Allah Müslümanların kardeş olduğunu bildirmiştir. Kardeş olmanın hükümleri arasında birbirini koruyup kollamak, sahip çıkmak, anlayışla ve şefkatle yaklaşmak ve en önemlisi de “iyiliği emredip kötülükten men ederek” bir hata veya yanlış görüldüğünde Kuran’a uygun olarak öğüt vermek, uyarmak, hatırlatmak vardır. Bizler arkadaş grubu olarak, Akit camiasındaki dostlarımızı her şeyden önce Müslüman kardeşimiz olarak gördük. Evlerimizde, sofralarımızda sevinçle kendilerini ağırladık. Kendilerini dost bildik. Nuri Karahasanoğlu ağabeyimiz başta olmak üzere birçok kardeşimiz misafirimiz oldu. 

Malum çevrelerin karalama ve iftiralarını esas alıp hakkımızda aleyhte yayın yaptıklarında, arkadaşlarımız haksız ve hukuksuz olarak tutuklandıklarında bu hukuksuzluğu destekleyen üslup kullandıklarında dahi onlara karşı sevgi ve anlayışla yaklaştık. Yazı ve yayınlarına verdiğimiz cevaplarda saygımızı, sevgimizi ve hürmetimizi hep muhafaza ettik. Dünya görüşlerinde katılmadığımız yönler olsa dahi hep yanlarında olduk. Özellikle zor zamanlarında elimizden gelen tüm desteği verdik. Gazetelerinin zaman zaman girdiği maddi sıkıntılarda kendilerine destek olabilmek için tam sayfa ilanlarımız için önce onları tercih ettik. Gazetenin kapanmaması için gayret gösterdik. Bundan sonra da ne zaman dara düşseler mümin kardeşleri olarak bizleri yanlarında bulacaklarını bilmelerini isteriz. 

Çünkü bizler için tek bir satır dahi Allah’ın adının anıldığı, insanlara Allah’ın hatırlatıldığı her mecra çok değerlidir. İman edenlerin ittifak etmesi Allah’ın emridir. İyiler ittifak etmediğinde yeryüzünde fitne hakim olur. İttifak etmek her konuda hem fikir olmayı gerektirmez, ancak iman edenlerin ittifakının temeli Allah’a iman, Peygamberimiz (sav)’e itaat, Kuran’a tabiyet olduğu için çok sağlam bir ittifaktır. Görüş ayrılıklarımız olsa dahi, İslam aleminde oluk oluk kan akarken, ülkemiz aleyhine binbir türlü tuzaklar kurulurken bu ayrılıkların hiçbiri önem taşımamaktadır.

Daha önce bazı konularda Akit camiasındaki kardeşlerimize yapmış olduğumuz eleştiriler ise Kuran’a uygun birer öğüt ve hatırlatmadan ibarettir. Akit camiası içine sızmak isteyen bazı homoseksüel kişilere karşı kendilerini uyarmak, dikkatli olmalarını istemek onların iyiliğini düşünerek, onlara verdiğimiz değerden kaynaklanan doğruya davettir. Var gücümüzle bu uyarıları yaptık çünkü tehlikenin büyük olduğunu gördük, durumu çok riskli bulduk. Mümin kardeşlerimizin göz göre göre korkunç bir oyunla karşı karşıya kalmalarından endişe ettik. Ve o uyarı ve hatırlatmaların ne kadar gerekli olduğunu, sanıyoruz ki Akit camiasındaki kardeşlerimiz de daha sonra bizzat müşahade ettiler. Mümin, bir başka mümine elbisesinin göremediği bir yerine çamur sıçradığını söylemezse, onun elbisesinin çamurlu kalmasına ve öylece ortalıkta dolaşmasına göz yumarsa asıl tepki gösterilmesi gereken bu samimiyetsiz tutum olmalıdır. Bizler ise samimi davrandık. İyi niyetle Müslüman kardeşlerimize öğüt verdik. Arkadaş camiamızı yakından tanıyan, bizlerle aynı sofralarda oturmuş, aynı mescitte namaz kılmış, ömrümüze şahit olmuş, dinsizliğe ve materyalizme karşı verdiğimiz ilmi mücadeleye yakından tanıklık etmiş, gayretimizi, samimiyetimizi ve iyi niyetimizi bilen bu kardeşlerimizin de bu gerçeğin farkında olduğuna inanıyor, bizlerin kendilerine hiçbir kırgınlığı olmadığını yeniden ifade ediyoruz. Onların da her zaman Allah rızası için yapacakları uyarı, eleştiri ve hatırlatmalara açık olduğumuzu ve hepsini dikkate alıp uygulayacağımızı da bir kez daha belirtmek istiyoruz.

Daha yeni Daha eski