Cumhuriyet gazetesi 8 Mayıs 2021 tarihli “Oktarcılar İtirafçı Olan Öğütçü’yü Hedef Aldı” başlığıyla yayınladığı haberinde sosyal medyadaki birtakım paylaşımların camiamız tarafından yapıldığını iddia etmiştir.

Öncelikle, söz konusu paylaşımların camiamızla bir ilgisi bulunmamaktadır. Haberde kullanılan örnek paylaşımlardaki kullanıcılar ve hesaplar da camiamız mensuplarına ait değildir. 

Her şeyden öte inancımız ve ahlakımız gereği 33 yıllık arkadaşımız hakkında böyle bir üslup kullanmamız da mümkün değildir. 

Müge Öğütçü, tüm gençliğini hatta ömrünü bizimle birlikte geçirmiş, acısını sevincini, mutluluklarını heyecanlarını ilk bizimle paylaşmış, hayatının her anında içiçe olduğumuz, kendisinin ifadesiyle “öz kardeşten öte” çok değer verdiğimiz bir arkadaşımızdır. Etkin Pişman Hükümlerinden faydalanma sürecinde yaşadıklarını çok iyi anlıyoruz ve bu sebeple kendisine bir kırgınlık ya da kızgınlık duymuyoruz. 

Belinde platin plaka ile yaşamını devam ettirmeye çalışan, hayatının büyük bir kısmını bel tutulması sebebiyle yatakta geçiren, vertigosu sebebiyle sık sık bayılma nöbetleri olan, cezaevinde diğer mahkumlar tarafından darp edilmiş bu değerli arkadaşımızın tekrar cezaevine dönme düşüncesinden dahi ne kadar rahatsız olduğunu tahmin edebiliyoruz. 

Haberde yer alan paylaşımlarda yer alan “para bitti Müge gitti” üslubunu tasvip etmemiz asla mümkün değildir. Ancak, 11 Temmuz 2018’de yapılan operasyon sonrasında camiamız mensuplarının tüm evlerine, arabalarına, iş yerlerine hatta EMEKLİ MAAŞLARINA VE AİLELERİNDEN KALAN MİRASLARA DAHİ HUKUKA AYKIRI BİR ŞEKİLDE EL KONULDUĞU GERÇEKTİR. Tahliye olan ve 1 yıl da ev hapsinde tutulan arkadaşlarımız bu sebeple geçimlerini sağlayamaz, günlük ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma gelmişlerdir.

MÜGE ÖĞÜTÇÜ DE BU DÖNEMDE YOKLUK İÇİNDE OLAN ANNESİYLE BİRLİKTE MADDİ YÖNDEN ÇOK SIKINTILI BİR DÖNEM GEÇİRMİŞTİR. ZATEN ÖNCESİNDE, AKIL HASTALIĞI BULUNAN VE AKIL HASTANESİNDE YATMIŞ OLAN ABLASI İLE ZEKA ÖZRÜ BULUNAN DAYISINA BAKAN VE ONLARLA AYNI EVDE YAŞAYAN VE AİLESİNDE KALITSAL AKIL HASTALIKLARI BULUNAN MÜGE ARKADAŞIMIZ, TEKRAR O ORTAMA DÖNEMİNİN ŞOKUNU YAŞAMIŞTIR. MÜGE ÖĞÜTÇÜ, MADDİ VE MANEVİ ZORLUKLAR YAŞADIĞI BU DÖNEMDE, ALMIŞ OLDUĞU 4 YIL 6 AY HAPİS CEZASININ, İSTİNAF MAHKEMESİ KARARIYLA DAHA DA ARTACAĞI VE ETKİN PİŞMAN OLMAZSA UZUN YILLAR CEZAEVİNDEN ÇIKAMAYACAĞI YÖNÜNDEKİ BASKI VE ZORLAMALARA DAHA FAZLA DAYANAMAMIŞTIREN GÜZEL EVLERDE, EN GÜZEL MEKANLARDA, VARLIK İÇİNDE YAŞADIĞI 33 YIL BOYUNCA EN UFAK BİR ŞİKAYETİ YA DA MUTSUZLUĞU OLMAYAN BİRİNİN, YOKLUK İÇİNE DÜŞÜP BİR DE ÜZERİNE DOSYADA CEZA KARARI ÇIKIP CEZAEVİNE YENİDEN DÖNME İHTİMALİ BELİRİNCE 33 YILLIK HAYATINDAN “PİŞMAN” OLDUĞUNU SÖYLEMESİ, DOĞAL OLARAK MİLLETİMİZ NEZDİNDE ŞÜPHEYLE KARŞILANMIŞTIR. MİLLETİMİZİN ZEKASI, FERASET VE SEZGİSİ MEŞHURDUR.

Müge Öğütçü’nün etkin pişman olduğuna dair haberlerin basına yansımasıyla birlikte, haberlerin altına yapılan farklı yorumlarda da yüzlerce insan tarafından bu durum dile getirilmiştir. En sıradan insandan en aydınına herkesin, yalnız Müge Öğütçü konusunda değil dosyamızdaki tüm etkin pişman olmak zorunda kalan arkadaşlarımıza baktıklarında, gördükleri gerçekler gün gibi ortadadır. 

Herkes bu dosyadaki etkin pişmanların gerçekte “pişman” olmadıklarını, “pişman” olacak bir hayat yaşamadıklarını, canlarını kurtarmak için, arkadaşlarına ve daha da vahimi kendilerine dahi iftira attıklarını adı gibi iyi bilmektedir. 

Ne operasyon öncesi yapılan 2 yıllık teknik takipte, ne eş zamanlı operasyon yapılan 125 adreste, ne operasyon sonrasındaki 3 yıllık yargılama sürecinde TEK BİR TANE BİLE SOMUT DELİL ORTAYA KOYAMAMANIN ACİZLİĞİNİ İNSANLARI TEHDİTLE, BASKIYLA, KORKUTMAYLA ETKİN PİŞMAN YAPARAK KAPATMAYA ÇALIŞAN HUKUK SİSTEMİNİN ÇARPIKLIĞININ DA HERKES FARKINDADIR. 

Sonuç olarak; Müge Öğütçü hakkında haberde örneği verilen paylaşımların camiamızla bir bağlantısı yoktur. Olması da mümkün değildir. Canımız gibi sevdiğimiz Müge Öğütçü arkadaşımızın canını kurtarmak için yapmak zorunda kaldığı seçime saygı duyuyor, ülkemizin bir an önce insanları kendine ve sevdiklerine iftira atmak zorunda bırakan, öz saygısını yitirmesine sebep olan uygulamalardan kurtulmasını temenni ediyoruz. 

Saygılarımızla kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Daha yeni Daha eski