İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’ne kayıtlı 2019/313 E. sayılı dava dosyasındaki bazı husumetli müştekilerin en çok dile getirdikleri konulardan biri, sosyal medyada kendilerini ve avukatlarını hedef alan bazı resim ve yazıların, güya Sayın Adnan Oktar’ın arkadaşları tarafından organize edilip paylaşıldıkları olmuştur. Bu asılsız iddia, Av. Eser Çömlekçioğlu imzalı kitapta da yer almıştır.

Aslında bu tür asılsız iddialar husumetli Özkan Mamati’nin başını çektiği bazı kişiler tarafından yaklaşık 3 yıldır dile getirilmektedir. Özkan Mamati ve Uğur Şahin’in 2017 yılının Ekim ayında Sayın Adnan Oktar’ın arkadaş grubuyla ilişkilerinin kesilmesinden bir süre sonra başlayan ve günümüze kadar değişken içeriklerle devam eden paylaşımlar gerekçe gösterilerek, Sayın Adnan Oktar’ın arkadaş grubu sosyal medyada karalayıcı faaliyetler yapmakla suçlanmaktadır.

İşin ilginç tarafı, hedef alınan kişiler açısından maddi ve manevi zarara yol açtığı ileri sürülen türden paylaşımların Özkan Mamati ve Uğur Şahin gibi husumetli müştekilerin sosyal medya hesaplarında da yer bulmasıdır. Müştekilere zarar vereceği, karalama faaliyetlerine katkıda bulunacağı düşünülerek asla paylaşılmaması gereken bu resim ve yazıların bazı müştekiler tarafından paylaşılması hayatın olağan akışına aykırıdır. Hal böyleyken, Özkan Mamati ve yandaşları, suç eylemleri yüzünden mağdur olmuş insanlarda hiç rastlanmayacak şekilde, suçlayıcı ve hakaret içerikli bu resim ve yazılardan bir kısmını kendi instagram hesaplarında güle oynaya paylaşmaktadırlar. Bu durum, söz konusu kişilerin bu paylaşımlardan rahatsız olmadıklarını göstermektedir ve mutlaka dikkate alınmalıdır.

Özkan Mamati, Uğur Şahin ve Fırat Develioğlu gibi müştekilerin bu şaşırtıcı ve dikkat çekici eylemlerine bazı örnekler şöyledir:

 

Özkan Mamati’nin “@mamatiozkan2019” isimli Instagram hesabında yapılan bir paylaşım:


Uğur Şahin’in “@ugursahin1234” isimli Instagram hesabında yapılan bir paylaşım:


Fırat Develioğlu’nun “@kahyaah” isimli Instagram hesabında yapılan bir paylaşım:


Özkan Mamati’nin, Uğur Şahin’in ve Fırat Develioğlu’nun yukarıdaki türden birçok paylaşımı daha bulunmaktadır. Bu durum son derece şüphe vericidir. Nitekim normal şartlarda, hakaretlerin ve ağır suçlamaların bulunduğu resim ve yazıların, bunlarda hedef alınan kişilerce tekrardan, üstelik hiçbir sansür uygulanmadan paylaşılması mümkün değildir. Hiçbir mağdur insan, kendisiyle ilgili hakaret içerikli ve suçlayıcı paylaşımları kendisine ait hesaplarda yukarıdakine benzer şekilde, yani açıkça ve defalarca paylaşmaz. Altına esprili yorumlar yapmaz. Bu nedenlerle söz konusu paylaşımların kasıtlı olarak üretildikleri ve Sayın Adnan Oktar ve arkadaşlarının aleyhinde kullanıldıkları ihtimali oldukça kuvvetlenmektedir. Ancak bu şekilde düşünüldüğünde, Özkan Mamati’nin ve diğer bazı husumetli müştekilerin bunlardan gerçekte neden rahatsızlık duymadıkları anlaşılabilmektedir. 

Daha yeni Daha eski