu şekilde açıklama yapmıştır:

 

"Diyorlar Kardeşim, Sen nasıl mason olursun? Hem de üstad mason, meşriki azam? Ben talep etmedim. Masonlar kendileri beni meşriki azam ilan ettiler. Yani  ben yemin törenine filan katılmadım. Ama onlar biz senin bilgini, derinliğini değerlendirdik, seni üstad mason meşriki azam ilan ediyoruz dediler. Ben de teşekkür ettim. İltifat kabul ediyorum inşaAllah. Bazı kardeşlerim dar düşünüyor, çok dar düşünüyorlar. O zaman diyorlar, kiliseye girmek için Hıristiyan olmak lazım? Kardeşim, kilise açık. Herkes istediği gibi girer, ama. Bir kulüp var İstanbul'da. Herkes giremez, üye olmak lazım. Şayet sen tebliğ yapmak istiyorsan, üye olursun. Ondan sonra girersin. Masonluk içerisinde de eğer tebliğ yapmak istiyorsan İslam'ı anlatmak istiyorsan üye olman lazım. Üye olmayan giremez. Ayrıca üye olsan da konferans verme orada irşat faaliyetlerinde bulunma imkânın olmaz. Üstad mason olman lazım. 33 dereceli olman lazım. Meşriki azam olman lazım.


Ben meşriki azam üstad mason olduğuma göre istediğim gibi orada tebliğ yapabilecek konuma geldim. Şu an Amerika'da olsun, Rusya'da olsun, Çin'de, Hindistan'da, İngiltere'de bütün mason localarında sohbet etmek ders vermek iznine sahibim. Hatta burada İtalyan mason locası, siz dediler, eğer isterseniz, burada localar tesis edecek şekilde de size izin verebiliriz dediler. Benim öyle bir talebim olmadığı için, teşekkür edip, ret ettim. Ama üstad masonluk tebliğ için yeterli. Her yerde. İran'daki mason localarında da, Afganistan'daki localarda, Irak'taki localarda, Suriye'deki localarda her yerde, özgürce rahatça özellikle Fas, Tunus, Cezayir'deki büyük localarda, istediğimiz gibi, tebliğ yapma imkanına sahibiz şu an. Amerikan Ordusu'nda da en stratejik yerlerinde tebliğ yapabiliyoruz. İslam'ı anlatabiliyoruz, Kuran'ı anlatabiliyoruz. Darwinizmin materyalizmin geçersizliğini anlatabiliyoruz. O yönden önemli. Yani, o mantık yanlış. Arkadaşların söylediği mantık yanlış. Yani, kiliseye girmek için Hıristiyan olmak lazım, çok mantıksız. Çünkü mason olunca, sen inancını değiştirmiyorsun ki. Ama Hıristiyan olunca, inancını değiştirmiş oluyorsun. Orada o kulübe üye olmuş oluyorsun. Üstad mason olduğunda da tebliğ yapma, konferans verme, orada her türlü ilmi çalışmada önder olma yetkisine sahip oluyorsun. Bu önemli bir imkan. Bunu anlamazlıktan gelmenin bir alemi yok. Onunla onun arasında çok büyük bir fark var. Mesela sinagogda. Sinagoga girmek için, Musevi mi olmak gerekir mantığıyla yaklaşamayız. Sinagoga girebilirsin istediğin gibi. Ama masonluk dünyayı yöneten dev bir kurum. Bütün dünyaya hakim. İran masonluğu mesela, çok güçlü. Hindistan masonluğu çok güçlü. Suriye masonluğu çok güçlü. Türkiye’de de çok güçlüdür masonluk. Dolayısıyla dünyayı yöneten büyük bir yapılanmanın içinde tebliğ yapabilmek, İslam'ı yayabilmek hayati bir konudur. Ateizmin yayılmasını bekleyecek bir halimiz yok. Tabiki orada İslam'ın yayılmasını istiyoruz. Kuran'ın anlaşılmasını istiyoruz. Gerçek İslam'ın anlaşılmasını istiyoruz ve başarılı oluyor. Çok etkili oluyor. Hakikaten birçok mason kulübünde, bir çok mason derneğinde pek çok faaliyetlerimiz oldu, imanı, Kuran'ı anlatan. Allah'a hamd olsun, elhamdülillah.'

 

Müvekkil Adnan Oktar'ın katıldığı canlı yayın programına gelen bir izleyici sorusunda, masonların İslam ile alakası olmamasına rağmen, müvekkilin masonlardan diploma almasını nasıl açıkladığını sormuştur. Müvekkil Adnan Oktar ise, masonlarla neden irtibatta olduğu şu şekilde belirtmiştir:


"Masonluk tabi bütün dinlere eşit mesafede oluyor. Yani, masonlar biz Müslümanız demez. Hristiya’ız da demiyorlar. Museviyiz de demiyorlar. Masonlar içinde ateistler var, saygı duyuyorlar. Müslüman var, ona da saygı, Hıristiyan, Musevi hepsine saygı duyuyorlar. Hür, özgür tartışma ortamı oluyor. İnsanlar fikirlerini açıkça, özgürce ifade edebiliyorlar. Kimse kimseye saygısızlık yapmıyor. Yani, bir fikir kulübüdür masonluk. Her türlü fikrin tartışıldığı, konuşulduğu hür bir ortamdır. Ama nezaket esastır. Mesela biz gidiyoruz mason locasında Kuran'ı anlatıyoruz, Allah'tan dinden bahsediyoruz. Darwinizmin geçersizliğini anlatıyoruz  dinliyorlar. Saygı ile dinliyor. Ama bir mason geliyor, başka bir mason da, o da Budizm’i anlatıyor. Bir başkası geliyor. Mesela, Tevrat'taki hükümleri anlatıyor. Bir başkası Hıristiyanlığı anlatıyor. Hepsine saygı duyuyorlar. Mesela buraya gelen mason arkadaşlarım geldiklerinde namaz kılıyorlar. Ama bizim çocuklarla beraberde mason duası da yapıyorlar, birlikte. Biz de onlara saygı duyuyoruz. Çünkü yaptıkları dua da dine muhalif bir şey yok. Güzel. Mesela İncil'den güzel Allah'ın hükümlerini okuyorlar, Kuran'a muhalif değil uygun. Gayet güzel birlikte dinliyoruz. Dua ediyorlar mesela çok güzel duaları. Ve Allah'ın birliğine inanıyorlar. Mesela mason olup da ben İsa Mesih Allah'tır diyen görmedim. Hiç yok. Ben şu ana kadar görmedim. Mesela Rus mason arkadaşlarım var. İtalyan mason arkadaşlarım var. Yunanistan'dan var mason arkadaşlarım. Hiç birinde böyle bir şey görmedim. Venezuela'dan gelen mason arkadaşlarım var. Onlarda da görmedim. Dolayısıyla masonluk İslam için İslam'ın anlatılması için çok uygun bir kulüp. Yani kibar ve kaliteli insanlar. İçlerinde generaller var, bakanlar var, milletvekilleri var. Yargıtay üyeleri var. Klas insanlar. Onlara İslam'ın doğrudan anlatılabilmesi onlar da nezaketle dinliyor olması güzel bir imkân, güzel bir nimet.' (https://a9.com.tr/Masonlardan- diploma-aldınız-ancak-masonlar-İslamla-alakasız-değiller-mi-İzleyici-268722)

 

 

 

 

·                MÜVEKKİL ADNAN OKTAR'IN MEŞRİK-İ AZAM İLAN EDİLMESİNDEN SONRA YAPILAN FAALİYETLER:

 

Müvekkil Adnan Oktar, kendi talebi olmadan, 33. derece Üstat Masonlar ve tapınak şövalyeleri tarafından meşriki azam ilan edildikten sonra, masonlar ve tapınak şövalyeleri arasında İslam'a teveccüh artmıştır. Dünyada pek çok mason locasına Kuran-ı Kerim kitabı koyulmuş, birçok locada İslam anlatılmaya başlanmıştır. Müvekkil Adnan Oktar'la


birlikte pek çok ileri gelen mason ve tapınak şövalyesi de programlara katılmış, Kuran, İslam, dünya barışı ve kardeşlik üzerine sohbetler yapılmıştır. Pek çok mason, Kuran'dan ve kendilerine hediye edilen Adnan Oktar'a ait eserlerden çok etkilenmişlerdir.Hatta, Evanjelist olan bir mason, 'Sizin kitaplarınızı böyle kitapların başlıklarını görünce gözlerim doldu, diz çöküp Allah'a şükrettim maşaAllah' diye belirtmiştir.

 

Bu vesileyle, pek çok kurum ve kuruluşta da iman hakikatlerinin anlatılması imkanı doğmuştur. Türkiye'de de pek çok gazetede haberi çıktığı gibi, ABD ordusundaki pilotların eğitildiği en büyük hava akademisi olan Teksas Lackland Hava Üssü'ndeki askerlere "Darwin Teorisinin Çöküşü" ve "Kur'an Mucizeleri" anlatılmıştır.

 

Amerikan pilotlarının eğitildiği en büyük askeri üs olan Lackland'da, müvekkil Adnan Oktar'ın temsilcisi tarafından iki sunum yapılmıştır. San Antonio kentindeki üssün içerisinde yer alan mescitte düzenlenen konferansta iki ayrı oturum gerçekleştirilerek, gündüz yapılan oturumda "Darwinizm'in Çöküşü ve Yaratılış Gerçeği' anlatılırken, öğleden sonra yapılan sunumda "Kuran Mucizeleri' ele alınmıştır. Adnan Oktar'ın fotoğrafları ve video görüntüleri barkovizyondan askerlere gösterilmiştir. Bu konferans da dünyada bir ilktir.

 

Müvekkil Adnan Oktar, İslam yorumu doğrultusunda masonlara ve tapınak şövalyelerine de sevgi, saygı ve şefkat göstermiş, onlarla görüşmüş, onlara Kuran'ı, İslam'ı ve İslam ahlakını anlatmıştır. Bu dostane yaklaşım sonucunda, dünyada bir ilk olarak müvekkilin talebi olmadan, meşriki azam ilan edilmiş, Kuran-ı Kerim dünyada pek çok mason locasına girmiş, birçok mason ve tapınak şövalyesi namaza başlamıştır. Tüm bunlar müvekkilin masonlara karşı yaklaşımı konusunda suçlanacak bir durumun olmadığını anlatmaya yeterlidir.

 


Daha yeni Daha eski