6 Ocak 2023 tarihli Cumhuriyet Gazetesi'nde ve gazetenin internet sitesinde Rengin Temoçin imzasıyla “Adnan Oktar 2017 Referandumunda Tayyip hocamın önünü açın demişti: Çağrı yaptığı seçimde oy kullanmamış” başlıklı bir haber yayınlanmıştır.

Sayın Adnan Oktar aleyhinde olumsuz bir kamuoyu oluşturmak ve devam eden yargılama sürecini etkilemek amacıyla, talimat üzerine özel olarak hazırlandığı izlenimi veren bu (sözde) haberde geçen asılsız iddialara ilişkin cevaplarımızı aşağıda sunuyoruz. 

Haberde Sayın Adnan Oktar'ın A9 TV kanalından yapmış olduğu birçok program ve söyleşide “vatandaşlarımızı 2017 referandumunda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermeye davet etmesine rağmen kendisinin oy vermemiş olması” eleştiri konusu yapılmıştır.


Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Rengin Temoçin

Ancak, burada göz ardı edilen konu, Adnan Bey'in ömrünü devletimizin, milletimizin birlik ve bütünlüğünü, meşru hükümetimizi, Sayın Cumhurbaşkanımızı savunmakla, koruyup kollamakla ve milli değerlerimize kasteden hain FETÖ, PKK, DAEŞ, El KAİDE, vb. terör örgütlerine karşı fikri mücadele vermekle geçirmiş olduğudur. 

Sayın Adnan Oktar, gençlik yıllarından bu yana PKK terör örgütüyle fikri zeminde mücadele etmiş, PKK’nın hain ve bölücü ideolojisini çökerten kitaplar, makaleler yazmış, bu tehlike hakkında sayısız program yapmış, PKK’ya PİSLİK, KAHPE, KALLEŞ deme cesaretini göstermiş bir fikir insanıdır. Zaten, bu sebeple de PKK/KCK, KONGRA-GEL, DAEŞ ve EL-KAİDE GİBİ TERÖR ÖRGÜTLERİ TARAFINDAN DEFALARCA ÖLÜMLE TEHDİT EDİLMİŞ ve BİRÇOK KEZ PKK'NIN İNFAZ LİSTESİNE KONULMUŞTUR. 

Gerçekten de tam 2017 Referandumu öncesinde, KONGRA-GEL PKK/KCK terör örgütünün eylem faaliyetlerine ilişkin devletimiz tarafından yürütülen istihbarat çalışmalarındaaralarında "ADNAN OKTAR’IN DA BULUNDUĞU BAZI KİMSELERE YÖNELİK EYLEM AMACIYLA GÖREVLENDİRME YAPILDIĞI ve TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARI TARAFINDAN SİLAHLI EYLEM YAPILACAĞI" istihbaratı elde edilmiştir. 

Bu sebeple İstanbul Valiliği, 21.03.2016 tarih ve 47909374-16885-(61168)-2016/705-593 sayılı İl Koruma Komisyon Kararı ile “ADNAN OKTAR’A POLİS KORUMASI VERİLMESİNİ” kararlaştırmıştır. (EK-1)

YANİ, SAYIN ADNAN OKTAR DEVLET ve MİLLET DÜŞMANI TERÖR ÖRGÜTLERİNİN AÇIK HEDEFİ KONUMUNDADIR. 

DEVLETİMİZ TARAFINDAN KENDİSİNE POLİS KORUMASI TAHSİS EDİLMESİ KARARLAŞTIRILMIŞ, CAN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANABİLMESİ AMACIYLA RUTİN ZİYARETLERDEN, YERİ ve ZAMANI ÖNCEDEN BİLİNEN, İLAN EDİLEN, AÇIK HEDEF OLABİLECEĞİ MEKANLARDAN UZAK DURMASI KONUSUNDA UYARILMIŞTIR. SEÇİM SANDIĞI DA, İŞTE TAM BÖYLE BİR MEKANDIR.

Adnan Bey de, kendisine suikast planı yapan terör örgütlerine açık hedef oluşturmamak amacıyla kendisinin oy kullanacağı ve yeri, günü ve hatta saati dahi önceden belli olan seçim sandığına gitmemiştir. Ama 2017 Referandumunda Sayın Erdoğan’ın “EVET” oyu almasını, devletimizin ve milletimizin bekası ile milli birlik ve beraberliğimizin güvencesi olarak gören SAYIN ADNAN OKTAR, CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN ERDOĞAN’I VAR GÜCÜYLE DESTEKLEMİŞ, katılmış olduğu her program ve söyleşide de, KENDİSİNE HER KONUDA İTİMAT VE İTİBAR EDEN MİLYONLARCA VATANDAŞIMIZI, REFERANDUMDA CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN ERDOĞAN’I DESTEKLEMEYE DAVET ETMİŞTİR. 

Milyonları Değerli Cumhurbaşkanımıza destek olmaya, oy vermeye çağıran Adnan Oktar’ı, can güvenliği nedeniyle zorunlu olarak kullanamadığı tek bir oy üzerinden hedef göstermeye, hakkında kendince olumsuz algı oluşturmaya çalışmanın samimiyet ve gerçeklerle bağdaşır bir yönü olamayacağı açıktır.

DOLAYISIYLA, ASIL BAKILMASI GEREKEN ADNAN OKTAR’IN TEK OYU DEĞİL, REFERANDUMDA SAYIN ERDOĞAN’I DESTEKLEMELERİ YÖNÜNDE VATANDAŞLARIMIZA YAPTIĞI AÇIK ÇAĞRISIDIR.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.


EK-1

PKK/KCK, KONGRA-GEL TERÖR ÖRGÜTLERİNİN İNFAZ LİSTESİNDE OLDUĞU İÇİN İSTANBUL VALİLİĞİNCE SAYIN ADNAN OKTAR'A POLİS KORUMASI TAHSİSİ KARARI





Daha yeni Daha eski