CMK'nın amir hükümlerinin hilafına, 17.09.2019 tarihinde başlayan ilk duruşmada mahkeme heyetinden salonda tanıkların bulunup bulunmadığının tespiti ve eğer var ise duruşma salonu dışına çıkarılması sanık müdafilerince talep edilmiş, ancak mahkeme heyeti salonda tanık olup olmadığının tespitini yapmak veya yaptırmak yerine, salonda tanıkların bulunmadığı gerekçesiyle talebi reddetmiştir.


Av. Şule Akyol, tanıkların tespit edilmesi talebinde bulunmuş ve bunun üzerine mahkeme başkanı hiçbir araştırma ve sorgulama yapmadan salonda tanık olmadığını belirtmiştir.

 

 

 

Yine aynı duruşmada Av. Elif Esra Kırımlı aynı talebi yenilemiş ve mahkeme başkanının beyanının aksine halihazırda salonda tanıkların bulunduğunu hatırlatmıştır. Ancak mahkeme heyeti bu talebe karşı da sesiz kalmış, hiçbir işlem yapmamıştır.

 

 

OYSA Kİ BİZİM TESPİT EDEBİLDİĞİMİZ KADARI İLE ARZU CEVAHİR İSİMLİ TANIK DURUŞMANIN İLK HAFTASINDA DURUŞMALARI TAKİP ETMİŞ VE SANIK SORGULARI SIRASINDA SALONDA HAZIR BULUNMUŞTUR. Kaldı ki bu kişi mahkeme huzurunda verdiği ifadesinde o gün duruşma salonunda olduğunu kendisi de teyit etmiştir. Duruşma kayıtlarının incelenmesi neticesinde salonda başkaca tanıkların olup olmadığı da görülecektir.


⬅️

2.26 - MAHKEME HEYETİ CMK M.212’YE AYKIRI DAVRANMIŞ, İFADE VERMEK İSTEMEDİĞİNİ AÇIKÇA BEYAN EDEN MÜŞTEKİLERİN ZORLA İFADESİNİ ALMIŞ, ONLARI YÖNLENDİRMİŞ VE MÜŞTEKİ İFADESİNDEKİ İDDİALARA DAİR MADDİ GERÇEĞİN ORTAYA ÇIKARILMASI AMAÇLI YÖNELTİLEN SORULARI ENGELLEMİŞTİR
➡️

2.28 - SANIKLARIN DURUŞMA ESNASINDA VE ARALARINDA MÜDAFİLERLE GÖRÜŞMESİ ARA KARARLA YASAKLANMIŞTIR


Daha yeni Daha eski