Av. Eser Çömlekçioğlu imzalı kitapta, Sayın Adnan Oktar’ın DAEŞ’e uyarı yapmadan kurşun sıkılmasının haram olacağı yönündeki görüşü tekrar gündeme getirilmiş, DAEŞ konusunda mahkeme heyeti tarafından sorulan bazı sorulara ve Sayın Adnan Oktar’ın bunlara yönelik cevaplarına yer verilmiş, nihayetinde de güya DAEŞ’i terör örgütü olarak görmediği ima edilmiştir.

Bu ima da elbette ki art niyetlidir. Sayın Adnan Oktar terörün her türlüsüne karşı olan, hem eserlerinde hem de televizyon programlarında teröre karşı büyük bir ilmi mücadele verilmesi yönünde çağrılarda bulunan, mücadele yöntemlerini ortaya koyan bir yazardır. Sayın Adnan Oktar’ın teröre bakış açısını yansıtan "Terör Sevgiyle Yenilir", "İslam Terörü Lanetler", "Gelin Birlik Olalım" isimli eserleri farklı ülkelere ulaştırılmıştır. Bu eserler birçok insan tarafından okunmuştur.

Sayın Adnan Oktar her türlü terör örgütüne ve eylemine karşıdır. Terörist bir grubun sol veya sağ görüşe sahip olması onun açısından hiçbir fark oluşturmamaktadır. Dolayısıyla Sayın Adnan Oktar, PKK'yı terör örgütü olarak gördüğü gibi DAEŞ’i de bir terör örgütü olarak görmektedir. Bu gerçek kendisinin DAEŞ örgütü ile ilgili yaptığı konuşmalara da yansımıştır. Aşağıda bu yöndeki yüzlerce konuşmasından sadece birkaçına yer verilmiştir:

“Biz sınırımızda terörist istemiyoruz. PKK, YPG, IŞİD, El Kaide hiçbir terör örgütünü istemiyoruz.” (Adnan Oktar – 2 Mart 2018) 

“PKK, IŞİD gibi bütün terör örgütlerinin hepsini dünya çapında destekleyen İngiliz derin devletidir.” (Adnan Oktar – 7 Ocak 2017)

IŞİD, Taliban, El Kaide gibi örgütler şiddet ve dehşet uyguluyor. Müslümanların bunu kabul etmesi asla mümkün olmaz. Kuran'da şiddet olmadığını hep savunduk ve savunacağız. Kuran'a uygun olmayan ve şiddeti savunan mevzu hadislerin temizlenmesi gerekir.” (Adnan Oktar – 15 Aralık 2016)

"IŞİD'in neyini savunacağız. IŞİD Kuran'a uygun hareket etmiyor. Şirk içinde. Diğer gruplar gibi işte, El-Kaide gibi, Taliban gibi. Yanlış yolda olan gruplar. İslam'da şiddet yoktur. Dinde zorlama olmaz. Dolayısıyla şiddet varsa biz ona karşıyız demektir." (Adnan Oktar – 21 Ağustos2O16)

"Ne IŞİD, ne El Kaide, ne Taliban, hiçbir terör örgütü kabul edilebilir değildir. Kuran’a göre yaşarsan böyledir." (Adnan Oktar – 11 Mayıs 2016)

IŞİD teröristlerini savunmak zaten haram olur, Müslüman öyle bir savunma yapamaz. Çünkü neden? Cinayet işliyor, şiddet uyguluyor. Yani Kuran Müslümanı onu savunamaz. Kuran'da şiddet yok, dehşet yok." (Adnan Oktar – 6 Mayıs 2016)

"IŞİD'in eğitimi namlunun ucunda. Adam eğer dediğini dinlemiyorsa kafasına sıkıyor, dinliyorsa da tamam. Böyle din anlatımı olmaz, böyle tebliğ de olmaz. Kuran'da böyle bir açıklama yok.  Dinde zorlama yoktur diyor Allah ayette.” (Adnan Oktar – 1 Temmuz 2014)

"Kuran-ı Kerim böyle birşey demiyor ki! Yoldan geçenleri tarayın, adamların kafasını kesin top oynayın mı diyor Cenab-ı Allah? Öyle İslam anlayışı olur mu?” (Adnan Oktar – 12 Haziran 2014)

Görüldüğü gibi Sayın Adnan Oktar DAEŞ'in Kuran'a aykırı hareket eden ve cinayet işleyen yasadışı bir terör örgütü olduğunu defalarca ifade etmiştir. Buna ilaveten “İslam Terörü Lanetler” isimli kitabının "DAEŞ GERÇEK İSLAM İLE BAĞI OLMAYAN BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR" isimli bölümünde DAEŞ’i etraflıca eleştirmiş, bu örgütün eylemlerinin hiçbir şekilde İslam'la bağdaşmadığını izah etmiştir.

Daha yeni Daha eski