Kamuoyunda Adnan Oktar davası olarak bilinen, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldükten sonra, halen İstinaf Mahkemesi’ne başvuru aşamasında bulunan 2019/313 Esas sayılı davayla ilgili, dosyamız savcılarından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü ve Terör Suçları Bürosunda görev yapan 92605 sicil numaralı savcı SERDAR AKAN’ın da dahil olduğu son derece önemli bir hususta kamuoyunu bilgilendirme ve konuyu ilgili makamların dikkatine getirme gereği doğmuştur. 

11.07.2018 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen polis operasyonu ile Adnan Oktar ve arkadaşlarımızın tamamına yakını tutuklandılar. İddianame 1 yıl sonra hazırlandı, iddianame çıktıktan 2 ay kadar sonra 17.09.2019 tarihinde duruşmalar başladı. Tüm arkadaşlarımız tutuklu olarak yargılandıktan sonra 11.01.2021 tarihli karar duruşmasından sonra 86 arkadaşımızın tutukluluk halleri halen devam etmektedir.

Soruşturma ve kovuşturma aşamasında sayısız hukuksuzluğa maruz kalmakla birlikte, camiamıza yönelik operasyonun başlangıcı ve devam eden süreci, tamamen husumetli bazı müştekilerin yönlendirmeleri ve iftiraları doğrultusunda yürütülmüştür. 

Özellikle, ÖZKAN MAMATİ isimli husumetli müşteki, soruşturmanın ilk evrelerinden bu yana, aşırı düşmanca, tehditkar ve çok sayıda galiz hakaret ve karalama ifadeleriyle dolu sosyal medya paylaşımları yapmıştır. Bu paylaşımlarla, camiamıza yönelik sayısız korkutma, yıldırma ve sindirme yöntemleri uygulamış ve halen de buna devam etmektedir. Hatta dosyamızda müşteki olan 40 kadar bayanın, Özkan Mamati tarafından sanık yapılmakla tehdit edilerek aleyhimizde ifade vermeye zorlandıkları delilleri ile dava dosyasına sunulmuştur. 

Camiamıza yönelik soruşturma, Özkan Mamati’nin başını çektiği husumetli bazı müştekilerin tamamen soyut beyanlarından oluşan güya bir ihbar mesajı ile başlamıştır. 

Özkan Mamati, camiamızda bulunduğu sürece elde etmeyi planladığı maddi çıkarları elde edememenin iç acısıyla ayrıldığı yıl olan 2017'den itibaren tüm zamanını, imkanını camiamıza iftira atmaya, emniyet birimlerini ve adli makamları sürekli yalan ve mesnetsiz sahte ihbar ve bilgilerle yanlış yönlendirmeye, arkadaşlarımızı her fırsatta korkutarak yıldırmaya, camiamızı dağıtmaya, hatta elinden gelirse her birimizi yok etmeye adamıştır. 

Özkan Mamati, Sayın Adnan Oktar ve camiamıza yönelik operasyonun öncesinde de sonrasında da kendi instagram ve twitter hesaplarından camiamız hakkında sayısız karalama, hakaret ve tehdit paylaşımlarında bulunmuştur. 

Bu paylaşımlarının birçoğunda tüm süreci kendisinin, bir husumetli grubuyla birlikte yönettiğini göstermiştir. Örneğin, 11 Temmuz 2018'de yani tam operasyon günü aşağıdaki paylaşımı yapmıştır:



Özkan Mamati’nin şahsi instagram hesabından 11 Temmuz 2018 tarihinde paylaştığı bu fotoğrafta, yanında diğer husumetli müştekiler Fırat Develioğlu, Uğur Şahin ve Emin Koç bulunmaktadır. Fotoğrafın yanındaki yorumlar da, kendilerini camiamıza yönelik operasyonun başındaki kişiler olarak gördüklerinin bir delilidir. 

Özkan Mamati ve husumetli müştekiler, 3 yıldır, Sayın Adnan Oktar ve camiamıza yönelik nefret dolu paylaşımlarını, tehditlerini, hakaret ve karalamalarını, kendi isimlerine ait ve takma isimlerle aldıkları instagram hesaplarından sürdürmektedir. Bu paylaşımlarından camiamızdan çeşitli kişiler, özellikle de tahliye olan bazı bayan arkadaşlarımız hedef gösterilerek; 

- Organlarını söksem rahat etmem

- Sinek gibi ezeceğiz

- Anasını bellememek olmaz

- Seni oyacağız

- Hepinizin tepesine çökeceğiz, bu daha hiçbir şey

- Mahkemeden sonra da peşini bırakmayacağız

- Hayat boyu süründüreceğiz

- Yakanızı bırakmayacağız

- Her dakika ensesinde olacağız

- Her planınız g.tünüze girecek

- Kesinlikle peşini bırakmayacağız

- Donunuza kadar alacağız

- Tazminatlarla tüm paranızı alacağız

- Sürekli mahkemelerde sürüneceksiniz

- Kaldığınız evler, eşyalar gidecek

- Evine haciz memurları gelecek sabit ikametine g.ndeki dona kadar alacak 

- Tekrar hapse gireceksin, çok uzun süre yatacaksın, Türkiye’deki bütün cezaevlerini tek tek dolaşacaksın

- Tek tek hesap vereceksiniz

- Nahh yırtarsın, Nahhh kutarırsın 

gibi tehditler, 

Ve 

Sahtekar, pislik, kaşar, çakal, alçak, karaktersiz, şeytan, kancık, insan müsveddesi yaratık, kuduz, adi, şerefsiz, deli karı, vb... gibi sayısız hakaretler yer almaktadır. 

Bu kişinin halen kendi ismiyle kullandığı @ozkan_mamati ve ayrıca takma isimle kullandığı @7belahusnu7 (önceki hesabı: @kahyaah) isimli hesaplarında, husumetli, hastalıklı, problemli ruh halinin yansımaları görülmektedir.

Asıl vahim olan ise, Sayın Adnan Oktar’ın ve camiamızın tamamının cezaevlerinde kalmasını, hatta tamamımızın yok olarak ölmesini tüm hayatının yegane hedefi haline getirmiş olan Özkan Mamati’nin, dosyamız savcısı SERDAR AKAN ve camiamıza yönelik operasyonun yürütüldüğü İstanbul Emniyeti MALİ ŞUBE’deki bazı polis memurları üzerindeki anlaşılmaz etkisidir. 

Savcı Serdar Akan, adeta bütün talimatlarını Özkan Mamati’den alır gibi davranmakta, Özkan Mamati’nin hedef gösterdiği kişilere hemen günler içinde soruşturma açılmaktadır. 

SON DERECE PROBLEMLİ, SAĞLIKSIZ BİR RUH HALİNE SAHİP OLDUĞU FOTOĞRAFLARINDAN VE YAPTIĞI PAYLAŞIMLARDAN ANLAŞILAN BU KİŞİYE İTİBAR EDEREK, MÜTEDEYYİN İNSANLAR, DİNDAR, MAZBUT HANIMLAR HAKKINDA SÜREKLİ SORUŞTURMALAR AÇILMASI, SÜREKLİ İFADEYE ÇAĞRILMALARI AKLA, VİCDANA, HUKUKA UYGUN DEĞİLDİR. 

Hiçbir Cumhuriyet Savcısı, bu karakterde bir insanın sözleriyle, adeta emir alır gibi karar vermemelidir. Ne var ki mevcut tablo ve olayların gidişatı, Savcı Serdar Akan'ın, Özkan Mamati’nin ağır baskı ve tehdidi altında olduğu izlenimini doğurmaktadır. 

Bu kişinin husumetinin ne denli şiddetli ve kontrolsüz olduğunun, sağlıksız bir ruh haline sahip olduğunun ve Savcı Serdar Akan’ın onun kontrolünde hareket ettiğinin bazı örneklerini aşağıda açıklamaktayız.

ÖZKAN MAMATİ’NİN TEHLİKELİ VE ANORMAL KİŞİLİĞİNİ GÖSTEREN PAYLAŞIMLARI

Özkan Mamati’nin kendi hesabında yaptığı paylaşımlardaki fotoğrafları ve yazıları, onun ruh halinin, tehlikeli ve saldırgan kişiliği olduğunun açık bir göstergesidir:











SAVCI SERDAR AKAN’IN ÖZKAN MAMATİ’NİN SÖZÜYLE HAREKET ETMESİ HUKUKA VE VİCDANA UYGUN DEĞİLDİR

Yukarıda bazı paylaşımlarına yer verdiğimiz Özkan Mamati’nin, kriminal, saldırgan, nefret dolu, husumetli ve problemli kişiliği ortadayken, Savcı Serdar Akan’ın bu kişilikte birinin sözüne itimat ederek, tamamen onun güdümünde hareket ediyor olmasından dolayı, Savcı Serdar Akan’ın dosyamızdan alınması gerektiğini düşünmekteyiz. 

Savcı Serdar Akan ve husumetli müşteki Özkan Mamati arasında yakın bir ilişki olduğu kanaatine varmamıza sebep olan birçok olay bulunmakta ve buna dair çok sayıda duyum almaktayız.

  • Savcı Serdar Akan, müşteki Beyza Banu Yavuz ve husumetli Özkan Mamati’nin cep telefonu imaj alma ve inceleme raporlarının dosyaya gönderildiği 21.10.2019 tarihli müzekkere üzerine düştüğü notta iki ayrı kez “Özkan” ifadesini kullanmıştır. (EK_1)
  • Savcı Serdar Akan’ın husumetli müştekilerle ve bazı etkin pişmanlıktan faydalanan sanıklarla makam odasında özel görüşmeler yaptığı, hatta Özkan Mamati ile maça gidecek kadar yakınlık içerisinde olduğuna dair aldığımız duyumlar bulunmaktadır.
  • Husumetli Özkan Mamati, kurucusu ve yöneticilerinden olduğu Maye Grup Çelik San. Tic. Ltd. Şti isimli şirkette yolsuzluk yaptığını itiraf etmiştir. Buna rağmen Savcı Serdar Akan, Özkan Mamati’nin yaptığını kabul ettiği bu eylemler nedeniyle sanık Murat Yeşiltuna ile TCK m.220/1-3 uyarınca yargılanan diğer kişiler hakkında TCK m.282/1-4-5, TCK m.158/1-h,3, TCK m.205/1, TCK m.204/1 uyarınca dava açmıştır. Ancak buna rağmen açıkça suç itirafında bulunan Özkan Mamati hakkında dava açmamış ve dosyasını tefrik etmiştir.
  • Camiamızdan Ebru Altan hakkındaki “Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı” iftirasıyla ilgili olarak, 16.09.2019 tarihinde kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiş ve bu karar kesinleşmiştir. ( 2019/78041 K. Numaralı)

Ne var ki, arkadaşımızın daha önce müşteki olan annesi Zeliha Türkan Akyüzalp, 5.3.2021 tarihinde dosyaya sunduğu bir dilekçe ile ÖZKAN MAMATİ VE EKİBİ TARAFINDAN KORKUTULARAK ZORLA MÜŞTEKİ YAPILDIĞINI VE DOLANDIRILDIĞINI ANLATMIŞ, ayrıca 17.08.2020 tarihinde İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na “hakaret, tehdit ve dolandırıcılık” suçlarından şikayette bulunmuştur. (EK_2)

Bunun hemen akabinde Özkan Mamati sosyal medya hesaplarında, arkadaşımız EBRU ALTAN VE 83 YAŞINDAKİ ANNESİ ZELİHA TÜRKAN AKYÜZALP HAKKINDA HAKARET, TACİZ, TEHDİT DOLU PAYLAŞIMLARA BAŞLAMIŞTIR. Hatta bu paylaşımlarda haklarında dava açılacağı tehditleri de yapılmıştır. (EK_3)

Nitekim, Savcı Akan, bu paylaşımları talimat addedip neredeyse 2 yıl sonra, hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilen bu suç isnadı bakımından yeni bir soruşturma başlatmıştır. Yani, Özkan Mamati’nin tehditleri yerini bulmuş, ADETA ÖZKAN MAMATİ’NİN İNTİKAMININ ALINMASI İÇİN arkadaşımız Ebru Altan hakkında soruşturma başlatılmıştır.

  • Özkan Mamati, tutuksuz yargılanan arkadaşımız Gülay Pınarbaşı’yı da hedef alarak, uzun süre onun hakkında da hakaretamiz ve tehdit dolu paylaşımlar yapmış, hatta tutuklanacağını yazmıştır (EK_4) ve AKABİNDE ARKADAŞIMIZ HAKKINDA GÜYA LOBİCİLİK YAPMAKTAN SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR. Oysa, lobicilik konusu zaten yargılanmakta olduğumuz davanın konusudur ve 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmüştür. Tüm bunlar arkadaşlarımızı güya yıldırma, rahatsızlık verme, kendilerince korkutarak bizleri ayırmaya çalışma faaliyetleridir.

ÖZKAN MAMATİ’NİN SON TEHDİT PAYLAŞIMI

Özkan Mamati, 3 Nisan 2021 tarihinde ise yine bir tehditte bulunmuştur. Bugüne kadar bu tür paylaşımlarının ardından camiamıza yönelik mutlaka bir operasyon, gözaltı, soruşturma gerçekleştiği için ilgili makamları bilgilendirme gereği oluşmuştur.



ÖZKAN MAMATİ'NİN GERÇEK DIŞI İFTİRALARLA, CAMİAMIZI UĞRAŞTIRMAK VE RAHATSIZ ETMEK AMACIYLA AÇTIĞI DAVALAR TAKİPSİZLİK ALMAKTADIR

Özkan Mamati, arkadaşlarımızı rahatsız etmek, tedirgin etmek, maddi ve manevi olarak kendince zarara uğratmak için, sürekli olarak sahte ihbar ve şikayetlerde bulunmakta, bunlar adli mercilerce reddedilmekte, takipsizlik almaktadır. 

Örneğin, Özkan Mamati, Nilüfer Ayır hakkında “kişisel verilerin izinsiz açıklanması” hususunda suç duyurusunda bulunmuştur. Ancak, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na konu hakkında verdiği rapora göre, ÖZKAN MAMATİ’NİN İDDİALARI GERÇEK DIŞIDIR. Nilüfer Ayır’ın erişim hakları ve yaptığı işlemler incelendiğinde, Özkan Mamati’nin iddia ettiği bilgilerine erişiminin imkansız olduğu saptanmıştır. Ne var ki, Özkan Mamati sahte ihbarlarla devletin kurumlarını oyalamaya devam etmektedir. 

Özkan Mamati, birçok hanım arkadaşımız için de uzaklaştırma kararı alınması talebinde bulunmuş, ancak bunların tamamı reddedilmiştir. Bunlardan bazıları şöyledir:

  • Meral Kalça’ya karşı koruma talebinde bulunmuş ve 2020/3637 Karar no ile talebi reddedilmiştir.
  • Emine Mine Kalça’ya karşı koruma talebinde bulunmuş ve 2020/3652Karar no ile talebi reddedilmiştir.
  • Meltem Daban’a karşı koruma talebinde bulunmuş ve 2020/3542 Karar no ile talebi reddedilmiştir.
  • Kamile Gülen Yeral’a karşı koruma talebinde bulunmuş ve 2020/3541 Karar no ile talebi reddedilmiştir.
  • Aslı Efeoğlu’na karşı koruma talebinde bulunmuş ve 2020/3535 Karar no ile talebi reddedilmiştir.
  • Yasemin Mert’e karşı koruma talebinde bulunmuş ve 2020/3571 Karar no ile talebi reddedilmiştir.
  • Tuğba Özkan’a karşı koruma talebinde bulunmuş ve 2020/3582 Karar no ile talebi reddedilmiştir.
  • Aslıhan Hantal’a karşı koruma talebinde bulunmuş ve 2020/3583 Karar no ile talebi reddedilmiştir.
  • Ayşe Koç’a karşı koruma talebinde bulunmuş ve 2020/3572 Karar no ile talebi reddedilmiştir.

ÖZKAN MAMATİ’NİN TEHDİT ve TACİZLERİ NEDENİYLE HAKKINDA UZAKLAŞTIRMA KARARI ALAN ARKADAŞLARIMIZ

Özkan Mamati’nin saldırgan, tehditkar üslubu, birçok bayan arkadaşımızın telefonlarına gönderdiği tehdit mesajları nedeniyle, bazı arkadaşlarımız kendisine yönelik defalarca uzaklaştırma kararı aldırmıştır. Bunlardan bazıları şöyledir: 

Bugüne kadar, camiamızdan 26 kişi için Özkan Mamati’ye uzaklaştırma kararı alınmıştır. 

 11 Temmuz 2018 tarihindeki operasyon öncesi (6 UZAKLAŞTIRMA KARARI, TOPLAM 12 kişi)

1– Dolunay Tezin: İst. Anadolu 12. Aile Mahkemesi / 2018/322 / 6 ay süreyle / 20.04.2018

2– Yasemin Mert: İst. Anadolu 20. Aile Mahkemesi / 2018/340 / 3 ay süreyle / 25.07.2018

3– Didem Ürer - Merve Büyükbayrak: İst. 12. Aile Mahkemesi / 2018/249 / 1 ay süreyle / 24.04.2018

4– Yeliz Sucu: İst. 10. Aile Mahkemesi / 2018/383 / 2 ay süreyle / 15.05.2018

5– Emine Mine Kalca: İst. Anadolu 2. Aile Mahkemesi / 2018/342 / 1 ay süreyle / 8.05.2018

6– Didem Rahvancı, Ece Koç, Meltem Daban, Serap Akıncıoğlu, Tülin Marangozoğlu, Zeynep Yalçın: İst. 11. Aile Mahkemesi / 2018/396 / 11.07.2018


 Operasyon Sonrası (13 UZAKLAŞTIRMA KARARI, TOPLAM 14 kişi)

1– Aslıhan Hantal: İst Anadolu 1. Aile Mahkemesi / 2020/3309 / 6 ay süreyle / 29.05.2020 

2– Ayşe Koç: İst Anadolu 1. Aile Mahkemesi / 2020/3308 / 6 ay süreyle / 29.05.2020 

3– Mine-Meral Kalca: İst. Anadolu 2. Aile Mahkemesi / 2020/601 / 4 ay süreyle / 22.01.2020

4– Serap Akıncıoğlu: İst 1. Aile Mahkemesi / 2020/ 1006 / 1 ay süreyle / 10.02.2020

5– Sinem Mollahasanoğlu: İst. 7. Aile Mahkemesi / 2019/60 / 2 ay süreyle / 05.02.2019

6– Tuba Örmen: İst. Anadolu 12. Aile Mahkemesi / 2019/283 / 6 ay süreyle / 22.04.2019

7– Tuğba Özkan: İst. Anadolu 2. Aile Mahkemesi / 2020/377 / 4 ay süreyle / 11.06.2020

8– Yasemin Mert: Silivri Aile Mahkemesi / 2020/473/ 3 ay süreyle / 6/10/2020

9– Kamile Gülen Yeral: İst. 1. Aile Mahkemesi / 2020/115 / 2 ay süreyle / 06.01.2020

10– Tülin Marangozoğlu: İst. Anadolu 2. Aile Mahkemesi / 2020/3804 / 4 ay süreyle / 16.06.2020

11– Aslı Süme: İst. Anadolu 2. Aile Mahkemesi / 2020/3351/ 4 ay süreyle / 01.06.2020

12– Zeynep Balaman: İst. 1. Aile Mahkemesi. / 2020/3718 / 2 ay süreyle/ 17.06.2020

13– Ferhunde Eda Babuna.

SONUÇ

Özkan Mamati, camiamızdan istediği çıkarı elde edemeyince öfkelenerek husumetli hale gelmiştir. Camiamıza ideolojik karşıtlığı olan bazı çevrelerin, kendisini bize karşı bir nevi maşa ve tetikçi olarak kullanmak amacıyla yaptıkları teşvik ve tahriklerin de etkisiyle görülmemiş bir kin, nefret ve intikam hisleriyle dolarak, Sayın Adnan Oktar’ı ve camiamızı yok etmeyi tek hedefi haline getirmiş, son derece tehlikeli bir kişiliktir. 

Gece gündüz sosyal medya hesaplarından camiamızdaki kişilere galiz hakaret ve küfürler savurmakta, ürkütücü resimler eşliğinde tehdit etmekte, görülmemiş bir kin ve nefretle camiamıza aralıksız saldırmaktadır. 

Ancak, asıl vahim olan durum, bu kişilikte birinin Emniyet ve Yargı birimlerindeki bazı kişi ve çevrelerden karşılık buluyor ve onlarla işbirliği içinde hareket ediyor olmasıdır. 

ÖZKAN MAMATİ, DİLEDİĞİ KİŞİLERE OPERASYON YAPILMASINI, DİLEDİĞİ KİŞİLERİN GÖZ ALTINA ALINMASINI VEYA İFADEYE ÇAĞRILMASINI NASIL SAĞLAMAKTADIR? BU GÜCE NASIL VE KİMLER ARACILIĞIYLA SAHİP OLMUŞTUR? BU KİŞİLİKTEKİ BİR İNSANIN SÖZLERİNE KİMLER İTİMAT ETMEKTE, CAMİAMIZA YÖNELİK HUSUMETİNİ KİMLER ARACILIĞIYLA TATMİN EDEBİLMEKTEDİR?

AYRICA, ÖZKAN MAMATİ, GİZLİ YÜRÜTÜLEN SORUŞTURMA VE OPERASYONLARDAN NASIL OLUP DA ÖNCEDEN HABERDAR OLABİLMEKTEDİR? 

Tüm bunların yetkili makamlarca araştırılmasını, camiamıza husumeti ve zarar vermeyi takıntı haline getirerek, bu uğurda devletin bazı kurumlarındaki bazı kişileri de kullanma gücüne erişmiş bu kişinin eylemlerinin durdurulmasını İLGİLİ MAKAMLARDAN önemle arz ve talep etmekteyiz.

Kamuoyunun Bilgilerine Saygılarımızla Sunarız

TEKNİK BİLİM VE ARAŞTIRMA VAKFI

 

EK_1


 

EK_2

 

 

EK_3

 










EK_4












Daha yeni Daha eski