28 Kasım 2021 tarihinde Sabah Gazetesi, yalanlarla dolu bir haber yayınladı

Söz konusu haberde güya arkadaşımız Sn. Serap Akıncıoğlu’nun, MHP İstanbul İl Başkanı Sn. Arzu Karaalioğlu’nu ziyarete gittiği, kendisine Adnan Oktar davasındaki hukuksuzluklar hakkında bilgi verdiği, Sn. Karaalioğlu’nun ise polis çağırarak Sn. Serap Akıncıoğlu’nu gözaltına aldırttığına dair gerçek dışı iddialar yer alıyordu. 

Sayın Hilal Kaplan ise, “Kedicik Sert Kayaya Çarptı” başlığı ile verilen ve baştan sona gerçek dışı bir hikaye anlatan Sabah Gazetesi haberini Twitter hesabında paylaşarak “Tebrikler” yorumu yapmış ve alkış ifadesi kullanmıştır. 

Sayın Hilal Kaplan, Müslüman kimliği ile takdir ettiğimiz, kaliteli, kültürlü, aydın, donanımlı bir hanımefendidir. Kendisi AK Parti saflarında yer alan, dolayısıyla adaleti, hakkı, hukuku savunması beklenen bir kişidir. 

Bu nedenle, baştan sona hem yalan bilgi veren hem de haksız ve yersiz bir saldırıda bulunan Sabah Gazetesi'nin haberini alkışlamasını kendisine hiç yakıştıramadık. Sn. Kaplan’ın böyle bir haberi desteklemeyeceği aşikardır. Gerçekleri öğrendikten sonra, Twitter paylaşımının amacını aştığını fark ederek bir açıklama yazısı yazacağını tahmin ediyoruz. 

Sayın Hilal Kaplan, Sabah Gazetesindeki İftira Haberini Neden Alkışlamamalı? 

✔︎ Sabah Gazetesi, arkadaşımız Sn. Serap Akıncıoğlu’nun MHP İl Başkanlığı’na yaptığı ziyaretle ilgili yalan bilgiler vermiştir. 

Sn. Serap Akıncıoğlu, 4 Kasım 2021 tarihinde MHP İstanbul İl Başkanı Sn. Karaalioğlu’nu makamında ziyaret etmiş, Sn. Adnan Oktar ve arkadaşlarımızın yargılandıkları davada yapılan usulsüzlükler ve hukuksuzluklar hakkında kendisini bilgilendirmiştir. 

Söz konusu görüşme sırasında herhangi bir anlaşmazlık, huzursuzluk olmamış, görüşmenin ardından arkadaşımız MHP İl Başkanlığı binasından ayrılmıştır. 

Ne var ki Sabah Gazetesi bu görüşmeyi aktarırken, güya "MHP İstanbul İl Başkanı Sn. Karaalioğlu’nun Serap Hanım oradayken polis çağırdığını, polisin Serap Hanımı gözaltına aldığını" iddia etmiştir. 

Şaşırtıcı olan, Sabah Gazetesinin bu kadar pervasızca yalan haber yapabilmesidir; çünkü bu kolaylıkla aksi ispatlanabilir bir yalandır. Söz konusu görüşme sırasında binaya polis gelmediği, Serap Hanımın polis tarafından gözaltına alınmadığı hem binanın güvenlik kameralarından hem de karakol kayıtlarından kolaylıkla öğrenilebilir. 

Ancak, halkımızı öfkeli, hınç ve sevgisizlik besleyen haberlerle yanlış yönlendirmeyi, aldatmayı, manipüle etmeyi alışkanlık haline getirenler, ar damarı yırtılmışçasına yalan ve iftira konusunda pervasız davranabilmektedirler.


✔︎ Sabah Gazetesi'nin iddiasının aksine, Sn. Serap Akıncıoğlu’nun görüşmesinin amacı ve içeriği herhangi bir suçu veya suçluyu övmek değildir.

Sabah Gazetesi'nin haberinde, Sn. Serap Akıncıoğlu arkadaşımızın görüşme sırasında, “suç ve suçluyu övmek” ve “suç örgütünün propagandasını yapmak”tan gözaltına alındığı iddia edilmektedir. 

Serap Hanım'ın gözaltına alındığı yalan olmakla beraber, arkadaşımız Serap Hanım görüşme sırasında suç örgütü propagandası yapmamış, suçu veya suçlu birini övmemiştir. 

Öncelikle, henüz hakkımızdaki davada kesin bir hüküm verilmemiştir, dosya üst mahkemededir. Dolayısıyla, masumiyet karinesi gereği, ortada bir suç örgütü, suçlu veya örgüt lideri yoktur. Aksini iddia etmek iftira olur. 

Bununla birlikte, Serap Hanım görüşme sırasında herhangi bir propaganda yapmamış sadece, kendisinin de yargılandığı Sn. Adnan Oktar ve arkadaşlarımız hakkındaki dava sürecinde yaşanan hukuksuzlukları dile getirmiş, Sn. Karaalioğlu’nu bilgilendirmiştir. 

Partilerin il ve ilçe başkanlıklarının kapılarının halkımıza açık olduğu, halkın kendisini yakın gördüğü partilerin merkezlerine, il, ilçe başkanlıklarına giderek sorunlarını anlattıkları, çözüm aradıkları bilinen bir gerçektir. 

Sayın Serap Akıncıoğlu’nun da, sanığı olduğu bir davada mağdur olduğu hukuksuzluklarla ilgili olarak, sempati duyduğu MHP’nin İstanbul İl Başkanı’nı ziyaret etmesi en doğal hakkıdır. 

Dahası Sn. Akıncıoğlu, tesettürlü bir hanım olması itibariyle de Sn. Arzu Karaalioğlu’nu kendisine daha yakın görmüş, yaşadığı haksızlık ve hukuksuzlukları anlatmak, danışmak, bilgilendirmek istemiş olabilir. 

Bu derece masum ve iyi niyetli bir ziyareti “suç örgütü propagandası yaptı”“suçluyu övdü” ifadeleriyle, rencide edici, hak ve adalet arayan bir hanımı linç eder bir üslupla haber yapmak, üzerine bir de yalan ve gerçek dışı iddialarda bulunmak, son derece insaniyetsiz, hakkaniyetsiz, merhametsiz bir yaklaşımdır. 

BU NEDENLE SN. HİLAL KAPLAN GİBİ AKLI BAŞINDA BİR AYDINIMIZIN BU HABERDEKİ İDDİALARI ALKIŞLAMASINI YADIRGAMAKTAYIZ, KONUYU YANLIŞ ANLADIĞINI DÜŞÜNMEKTEYİZ. 


✔︎ Sabah Gazetesi'nin haberi, MHP gibi Türkiye’nin temel taşlarından olan bir partiyi ve ülkücü hareketi, halktan ve sorunlarından uzak göstermeye çalışan bilinçaltı bir mesaj içermektedir. 

Sabah Gazetesi'nin haberi sadece arkadaşımız Serap Akıncıoğlu’na ve camiamıza saldırmamakta, aslında MHP gibi halkla iç içe, halkın önemli bir kısmının sırtını yasladığı, güven duyduğu bir partiyi, halkına sırt çeviren, sorunlarını anlatmaya gelenleri polis zoruyla karakola ifadeye yollayan bir zihniyetteymiş gibi göstermektedir. BU ÇOK TEHLİKELİ BİR ALGI OPERASYONUDUR. 

Bugün Cumhur İttifakı'na içeriden ve dışarıdan birçok saldırı yöneltilirken, sinsice bu ittifakı zayıflatmayı hedefleyen haberlere, konuşmalara, algı oyunlarına karşı son derece dikkatli olmak gerekir. 

AK Parti’ye yakınlığı ile bilenen Sayın Hilal Kaplan’ın özellikle bu tür sinsi bilinçaltı operasyonlarına prim vermemesinin yerinde olacağı kanaatindeyiz. 

DOLAYISIYLA SN. HİLAL KAPLAN’IN, SABAH GAZETESİNİN SÖZ KONUSU YALAN HABERİNİ ALKIŞLAMANIN SAKINCALARINI FARK ETTİĞİNİ, BUNUNLA İLGİLİ BİR DÜZELTME VE AÇIKLAMA KALEME ALACAĞINI UMUYORUZ. 

Türkiye’nin dostluğa, kardeşliğe, birbirini anlamaya, birbirini dinlemeye, ön yargılı olmamaya, güzel söz ve sevgide ittifak etmeye bugün her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır. 

Hilal Hanım gibi aklı başında, itidalli aydınlarımızın, özellikle de hanımların bu konuda öncülük etmelerini gönülden temenni ediyoruz.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.

Daha yeni Daha eski