Sayın Adnan Oktar ve arkadaşlarını karalamak isteyen odakların her fırsatta gündeme getirdikleri konulardan biri de 1994 yılında Ebru Şimşek isimli şahsın bir erkekle para karşılığında birlikte olurken çekilmiş gizli kamera görüntülerinin basına yansıması ve sonrasında bu görüntülerin çekiminden Sayın Adnan Oktar’ın arkadaş grubunun sorumlu tutulmasıdır.

İddialara göre, güya Ebru Şimşek, Sayın Adnan Oktar’la birlikte yaşamayı reddetmiş, bunun üzerine de Sayın Adnan Oktar’ın arkadaşları güya intikam almak amacıyla harekete geçmişler ve güya Ebru Şimşek’in içeceğine kattıkları uyuşturucu bir maddenin yardımıyla onu mizansen bir fuhuş pazarlığı içine sokup gizlice kayda almışlardır.

İşte bu asılsız iddialar Av. Eser Çömlekçioğlu imzalı kitapta özet bir şekilde tekrarlanmıştır:


Ebru Şimşek’in basına yansıyan gizli kamera görüntüleri ile Sayın Adnan Oktar ve arkadaşlarının hiçbir alakası yoktur. Dolayısıyla söz konusu görüntüleri kullanarak karalama veya şantaj yapma gibi eylemlere de hiçbir zaman başvurmamışlardır. Kitapta geçen bu iddiaları doğrulayan hiçbir mahkeme kararı da bulunmamaktadır. Ebru Şimşek’in iddialarında zikrettiği, Sayın Adnan Oktar’ın arkadaşları tarafından kameraya alındığını ileri sürdüğü evin de görüntülerdeki ev olmadığı bilirkişi incelemeleriyle ispatlanmıştır. Bu suçlamalarla başlayan tüm yargı süreçleri Sayın Adnan Oktar’ın arkadaş grubu lehine sonuçlanmıştır.

Aslında Ebru Şimşek ile ilgili gizli kamera görüntülerinden dolayı mağdur olanlar yine Sayın Adnan Oktar ve arkadaşları olmuştur. Nitekim olayların yaşandığı dönemde Ebru Şimşek ile beraber yaşayan Filiz Karataş isimli şahıs konuyla ilişkili bir soruşturmada verdiği tanık ifadesinde çarpıcı açıklamalarda bulunmuş, Sayın Adnan Oktar ve arkadaşlarının masum olduklarını ve iftiraya uğradıklarını açığa çıkarmıştır:



Daha yeni Daha eski