19 Temmuz 2022 tarihinde bazı haber sitelerinde yer alan, “Aralarında, Erdoğan, Bahçeli, Soylu, Davutoğlu ve Gökçek de var… Adnan Oktarcılardan siyasetçilere FETÖ’den suç duyurusu” başlıklı haberde, arkadaş camiamızı Hükümetimiz ve Devlet Yetkililerimize karşı bir tutum içindeymiş gibi göstermeye çalışan bir üslup kullanılmıştır. 

Öncelikle belirtelim ki habere konu olan dilekçe hiçbir siyasetçi, devlet adamı, bürokrat ya da bir başka kişiyi suçlamak, itham etmek ya da zararlandırmak amacı taşımamaktadır. Nitekim dilekçede bu durum açıkça ifade edilmiştir. 

Dilekçede de ifade edildiği üzere;

‼️ Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporlarla FETÖ ile hiçbir bağlantımız olmadığı ispat edildiği, 

‼️ Başta Sayın Adnan Oktar olmak üzere tüm arkadaşlarımızın hayatı, anlatımları, siyasi duruşları ve eylemleriyle FETÖ ile ilişkimiz olması imkansız olduğu 

açıkça görüldüğü halde GÜYA FETÖ’YÜ DESTEKLEMİŞİZ GİBİ SUNİ İMAJ OLUŞTURULARAK YEREL MAHKEMENİN ÖNCEKİ KARARIYLA SAYIN ADNAN OKTAR VE ARKADAŞLARIMIZ HAKLARINDA CEZAYA HÜKMEDİLMİŞTİR. BU HUKUK DIŞI KARAR İSE İSTİNAF MAHKEMESİ TARAFINDAN BOZULMUŞTUR. 

Hayatı boyunca FETÖ’ye karşı mücadele etmiş, FETÖ’cü polisler, hakimler ve savcılar tarafından organize edilen sayısız kumpasla mağdur edilmiş Sayın Adnan Oktar ve arkadaşlarımıza yönelik bu isnadın hukuk dışı olduğu kadar akla ziyan olduğu da açıkça görülmektedir. 

Söz konusu isnada dayanak yapılmak için Sayın Adnan Oktar’ın bazı konuşmaları bütünlüğünden koparılıp içinden cımbızla cümleler seçilerek husumetli kesimler tarafından kullanılmak istenmektedir. 

Bu haksız tutuma karşı arkadaş camiamız bilinçli ve Devlete itaatli birer vatandaş olarak, Devletimiz’in kurumlarına başvurarak bu konudaki haksızlığı ve mağduriyeti ifade etmişler, Yüce Türk Yargısının vicdanına sığınmışlardır. 

Söz konusu dilekçede konu şöyle açıklanmaktadır : 

Dosyada, FETÖ/PDY terör örgütüne yardım ettiğimiz yönündeki suçlamalara delilmiş gibi gösterilen bir husus da, Sayın Adnan Oktar’ın 2012-2013 yıllarında yaptığı ve güya FETÖ liderini övdüğü iddia edilen birkaç konuşmadır. Söz konusu konuşmalar kesinlikle FETÖ ve liderine yönelik övgü içermemektedir. Kaldı ki bu çarpıtmayı ortaya koymak için dosyaya Sayın Adnan Oktar’ın 2010-2014 yılları arasında FETÖ yapılanmasını ve liderini ağır şekilde eleştirdiği çok sayıda konuşması da sunulmuştur. İstinaf Mahkemesi de FETÖ’ye yardım suçlamasıyla ilgili mahkumiyet kararını bozmuş, bununla birlikte 2 konuşmaya yer vererek bunların suç içerip içermediğinin yeniden değerlendirilmesini talep etmiştir.Yargılandığım davadan bağımsız olarak, FETÖ/PDY DİYE BİR YAPILANMANIN HENÜZ RESMİLEŞMEDİĞİ BİR DÖNEMDE YAPILMIŞ OLAN, ÖRGÜT LEHİNDE DİYE ORTAYA GETİRİLEN KONUŞMALARIN (GERÇEKTEN ÖVGÜ BİLE OLSALAR) SUÇ TEŞKİL ETMEMESİ GEREKTİĞİ KANAATİNDEYİM. NİTEKİM ÜLKEMİZDEKİ GENEL UYGULAMA DA BU YÖNDE OLMUŞTUR. 2016 YILI MAYIS AYINDAN ÖNCE YAPILMIŞ FETÖ ÖVGÜLERİ HUKUKEN SUÇ SAYILMAMIŞTIR. Ancak, yargılandığım davadaki uygulama bu yönde olmamıştır. BU DURUMDA EĞER ÖVGÜ DAHİ İÇERMEYEN BİR KONUŞMA SUÇ TEŞKİL EDİYORSA, aşağıda FETÖ lehindeki konuşmalarına yer verdiğim siyasiler hakkında da soruşturma başlatılması hukuken bir gerekliliktir. BEN BİRÇOĞUNU UZUN YILLARDIR DESTEKLEDİĞİM VE SEVDİĞİM, BİR KISMINI BİZZAT ŞAHSEN TANIDIĞIM VE HALEN AKTİF SİYASET YAPAN ŞÜPHELİLERİN BU KONUŞMALARIYLA FETÖ’YE YARDIM SUÇUNU İŞLEDİKLERİNE ASLA İNANMIYORUM, ANCAK MAĞDURU OLDUĞUM VE ANLATTIĞIM HUKUKSUZ YAKLAŞIM NEDENİYLE, BU ŞİKAYETİ YAPMAKTAN BAŞKA BİR ÇAREM DE KALMAMIŞTIR.

Görüldüğü üzere, söz konusu dilekçede başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli olmak üzere hiçbir siyasetçimiz ve devlet büyüğümüz aleyhinde tek bir kelime ya da suçlayıcı ifade bulunmamaktadır. 

Özetle dilekçede kastedilen şudur:

NASIL Kİ DİLEKÇEDE ADI GEÇEN DEĞERLİ SİYASİLERİMİZİN SÖZ KONUSU TARİHLERDE FETÖ'YLE İLGİLİ YAPTIKLARI KONUŞMALARINDAN ÖTÜRÜ SUÇ İSNADINDA BULUNMANIN HİÇBİR HUKUKİ DAYANAĞI OLAMAZSA, AYNI ŞEKİLDE SAYIN ADNAN OKTAR'IN DA, FETÖ HAKKINDA AYNI TARİHLERDE YAPTIĞI VE HİÇBİR ÖVGÜ NİTELİĞİ TAŞIMAYAN KONUŞMALARININ DA HERHANGİ BİR SUÇ KAPSAMINA SOKULAMAYACAĞI ÇOK AÇIKTIR. 

DİLEKÇENİN AMACI DA, DAVA SÜRECİNDE FETÖ BAHANESİ KULLANILARAK SAYIN ADNAN OKTAR'A YÖNELİK YÜRÜTÜLEN HAKSIZ, HUKUKSUZ VE İNSAFSIZ İTHAM VE KARARLARIN, ORTADAKİ ÇİFTE STANDART VE ÇELİŞKİLİ UYGULAMANIN GÖZLER ÖNÜNE SERİLMESİ, KAMUOYUNUN GÜNDEMİNE GELMESİ VE BU ALENİ HUKUKSUZLUĞUN ACİLEN GİDERİLMESİNDEN İBARETTİR. 

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız. 19.07.2022

Daha yeni Daha eski