Av. Eser Çömlekçioğlu imzalı kitapta, dosyadaki dijital materyallerden birinde bulunduğu ileri sürülen, Sayın Yaşar Okuyan’ın güya Sayın Adnan Oktar ve arkadaşlarını onlara polis operasyonu yapılacağıyla ilgili olarak uyardığı konulu düzmece bir nottan da bahsedilmiştir.

Söz konusu dijital not hakkında haber yapmak isteyen Oda TV ve bazı gazeteler Sayın Yaşar Okuyan’a ulaşmış, ancak Sayın Yaşar Okuyan operasyon yapılacağına dair bir duyum hiçbir zaman almadığını, dolayısıyla da Sayın Adnan Oktar’ın arkadaş grubunu bu konuda uyarmadığını belirtmiştir.

Sayın Yaşar Okuyan’ın bu ifadeleri gerçekleri yansıtmaktadır. Nitekim Sayın Adnan Oktar ve arkadaşları kendilerine yönelik bir polis operasyon düzenlenme ihtimali olduğunu Sayın Yaşar Okuyan’dan değil husumetli müştekilerin sosyal medya paylaşımlarından anlamışlardır. Birçok örneği bulunan bu tür paylaşımlardan ikisi aşağıda yer almaktadır:



Paylaşımların sahibi olan Özkan Mamati, polis operasyonundan önce aylarca Sayın Adnan Oktar ve arkadaşlarını operasyon ve cezaeviyle tehdit ettiğini, yani konunun Sayın Yaşar Okuyan ile bağlantısı olmadığını çok iyi bilmesine rağmen Sayın Okuyan’a iftira atabilmiştir. Onunla ilgili başvurusunda, güya Sayın Yaşar Okuyan’ın polis operasyonu yapılacağı bilgisini Sayın Adnan Oktar’ın arkadaş grubuna verdiğini iddia etmiştir. Bu durum, komplocu odakların masum insanlara saldırmakta hiçbir sınır tanımadıklarını göstermektedir. Sayın Adnan Oktar ve arkadaşlarına zarar verebilmek için geçmişte bakanlık görevinde bulunmuş Sayın Yaşar Okuyan’ı bile hedef alabilen komplocu odakların sıradan birer vatandaş olan genç kızlara neler yapabileceklerinin takdirini kamuoyuna bırakıyoruz.


Daha yeni Daha eski