BURHANİYE T-TİPİ K.C.İ.K’DA BULUNAN 8 ARKADAŞIMIZ, CAN GÜVENLİKLERİNE YÖNELİK SOMUT VE CİDDİ BİR TEHDİT SÖZ KONUSU OLMASINA RAĞMEN, 5275 SY. KANUNUN İLGİLİ MADDELERİ HİÇE SAYILARAK DİĞER TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLERLE ISRARLA BİR ARADA TUTULMAKTADIR. 


Konuyla ilgili hukuki talepleri ve somut delillere dayanan şikayetleri ilgili makamlarca şaibeli bir şekilde sürekli reddedilmekte ve göz ardı edilmektedir. BU DURUM, ARKADAŞLARIMIZIN CANLARINI HEDEF ALAN KARANLIK BİR GİRİŞİM OLDUĞUNU DÜŞÜNMEMİZE SEBEP OLMAKTADIR.

Kamuoyunun da malumu olduğu üzere davanın müştekisi olan ve camiamıza karşı besledikleri derin husumetleri dosya dışına taşan kişiler, özellikle tutuklu arkadaşlarımızı “cezaevinden cenazelerinin çıkacağı”, “orada bu iyiliği yapacak kişilerin olduğu”, “dışarıda da kendilerini bekleyenler olduğu (silahlı adam fotoğraflarıyla)” sözleriyle alenen ve açık olarak tehdit etmektedirler. Arkadaşlarımızın cezaevlerinde darp edilecekleri, canlarına kast edileceği ve hatta oradan sağ çıkamayacaklarını söylemektedirler. 

NİTEKİM, TAM DA SÖYLEDİKLERİ GİBİ BİRÇOK ARKADAŞIMIZ CEZAEVİNDE DARP EDİLMİŞ, BAŞLARINA MASA VE SANDALYELER ATILMIŞ, BAZILARI YARALANMIŞ VE SAĞLIK RAPORU ALMAK DURUMUNDA KALMIŞ, BAZI KOĞUŞLARDA İSE ARKADAŞLARIMIZ İÇİN ÖZEL OLARAK HAZIRLANDIĞI İFADELERLE DE SABİT KESİCİ ALETLER VE ŞİŞLER YAKALANMIŞTIR.

Tüm bu sebeplerden dolayı arkadaşlarımızın diğer tutuklu ve hükümlerle aynı koğuşta tutulmaları CANLARININ GÖZ GÖRE GÖRE, KASTEN VE DOĞRUDAN TEHLİKEYE ATILMASI  anlamına gelmektedir. 

Bu tür riskleri ortadan kaldırabilmek için kanunlar ve yönetmeliklerle de gerekli düzenlemeler yapılmış, örgütlü suçlardan tutuklu kişilerin farklı örgüt suçlarından olan kişilerle bir arada tutulmaması, aynı koğuşta tutulan kişilerin sosyal durumlarının denk olması gerektiği gibi düzenlemeler yapılmıştır. 

Arkadaşlarımız gibi milliyetçi dindar insanların PKK, DHKPC, MLKP militanlarının koğuşlarına yerleştirilmesi ne kadar anormalse, çok az bir maddi gelir için cana kast etmekten çekinmeyecek insanların yanına yerleştirilmeleri de aynı şekilde anormal ve hukuk dışıdır. ÖZELLİKLE DE HUSUMETLİ MÜŞTEKİLER TARAFINDAN ISRARLA "ORADA SİZE GEREKENİ YAPACAK KİŞİLER BULMAK KOLAY" PAYLAŞIMLARI YAPILIRKEN…


CAMİAMIZA HUSUMETLİ KİŞİLERİN KONUYLA İLGİLİ SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARDAN BAZI ÖRNEKLER

– CEZAEVİNDE ARKADAŞLARIMIZIN, HABERDEKİ BU ÖRNEKTE OLDUĞU GİBİ ÖLDÜRÜLMELERİ GEREKTİĞİ YÖNÜNDEKİ PAYLAŞIM (ALTTA):



– ARKADAŞLARIMIZI KAST EDEREK, “(BU KİŞİLERİ) İÇERİDE VE DIŞARIDA YOK ETMEK ÇOK MÜBAREK BİR İŞTİR… (CEZAEVİNDE) ÇOK DAYAK YER” PAYLAŞIMI (ALTTA):



– CEZAEVİNİN ARKADAŞLARIMIZ İÇİN ÇEKİLMEZ BİR ORTAM HALİNE GETİRİLECEĞİ YANİ SÜREKLİ DEHŞET VE KORKU YAŞATILACAĞI TEHDİDİ: “TABİ O HAPSİ OTEL ZANNEDİYOR. BAKARSIN BİR GÜN OTEL OLMAKTAN ÇIKIVERİR” (ALTTA):



– ARKADAŞLARIMIZIN İÇERİDE CANLARI TEHLİKEDE OLDUĞU GİBİ DIŞARIDA DA SİLAHLA BEKLEDİKLERİNE DAİR PAYLAŞIM (ALTTA):



Yukarıda birkaç örneğini saydığımız, husumetli müştekilerin bu tür ölüm ve darp tehditleri içeren paylaşımlarının sayısı 100’ü geçmiş durumdadır. 

Bu kadar açık ve yoğun tehdit söz konusu olduğunda Savcılık ve Cezaevi Kurumu başta olmak üzere ilgili kurumların vatandaşların canını korumak için her türlü tedbiri alması yasal bir yükümlülüktür. 

NE VAR Kİ ARKADAŞLARIMIZ SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA BU YASAL YÜKÜMLÜLÜK HAYRET VE DEHŞET VERİCİ BİR BİÇİMDE YERİNE GETİRİLMEMEKTEDİR. GEREKLİ TEDBİRLERİN ALINMASI İÇİN NEYİN BEKLENDİĞİ, ARKADAŞLARIMIZIN DURUMU BİLDİREN DİLEKÇELERİNİN NEDEN YOK SAYILDIĞI, YAPTIKLARI BAŞVURULARIN ISRARLA NEDEN RED EDİLDİĞİ İSE TAM ANLAMIYLA BİR MUAMMADIR.

Üstelik, bir süre önce Bandırma Cezaevindeki bir koğuşta “muşta ve şiş” bulunmuştur. Cezaevi idaresinde yapılan soruşturma neticesinde bunları bulundurulan kişiler "ADNAN HOCA’CILAR İÇİN KULLANACAKTIK" diye açık ikrarda bulunmuşlardır. Bunun üzerine o koğuşta bulunan müvekkilin arkadaşlarının yerleri değiştirilmiştir. GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE, ÖLÜM TEHDİTLERİ SADECE SOSYAL MEDYAYLA SINIRLI KALMAMAKTA, AYNI ZAMANDA FİİLİYATA DA GEÇİRİLMEKTEDİR.

Tüm bu sebeplerden dolayı arkadaşlarımızın diğer suçlardan tutuklu/hükümlü kişilerden ayrı ve aynı dosya kapsamında yargılananlarla beraber kalmaları bir an önce alınması gereken zaruri bir tedbirdir. Çünkü ortada ciddi bir can güvenliği riski bulunmaktadır ve gerekli tedbirlerin acilen alınmaması bir daha telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır. 

Devletimizin ilgili makamlarının göstereceği hassasiyete güveniyor ve kamuoyunun bilgilerine arz ediyoruz.

Daha yeni Daha eski