Türkiye Gazetesi yazarlarından Süleyman Özışık kardeşimizin geçtiğimiz günlerde katıldığı bir yayında dile getirdiği ''PKK ile mücadele eder gibi cemaatlerle mücadele edilmedi'' şeklindeki yorumu manşetlere taşındı. Kendisinin de cemaatlere ve tarikatlara olan saygısından ve onların kıymetlerini bildiğinden emin olduğumuz Süleyman Özışık kardeşimizin kast ettiğinin cemaatleri hedef göstermek olmadığına inanıyoruz. Nakşibendiler, Kadiriler, Süleymanlılar, Nur talebeleri, Işık cemaati, Menzil camiası, Mahmut Efendi Hz.lerinin tabisi kardeşlerimiz, Topbaş camiası, Şeyh Nazım Kıbrısi Hz.lerinin sevenleri ve adını sayamadığımız nice cemaat ve tarikatlar her zaman devletin ve milletin yanında olmuş, yakın tarihte 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi gerektiğinde canını ortaya koymuş, Türkiye’nin ruhu ve bereketi olmuş insanlardır. 

Kendisi de Türkiye’nin büyük cemaatlerinden birinin gazetesinde yazarlık yapan Süleyman Özışık kardeşimizin bu gerçekleri çok iyi bildiğinden emin olmakla birlikte, Müslüman bir kardeşi olarak şunları hatırlatmak gereğini hissediyoruz: Cemaatler ve tarikatlar Selçuklu’dan bu yana milletimizin ve devletimizin çimentosudur. Cemaatleri ve tarikatları hedef alanlar ta Osmanlı’nın çöküş döneminden bu yana İngiliz Derin Devleti ve onların uzantıları olmuştur. Zaman zaman tarikatlar içine sızmaya çalışarak bu topluluklardan kendilerine adamlar devşirmeye çalışmışlar zaman zaman da iktidarların bu toplulukları doğrudan hedef almasını sağlayarak onları baskı altında tutmaya çalışmışlardır. Bir ülkeyi parçalamak istediklerinde ilk yöneldikleri hedeflerden biri her zaman cemaatler olmuştur.

Nitekim, Mısır’da “cemaatleri şeffaflaştırma” adı altında başlayan ve bir MI6 projesi olan süreç, Müslüman mazlum halkın acımasızca ezilmesine, Mısır’ın adeta ikiye bölünmesine ve yüzlerce insanın kanın akmasına sebep olan bir netice vermiştir.

Sevr’den bu yana Türkiye’yi parçalamaya azmetmiş olan İngiliz Derin Devleti bugün de aynı amaç doğrultusunda Mısır’da yaptığını Türkiye’de de yapmayı planlamaktadır. Devletin ve milletin manevi dayanak noktası olan cemaatleri kendince ortadan kaldırdığında Türkiye’yi de temelinden çökerteceğini bildiği için binbir farklı taktik, kumpas, telkin ve yöntemle cemaatleri hedef tahtasına koymaya çalışmaktadır. Süleyman Özışık kardeşimiz başta olmak üzere gazetecilerin ve aydınların bu oyuna gelmeyeceklerine inancımız tamdır.

Süleyman Özışık kardeşimizin, “cemaatlerle PKK ile mücadele eder gibi mücadele edilmeli” yanılgısını ifade ederken Sayın Adnan Oktar ve arkadaşlarının da adını geçirmesi ise dikkat çekici bir durum olmuştur. Öncelikle, henüz yargılama süreci devam eden ve bu yargılama sürecinde de masum oldukları onlarca delille ispatlanmış olan arkadaşlarımız hakkında sanki ortada hükmü kesinleşmiş bir suç varmış gibi bir üslup kullanmasını kendisine yakıştıramadığımızı ifade etmek isteriz. Bizler yerli ve milli insanlarız. Devletine sonuna kadar itaatli, Devletin bekasını esas almış tüm vatanseverlerle aynı saftayız. Bizler için Büyük ve Güçlü Türkiye ideali ve Kızıl Elma ülküsü olarak İslam Birliği’nin gerçekleşmesi, tüm Müslüman aleminin kurtuluşu hayatımız pahasına savunduğumuz değerlerdir. Bu kutlu ideallerimiz için de 40 yıldır Devletimizin bilgisi dahilinde, milletimizin gözleri önünde yaptığımız faaliyetler ortadadır.

Sayın Süleyman Özışık’ın A9 TV yayınlarındaki -belli bir hikmet ve amaçla – müzik, dans, dekolteye yer verilmiş olmasına yönelik eleştirilerini ise yadırgadığımızı ifade etmemiz gerekir. Zira kendisinin de yazılarının yayınlandığı, abisinin yöneticiliğini yaptığı, sık sık yayınlarına katıldığı İnternet Haber Sitesi dekoltenin de eğlencenin de magazinin de oldukça yoğun yer aldığı bir yayın grubudur:

“Bikinili cesur pozuyla medyayı salladı”, “Bikinili kıyafetiyle sahne öncesi dikkat çeken esneme hareketleri”, “Göğüsleri TT olan İrem Sak güneşlenirken görüntülendi”, “Defne Samyeli’nden cesur poz”, “Küçük göğüslü kadınlar için bikini modelleri”, “Frikiğe ramak kala” gibi burada sadece birkaç örneğini verdiğimiz manşetler altında en ileri derecede dekoltenin, bikinili “cesur” pozların, magazin ve eğlencenin yer aldığı İnternet Haber Sitesinin bu yayın anlayışında biz eleştirilecek bir yön görmüyor, kendi takdirleri olduğunu düşünüyoruz. (İnternet Haber Sitesindeki bu tip yayınların örneklerini yazının sonundaki linklerden inceleyebilirsiniz)

Bu yöndeki haber politikalarının günün birinde bu yayınları sebebiyle Ağır Ceza Mahkemelerinde yargılanmalarını gerektirecek bir durum olduğuna ise hiç inanmıyoruz.İnsanların sırf eğlendikleri, dekolte giydikleri, dans ettikleri için tutuklanmalarını, iftiralara maruz kalmalarını, linç edilmelerini makul görebilecek bir anlayışın Türkiye gibi modern, demokrat ve aydın bir ülkede hiç olmaması gerektiği kanaatindeyiz.

Sahil kesimlerinde milyonlarca kadının bikiniyle denize girdiği, düğünlerinde kadınlı erkekli halayların çekildiği, horonların oynandığı, güzellik yarışmalarının, defilelerin düzenlendiği modern bir ülkede dekolte giydikleri, bikinili fotoğraflarını sosyal medyada paylaştıkları, dans ettikleri için kadınları 870 yılla yargılanmak ise hem vicdanları yaralayan hem akla uygun olamayan hem de evrensel hukukla bağdaşmayan bir durumdur. 

Müslüman dünyasının her bir yanında bu kadar çok acı ve çile varken, Türkiye’yi parçalamak için türlü tuzaklar kurulurken vicdanlı, dürüst, vatansever, Devlete itaatli tüm insanların sevgi, dostluk, kardeşlik duyguları içinde birlik halinde olması gerektiği açıktır. İnanıyoruz ki Süleyman Özışık kardeşimiz de bu konuda bizlerle hemfikirdir. Bizler, anlamsız bir nefretin, herkesi hedef gösteren bir zihniyetin, insanları kazanmayı değil yok etmeyi amaçlayan bir anlayışın tamamen terk edildiği, her insana değer verilen herkesi kazanmaya çalışan, her inanca şefkatle ve merhametle yaklaşan bir sevgi ruhunun ülkemize hakim olduğunu görmek için tüm iyi niyetimizle gayret etmeye devam edeceğiz. Çünkü Allah bizlerden sevgiyi istiyor, bizler de Allah’ın bizden istediği sevginin dünyaya hakim olmasını istiyoruz.

Kamuoyunun takdirine saygılarımızla sunarız.


İnternet Haber Sitesinde yer alan yayınlardan bazı örnekler:

https://www.internethaber.com/eda-taspinar-bikinili-cesur-pozuyla-sosyal-medyayi-salladi-foto-galerisi-2051154.htm?page=2

https://www.internethaber.com/gulsenden-bikinili-kiyafetiyle-sahne-oncesi-dikkat-ceken-esneme-hareketi-video-galerisi-2043331.htm

https://www.internethaber.com/gogusleri-tt-olan-irem-sak-guneslenirken-goruntulendi-arkadasi-mayosunu-indirdi-foto-galerisi-2042853.htm

https://www.internethaber.com/defne-samyeliden-cesur-poz-foto-galerisi-1177527.htm

https://www.internethaber.com/kucuk-goguslu-kadinlar-icin-bikini-ve-mayo-modelleri-foto-galerisi-2069884.htm

https://www.internethaber.com/frikige-ramak-kala-atesli-modelin-basi-tanga-bikinisiyle-foto-galerisi-2037475.htm

Daha yeni Daha eski