Kamuoyunda Adnan Oktar Davası olarak bilinen davada tutuklu olarak yargılanan arkadaşlarımız 11 Ocak 2021 tarihinde yerel mahkeme tarafından verilen hüküm sonrasında, PANDEMİ DÖNEMİNDE NAKİLLERİN DURDURULMUŞ OLMASINA RAĞMEN, farklı illerdeki cezaevlerine dağıtılmışlardır. Bulundukları Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde yapılan testleri negatif çıkan ve sağlıkları son derece yerinde olan arkadaşlarımızın, gittikleri cezaevlerinde konuldukları hastalıklı ve sağlıksız karantina hücrelerinde can güvenlikleri tehlikeye atılmıştır. 

Cezaevlerinde yetersiz beslenme, güneş ışığı görememe, aşırı soğuk vb. koşullarda salgına karşı bünyeleri son derece zayıflayan arkadaşlarımız bu nakiller esnasında adeta hastalığın kucağına atılmıştır. Pandemiye rağmen nakledilen ve bu koşullarda tutulan arkadaşlarımızın enfekte olmaları, sağlıklarının bozulması ve hayati tehlike yaşamaları durumunda bunun çok ağır vicdani ve hukuki sorumluluğu olacağını daha önceki duyurularımızda da belirtmiştik.

Şimdi de arkadaşlarımızın nakledildiği GEBZE KADIN KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU’NDA, KURUM GENELİNDE YAYILAN KORONAVİRÜS SEBEBİYLE YİNE CAN GÜVENLİKLERİNE YÖNELİK BÜYÜK BİR TEHLİKE SÖZ KONUSUDUR.

Bu şartlar altında hayvansal protein içeren besinler, bağışıklığın güçlü tutulması amacıyla her zamankinden daha fazla önemlidir. Arkadaşlarımızın ve kurumda bulunan tüm mahpusların COVID'e ve tüm diğer bulaşıcı hastalıklara karşı bağışıklık sistemlerini güçlendirmeye, dirençlerini artırmaya yönelik konunun uzmanı tüm bilim adamlarınca tavsiye edilen, C vitamini, D vitamini, çinko, vb. en basit gıda takviyelerini bile edinmelerinde kendilerine çok büyük zorluklar çıkarılmıştır. 

Kurumdaki mahpuslara yüksek proteinli yemeklerin, sayılan vitamin ve minerallerin verilmesi, kaloriferlerin gece- gündüz kapatılmaksızın sürekli ve yüksek sıcaklıkta yakılması hayati öneme sahiptir. Çünkü mahpusun soğukta kalması, proteinsiz beslenmesi ve tüm bilim insanlarınca bu salgına karşı direnç artırıcı özellikleri ortaya konmuş, başta D, C vitaminleri, çinko minerali olmak üzere gerekli besin takviyelerini alamaması da vücudun direncini hemen kırarak mahpusların hastalanmasına ve hastalığın yayılmasına sebebiyet verebilecektir. 

Kurum bünyesinde çıkarılan nohut, bulgur, mercimek nevinden yemeklerle hayvansal proteinden yoksun ve sağlıksız beslenen mahpuslar arasında geniş çaplı salgın ve ölümlerin baş göstermemesi için geniş çaplı önlemler alınması gerekmektedir.

Hiçbir şahıs, kurum veya görevliyi itham etmemekle birlikte, adeta cinayete seyirci kalma anlamına gelen bu derece vicdan ve insanlık dışı bir ihmal ve kayıtsızlığa derhal son verilerek olası ölümlere karşı kurum idaresine gerekli maddi ve manevi desteğin sağlanmasını, kurum genelinde mahpuslara yüksek oranda hayvani protein içeren yemekler, ek takviye gıdalar, C, D vb. vitaminler ve çinko vb minerallerin teminini; kaloriferlerin sürekli açık ve yüksek sıcaklıkta tutulmasını ve testleri negatif çıkan arkadaşlarımızın ayrı bir koğuşa alınmasını yetkililerden önemle talep ediyoruz. 

Kamuoyunun dikkatine saygılarımızla sunarız. 06.03.2021

Daha yeni Daha eski