Sayın Adnan Oktar, merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan önderliğinde Refah Partisi dönemindeki Belediye Başkanlığı seçimlerinden itibaren, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a en büyük destek veren kişilerden bir olmuştur.

Hatırlanacağı üzere, Refah Partisi yetkililerinin 27 Mart 1994'teki yerel seçimler öncesinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı belirlemek için Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Ali Coşkun, Sayın Nevzat Yalçıntaş, Sayın Temel Karamollaoğlu ve Sayın Veysel Eroğlu hakkında kamuoyu araştırması yaptırmışlardı. Bu süreçte, Refah Partisi genelinde, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkan adaylığı için merhum Sayın Necmettin Erbakan’a yakın eski dava arkadaşlarından birisinin olması öngörülüyordu. İŞTE TAM DA BU GELİŞMELER SIRASINDA SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN O DÖNEMDE İSTANBUL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN KENDİSİNİN ADAY GÖSTERİLMESİ KONUSUNDA SAYIN ERBAKAN İLE KONUŞMUŞ, KENDİSİNE DESTEK VERMESİ İÇİN SAYIN ADNAN OKTAR’A ZİYARETTE BULUNMUŞTUR.

Bu ziyaret sırasında olaylar şöyle gelişmiştir:

Sayın Adnan Oktar’ın bazı arkadaşları öncelikle Sayın Erdoğan ve eskiden beridir dava arkadaşı olduğunu ifade ettiği şoförüyle, Beyoğlu ilçesinde buluşmuşlar ve o sırada Sayın Adnan Oktar’ın bulunduğu İstanbul Dragos’taki villaya gitmişlerdir. Villada, Sayın Erdoğan ve şoförünü Sayın Adnan Oktar’ın bazı arkadaşları karşılamışlar ve taraflar hep birlikte villanın deniz manzaralı alt salonuna inmişlerdir. Ardından 4 kişilik bir masaya oturulmuş, Sayın Adnan Oktar’ın gelmesi beklenmeye başlanmıştır. Buluşmanın öğle yemeği zamanından sonraki bir saat olması sebebiyle, Sayın Adnan Oktar’ın arkadaşlarının sadece çay-kahve ve atıştırmalıklar ikramı olmuştur. Çay ve atıştırmalıklar tüketilirken dostane bir sohbet gerçekleşmiştir.

BİR SÜRE SONRA, SAYIN ADNAN OKTAR MASAYA GELMİŞ VE SOHBETE DEVAM EDİLMİŞTİR. SAYIN ERDOĞAN, REFAH PARTİSİ’NİN SAYIN ADNAN OKTAR’IN VESİLE OLDUĞU VİTRİN ÇALIŞMALARINDAN SON DERECE MEMNUN OLDUĞUNU BELİRTMİŞ, AYNI ZAMANDA REFAH PARTİSİ’NİN DAHA GENÇ DİNAMİK YÜZLERE VE DAHA GENÇ BİR YAPIYA İHTİYACI OLDUĞUNDAN BAHSETMİŞTİR.

Konuşma esnasında SAYIN ERDOĞAN, “SAYIN ERBAKAN’IN İSTANBUL BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN KİMİ SEÇECEĞİNE HENÜZ KARARINI VERMEDİĞİNİ, SAYIN ADNAN OKTAR’IN BU KONUDA KENDİ İSMİNİN BELİRLENMESİNDE YARDIMCI OLUP OLAMAYACAĞINI” SORMUŞTUR. SAYIN ADNAN OKTAR BU SORU KARŞISINDA SAYIN ERDOĞAN’A “KENDİSİNİ İSTANBUL BELEDİYE BAŞKANI OLARAK GÖRMEK İSTEDİĞİNİ VE ONA DESTEK OLACAĞINI” İFADE EDEREK, “ERBAKAN HOCAYA DA HABER GÖNDERİP, SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I BAŞKAN OLARAK GÖRMEK İSTEDİĞİNİ İLETECEĞİNİ” SÖYLEMİŞTİR. Sıcak bir sohbet havasında geçen görüşme, yaklaşık 45 dakika kadar sürmüştür.

O dönemde, Sayın Adnan Oktar’ın Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a olan desteğinin açıklanması için Ankara’ya gidilmiş, merhum Erbakan’dan randevu alınmış ve kendisiyle Genel Merkez binasında görüşülmüştür. Sayın Adnan Oktar’ın arkadaşlarının 1 saat kadar Özel Kalemin odasında beklemesinden sonra, merhum Erbakan’la yaklaşık 20 dakika kadar birebir görüşülmüştür.

Sayın Erbakan’a, Sayın Adnan Oktar’ın, “SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN İSTANBUL BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLARAK GÖSTERİLMESİ HALİNDE KAZANMA İHTİMALİNİN YÜKSEK OLACAĞINI BELİRTTİĞİ VE ADAY TERCİHİNİN SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN OLDUĞU, ONU DESTEKLEYECEKLERİ” görüşü iletilmiştir. Merhum Erbakan bunu duyduktan sonra BEN ASLINDA TAYYİP ERDOĞAN’I ADAY GÖSTERMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM, AMA MADEM HOCANIZ İSTİYOR O HALDE ADAY GÖSTERECEĞİM diye karşılık vermiştir. BU OLAYIN HEMEN ARDINDAN, SAYIN ERDOĞAN REFAH PARTİSİNİN İSTANBUL ADAYI OLARAK AÇIKLANMIŞTIR.

Sayın Adnan Oktar’ın desteği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanmasını takip eden kampanya sürecinde de yoğun olarak devam etmiştir. HATTA SAYIN ERDOĞAN’IN, BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİĞİ GÜN SAYIN ADNAN OKTAR’IN BAZI ARKADAŞLARIYLA BAZI RESİM KARELERİNDE BİRLİKTE YER ALMASI ÜZERİNE, O GÜNKÜ MUHALİF ÇEVRELER VE MEDYA KURULUŞLARI BU DESTEĞİ “ERDOĞAN, ADNAN OKTAR’IN MÜRİTLERİYLE” BAŞLIKLARIYLA KAMUOYUNA AKTARMIŞLARDIR.

Aşağıda verdiğimiz bir örneğinde de görüleceği üzere; o dönemki gazete haberlerine bakıldığında, Sayın Erdoğan’ın basın açıklamalarında Sayın Adnan Oktar’ın arkadaşlarından (şu an tutuklu bulunan) Altuğ Müştak Berker’in de bulunduğu görülecektir. 


Refah Partisi 1994 yerel seçimlerinde oy oranını Türkiye genelinde %19,13’e yükseltmiş, Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu seçimde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı elde etmiştir. Refah Partisi’nin bu büyük başarının arka planında, Sayın Adnan Oktar’ın teşvikiyle 1993 yılında yaptığı, basına “vitrin değişikliği” olarak yansıyan “modern sağ” görünüm yer almaktadır. Zira Refah Partisi’nin Sayın Adnan Oktar’ın teklif ve tavsiyelerinden önceki görüntüsü gelenekçi ve Ortodoks anlayış içerisinde şekillenmiştir. Bu yapının seçimlerde dar bir çevrenin oyunu alabilecek düzeyde olduğu ve geniş kesimleri kucaklamasının da mümkün olmayacağı açıktır.

Halkımızın bir bölümünde 1994 seçimlerinden önceki Refah Partisi algısı, “Atatürk karşıtı, katı dindar söylem ve uygulamaları destekleyen, toplumun bütün kesimlerini kucaklayamayan, modernlikten uzak, kadınları arka planda tutan parti” şeklinde olduğundan, Sayın Adnan Oktar bu algının ortadan kalkmasının Refah Partisi açısından daha olumlu sonuçlar doğuracağını düşünmüştür. Bu şekilde bir görünümün, Türkiye’de daima çok sınırlı ve belirli bir seçmen kitlesinden oy almaya ve hatta toplumun büyük kesiminin tepkisini çekmeye yol açacağını fark etmiştir. İşte Sayın Adnan Oktar’ın hamleleri sayesinde, Sayın Erbakan, Sayın Erdoğan ve dolayısıyla Refah Partisi ilk defa modern çizgiyi benimsemiştir. Bunun sonucunda ise İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde çok yüksek oy elde edilmiş, Sayın Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Belediye Başkanı seçilmiş, Sayın Erbakan ise 1995 seçimlerinden oylarını tarihi bir şekilde artırarak Başbakan olmuştur. Tüm bu başarıların gözle görülebilen ilk adımı ise şöyle atılmıştır:

Sayın Adnan Oktar’ın arkadaşlarından olan eski mankenlerden Gülay Pınarbaşı 1993 yılında düzenlenen bir kongrede Refah Partisi’ne katılmış, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında konuşma yapmış, bu görüntü de klasik Refah Partili algısının değişmesine, yenilikçi ve modern Refah Partili algısının oluşmasındaki ilk önemli adım olmuştur.  




Nitekim merhum Necmettin Erbakan’ın o dönem taktığı şık kravat ve atkılar, Sayın Adnan Oktar’ın arkadaşlarının örnek alınmasıyladır. Bu modern vizyon ve duruş, halkımızda güzel etkiler uyandırmış, modern bir Refah Partisi’nin görülüyor olması toplumda büyük bir ferahlamaya sebebiyet vermiştir. Özellikle, İstanbul’dan gelen oylardaki yükseliş, halkımızın bu yeni görüntüye duyduğu sempatinin ve güvenin bir göstergesi olmuştur. Refah Partisi 1994 yerel seçimlerinde sadece İstanbul’daki oy oranını 1991 genel seçimlerine göre %8,46, 1989 yerel seçimlerine göre %14,74 oranında artırarak ve %25,19’a çıkarmıştır.

Çok daha sonraki yıllarda, sadece modern vizyonunu değil, Sayın Adnan Oktar’ın fikirlerini de takdir eden merhum Necmettin Erbakan, Sayın Uğur Dündar’ın Star TV’deki bir programında Sayın Adnan Oktar’ın Harun Yahya mahlasıyla yazdığı kitabı referans göstermiştir. Bu gerçeği teyit eder şekilde, merhum Erbakan’ın Sayın Adnan Oktar’ın yazdığı eserlerden faydalandığı ve çevresine bu eserlerde yer alan bilgileri aktardığı gazete haberlerine de konu olmuştur.



Ancak yukarıda anlattığımız gelişmelerin haricinde, Refah Partisi içinde zamanla yenilikçiliğe karşı oluşan muhalefet ve modern görüntü karşıtlığıyla fikir ayrılıkları baş gösterince, 28 Şubat hadisesi sonrasında parti artık bölünmeye kadar gitmiştir. Bunun ardından, Sayın Adnan Oktar’ın görüşlerine paralel bir biçimde, Sayın Recep Tayyip Erdoğan yine modern sağ bir parti olan Ak Parti’yi kurmuştur. Bu karar çok isabetlidir, çünkü milletimiz çok büyük çoğunluğu itibariyle modern ve dindar olup maneviyatı koruyan, aynı zamanda ülkeyi geliştiren bir iktidarı desteklemek istemektedir. Halkımız 2002’den günümüze kadar modern sağın tek merkezi haline gelen Ak Parti’ye milli ve manevi değerleri koruma görevi vermektedir.

Daha yeni Daha eski