Adnan Oktar’ın Müslüman olan kediciği Daniela Zeynep Balaman haklarındaki iddianamenin yazılmasını 1 buçuk yıl Bakırköy Ceza İnfaz Kurumu’nda katillerle, dolandırıcılarla, uyuşturucu satıcılarıyla birlikte kaldığı koğuşta tutuklu olarak  bekledi.

Bulgar kökenli kedicik, tahliyesinin ardından 8 aydır arkadaşlarıyla birlikte ev hapsinde. Daniela’ya  nasıl Müslüman olduğu mahkeme heyeti tarafından soruldu. Bakın kedicik nasıl cevap verdi:

“Hristiyan bir aileden geliyorum...”

Hristiyan bir aileden geliyorum, benim büyüdüğüm ortam ve kültürde İslam’a ve Müslümanlara karşı çok ciddi bir ön yargı vardı. Müslümanlar baskıcı, zorba, kadına değer vermeyen, hayatını kısıtlayan, başka dinlere mensup insanlara karşı son derece sevgisiz bilinirdi. Ancak Adnan Oktar ve arkadaşlarıyla tanıştıktan sonra bu olumsuz görüşlerin tamamen yanlış olduğunu, İslam’ın sevgi ve barış dini olduğunu, dinde hiçbir zorlamanın olmadığını, kadının çok sevilip saygı duyulduğunu ve el üstünde tutulduğunu gördüm. Kuran’ı ve Adnan Oktar’ın kitaplarını okuduktan sonra hiç kimseden herhangi bir telkin veya baskı görmeden, aklımı ve vicdanımı kullanarak Müslüman oldum ve Allah’ın razı olacağı şekilde yaşamaya karar verdim.”

Adnan Oktar ile tanıştıktan sonra İslam’ı seçen ve  güzelliğiyle dikkat çeken Daniela neden TV yayınlarında dekolte giydiklerini şöyle anlattı:

“Yayınlara birçok yabancı model konuk gelirdi. Bu bayanlar Avrupa’da yaşayan ve Avrupa terbiyesi alan kişiler. Dekolte onların yaşam tarzı.  Ayrıca Türkiye’deki bayanların %80-90’ı özellikle metropollerde ve sahil kentlerinde yaşayanlar da dekolte. Dekolte hanımları din dışı gören bir anlayış tüm kadınları da potansiyel günahkâr görüyor. Ya da dekolteli kadını günaha sürükleyen bir faktör gibi görüyor. Yayına katılan yabancı modellerin çoğu dindar Hristiyan, hatta Adnan Bey’in vesilesiyle bazıları daha sonra Müslüman olup namaza başladı.”

Çapraz sorgusu yapılan Daniela, avukat sorularına da tek tek cevap verdi. Mahkeme Başkanı’nın “Şiddet gördünüz mü, tecavüze uğradınız mı?” gibi soruları üzerine, hiçbir şiddet, aşağılama görmediğini, hakaret işitmediğini, tam tersi sevgi, şefkat, nezaket, saygı gördüğünü, cinsel taciz, kadınları aşağılayan bir sistemin kendi arkadaşları arasında asla yaşanmayacağını belirterek şunları söyledi: “Arkadaşlarım çok büyük titizlikle haram ve helallere dikkat eder. Adnan Oktar her şeye Allah aşkıyla bakar, çok merhametli ve şefkatli bir insan, asla kimseye zarar vermez, veremez, çünkü fıtratına, ahlakına aykırı.”

Yayına konuk olarak katılan modellerden Müslüman olanların, hatta namaza başlayanların olduğunu da söyleyen Daniela “Bir kısım husumetli kişilerin söyledikleri tamamen yalan ve Adnan Oktar’ı kötü gösterip gençlerin etrafından dağılmasını hedefleyen bir kurgu. Adnan Bey hem bayanlara hem erkeklere karşı çok sevecen, gönül alıcı, şefkatli, merhametli, onere edicidir.” diyerek Adnan Oktar’ı çok sevdiğini söyledi ve savunmasına devam etti.  “Nitekim ben ve arkadaşlarım da homoseksüelliğin tehlikesini anlatan birçok paylaşım yaptık sosyal medyada.” diyerek Türkiye için asıl büyük tehlikenin dekolteli bayanların değil, homoseksüelliğin olduğunu sözlerine ekledi.

Adnan Oktar davası, müştekilerin ifadelerinin alınmasıyla, Silivri Ceza İnfaz Kurumu karşısındaki mahkeme salonunda devam ediyor. 

Ailesi de Daniela’nın Müslüman olmasını ve Adnan Oktar grubu içerisinde yer almasını destekliyor.

Daha yeni Daha eski