Bulunduğu ortamda en neşeli ve en neşelendiren kişi odur. Sevdiklerinin en beğeneceği ve istemeyeceği şeyleri çok iyi bilir ve ona göre davranır.

En şiddetli olayların karşısında bile müthiş iradeli, şuurlu ve kararlıdır, çok güçlüdür. Allah’ın her şeyi bir kaderle yarattığını, her şeyin bir hayır ve hikmet yönü olduğunu, buna teslim olarak Allah’ın takdirine tevekkül ile karşılık verdiğini kararlı tavrıyla, haliyle gösterir.

Asla bencil ve egoist değildir, aksine hep sevdiğini düşünür, hiçbir zaman kendi çıkarını değil sevdiğinin çıkarını, iyiliğini önde tutar.

Allah’la olan bağı, Allah’ın rızasının en çoğunu aramayı, Allah’ın tarafı olmayı, İslam ve İttihadı İslam adına yaşamayı, İslam’ın menfaatine davranmayı her an hem sözlü hem hali ile anlatır.

Sevgi dolu, saygılı, vefalı, sadık, cesur, güvenilir, davasında kararlı ve gözüpek ama bir o kadar nezaketli, Şefkatli, merhametli ve halimdir. Aklı müthiş keskindir. Çözüm odaklıdır, bir konunun tüm detaylarını hemen kavrayıp hemen çözer.

Çok ama çok yakışıklıdır. Zümrüt yeşili gözleriyle müthiş keskin ve derin bakar. Cildi her zaman tertemiz ve nuruyla parlaktır. Saçları ipek gibidir, dalgası omuzlarına dökülür, topladığında boynunun güzelliği daha da net görülür. Burnunun yüzüne oturuşu mükemmeldir. Sakalların biçimi hem heybeti hem de her zaman çok özenlidir. Kıyafetleri de her zaman düzgün, tertemiz, uyumlu ve özenlidir.

Gerçek sevgiyi anlatan, yaşayan, yaşatan yegane insan. Gerçek bir sevgi insana ve sevgi öğretmeni.

Bir kişinin hayatında Adnan Bey’in olması o kişiyi çok ayrıcalıklı kılar. Çok rahat şekilde dertleşebileceğiniz, eğlenebileceğiniz ve hep öğrenebileceğiniz çok kaliteli yakın bir arkadaşınız olmuş olur.

Her zaman çok net ve hikmetli sohbet eder. Neşesi ile çevresine sürekli pozitif enerji sağlar. Boş konuşmaz. Hep en mantıklı, en akılcı şekilde konuşur.

Tüm problemleri çok hızlı sonuca ulaştırır. Yakın bir arkadaş olarak kendisi ile probleminizi paylaştığınız zaman sizi en hızlı sonuca ulaştırır.

Her konuda yardımcı olmaktan çok hoşlanır. En ufak bir konu dahi olsa sizin için o konuyu en verimli sonuca ulaştırır. Böylelikle kişinin hayatı çok kolaylaşır.

Vicdanına nokta kadar aykırı hareket etmediği için çocukluğundan beri kendisine olan saygısı çok fazla.. Hep doğruyu ve her şart altında doğruyu seçtiği için üzerinde bir kişilik kudreti var. Hiç bir zaman kendisine olan saygısını zedeleyecek bir tavra tamah etmez. Bu nedenle kişiliği yani özgüveni çok yüksektir. Çok sağlıklı, çok zinde ve çok etkili bir ruha sahiptir.

Kuran'a uygun olduğunu, Allah'ın beğeneceğini düşündüğü bir karar verdiğinde bütün dünya bir araya gelse onu bu kararından vazgeçiremez. Yapacağını söylediği şeyi soncunda her ne risk olursa olsun mutlaka yapar. Bu yüzden insanlar ona gözü kapalı güvenirler. Sözünden, kararlarından emin olunan bir insandır. İnsanlar kendilerine güvenmezler ama ona güvenirler.Yapmam dediğini yapmaz yaparım dediğinde her ne olursa olsun mutlaka yapar.

Menfaat kavramı hayatının hiç bir döneminde hiç bir anında onun lügatine girmemiş. Ne çocukken ne gençken ne de yetişkinlik döneminde. Hayatı boyunca hep İslam’ın ve müslümanların menfaatini gözetmiş.

Karar mekanizmasında kişisel menfaaat kavramı asla yoktur. Sadece imanınının kendisini yönettiği şekilde karar verir. Bunun aksine bunca yıllık hayatında bir kere bile görmedik.

Hiç bir insana menfaat elde etme gözüyle bakmaz. Hiç bir konudan, hiç bir insandan ya da hiç bir olaydan kişisel menfaat gözetmez, aramaz.

Çok öngörülüdür. Bir konunun nereye gideceğini, bir tavrın veya kararın sonucunun ne olacağını mutlaka öngörür ve dediği şekilde çıkar.

Göz aydınlığıdır. Girdiği ortamı aydınlatır varlığı. Olduğu ortamda şuur açıklığı ve keskin bir dikkat oluşur.

Hiç bir zaman vicdanına aykırı hareket etmez. Her konuda vicdanı ona yol gösterir.

Tertemiz giyinir, her giydiği kendisine çok yakışır, girdiği ortama ışık saçar.

Her tavrı çok kalitelidir. Oturuşu kalkışı, gülüşü, konuşması çok kalitelidir.

Gözlerinden keskin zekası, aklı ve şuurun çok net anlaşılır.

Çok güçlü bir şahsiyeti vardır. Herşeyin Allah tarafından yaratıldığını bildiği için hiçbir olay karşısında sarsılmaz her olayın ardındaki hikmeti ve güzelliği bulur ortaya çıkarır.

İmandan kaynaklanan bir neşesi vardır, bulunduğu ortamda Allah unutulmadan yaşanan çok güzel bir neşe ortamı oluşturur.

Hayırlı hiçbir tavrı ve hareketi geciktirmez, hemen uygular.

İlham veren fikirleri vardır, hür düşünür, telif gücü çok yüksektir.

Ahirete yönelip dönen biridir, cennet özlemi her halinden anlaşılır. Dünyada da cennet gibi bir ortam oluşturmak için azami çaba harcar, akıl gösterir.

Sevgisi de buğuzu da Allah içindir. Karşı tarafın samimi tavrına, pişmanlığına çok önem verir. Çok affedicidir. Şefkat gösterir herkese.

Çok samimidir, Allah’la birebir olduğunun bilinciyle davrandığı için daima samimi ve içten davranır. Onun bulunduğu ortamda insan samimiyetsiz davranmaya güç yetiremez.

Hiçbir tavrıyla mağduriyet oluşturmaz, mağdur bırakılana karşı çok şefkatlidir. Keskin bir akıl sahibi olduğu için karşı tarafın içinde bulunduğu hali çok iyi anlar. Her mağduriyeti ortadan kaldıracak çok akılcı ve net çözümler önerir.

Allah’ın Kur’an’da tarif ettiği her ibadeti en üst derece titizlikle yapar.

Toplumun zamana, yaşanılan yere göre direttiği kaynağı din olmayan kalıplarla değil Allah’ın Kur’an’da tarif ettiği ahlak ile yaşar.

Bütün Müslümanların, bütün Allah’a inananların en güzel en kaliteli hayatı yaşamalarını istediği için hep bu yönde çalışır, çaba harcar.

Çok serdengeçtidir, rahat ve konfor sağlamak gerektiğinde önceliği daima sevdiklerine verir.

Çok cömerttir Allah’ın kendisine verdiği her nimeti gani gani paylaşır.

Zamanı çok iyi değerlendirir, Akıl ve vicdanla yaşadığı için her saniyenin değerini bilir hem etrafına hem kendisini Allah’a çok yaklaştıracak fırsat olarak görür zamanı.

Kur’an-ı Kerim’de Allah’ın anlattığı her güzel ahlak özelliğine özen gösterir. Etrafındaki herkeste de aynı şekilde bu özelliklerin oluşması için çaba harcar.

Çok akıllıdır her şeyi Kur’an ile değerlendirir ve öyle davranır.

Her şeyde Allah taraflı düşünür, konuşur, hareket eder. Allah’ın her yarattığının en güzeli olduğunu bildiği hissettiği ve yaşadığı çok net hissedilir.

Allah’ın yarattığı kadere teslimiyeti çok güzeldir.

Ülfet kırıcı ve çok hikmetli konuşur. Uzun uzun değil hikmetle anlatır her şeyi ama buna rağmen her anlatımı çok kapsayıcıdır, o konuyla ilgili her yönü aydınlatıcıdır.

Etrafımızdaki herkesin gördüğü ve çoğunun fark edemeden geçtiği detaylarda Allah’ın büyüklüğünün delillerini görüp gösterir. Çok vurucu ve güçlü bir dille anlatır. Allah’ı yanınkilere de çok sevdirir.

Allah’ı çok sevdiğini, Allah’a deli aşık olduğunu çok net hissedilir her konuşmasında Allah’ı anar, Allah’ı yüceltir.

Karşısındaki hep manen ve madden güzelleştirir. Her gördüğüne güzellik katacak şekilde davranır.

Karşısındaki harcamaya değil kazanmaya yönelik tavır gösterir.

Çok sadıktır. Allah’a, Müslümanlara, sevdiklerine çok büyük sadakat gösterir. Kimseyi zorda darda bırakmaz, asla vaz geçmez.

Çok yatıştırıcıdır, aklı selim ile hareket eder.

Bulunduğu ortamda asla çekişmeli rahatsız edici bir ortam oluşmasına izin vermez.

Herkesin fark etmeyeceği detayları çok güzel incelikleri fark edip ön plana çıkarır ve karşısındakini etrafındakilere de sevdirecek bir ahlak gösterir.

Daima karşısındakini onore eden ve hep haklı çıkarmaya çalışan bir üslupla yaklaşır karşısındakine.

Çok nezaketli ve çok üstün bir ruh kalitesine sahiptir. Öyle olduğu için ilk tanıştığı anda bir insana Allah’ın yarattığı bir kul olduğunu ve bu nedenle sevgi ve saygıyla davranılmayı hakkettiğini hissettirir.
Daha yeni Daha eski