2.3.1. SAYIN ADNAN OKTAR 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNE KARŞI HÜKÜMETİMİZİ İLK DESTEKLEYEN KİŞİ OLARAK FETÖ’NÜN OYUNUNU BOZMUŞTUR

15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminde de Sayın Adnan Oktar, henüz hiçbir devlet yetkilisi gelişmeler karşısında açıklama yapmazken, birçok siyasetçi güvenli evlere, gecekondulara, köylere saklanmışken darbenin geçersiz olduğunu açıklayan ilk kişi olmuştur.

2.3.1.1. SAYIN ADNAN OKTAR, 15 TEMMUZ DARBE GECESİ SAAT TAM 23:51’DE “MEŞRU HÜKÜMET DEMOKRATİK HÜKÜMETTİR” DİYEREK DARBEYE İLK KARŞI ÇIKIŞINI YAPMIŞTIR

Sayın Adnan Oktar, 15 Temmuz’da FETÖ’nün darbe kalkışmasında tankların köprüyü kapadığı haberini alır almaz stüdyoya giderek canlı yayına başlamıştır.

A9 TV stüdyosu Çengelköy’de Kuleli Askerî Lisesi’nin çok yakınındadır. Bilindiği üzere Türkiye’deki darbe olaylarının en şiddetli geçtiği birkaç noktadan birisi Çengelköy ve Beylerbeyi Köprü ayağıdır. Her ikisi de A9 TV stüdyosuna çok yakın olmasına rağmen Sayın Adnan Oktar her şeyi göz alıp stüdyoya giderek bütün gelişmeler karşısında dakika dakika çok mühim açıklamalarda bulunmuştur.

Bu açıklamalar sayesinde hükümetimiz ve halkımız moral bulmuş, darbeciler ise demoralize olmuştur. Burada unutulmaması gereken konu şudur; Sayın Adnan Oktar 23:51’den itibaren darbeye müdahale etmeye başlamıştır.

O sırada hükümet kanadından sadece saat 23:05’de Başbakan Binali Yıldırım’ın “Bu bir kalkışmadır” açıklaması olmuştur ancak daha sonra da Sayın Binali Yıldırım ertesi güne kadar hiçbir yerde konuşma yapmamıştır ve kendisinden de ertesi güne kadar hiçbir haber alınamamıştır.

Sayın Yıldırım’ın açıklaması da darbe karşıtı bir açıklama değildir, sadece halkı bilgilendiren bir konuşmadan ibarettir.

O gece İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala da gece boyunca hiçbir açıklama yapmamıştır.

Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet komutanlarından da hiçbir açıklama gelmemiştir.

Ancak aşağıda dökümünü vereceğimiz konuşmalardan da anlaşılacağı üzere Sayın Adnan Oktar ilk olarak 23:51’de “MEŞRU HÜKÜMET DEMOKRATİK HÜKÜMETTİR” diyerek darbeye ilk karşı çıkışını yapmıştır.

Saat 24:00’den önce Sayın Adnan Oktar’dan başka meşru hükümeti savunan hiçbir siyasetçi yokken bunu ilk Sayın Adnan Oktarsavunmuştur. Çünkü kendisi her ne olursa olsun devletinin rejiminin ve hükümetin ayakta kalması gerektiğine inanan ve hayatı boyunca bunu savunan bir insandır.

2.3.1.2. SAYIN ADNAN OKTAR TRT’DE OKUNAN SÖZDE BİLDİRİNİN GEÇERSİZLİĞİNİ CANLI YAYINDA DİLE GETİREN İLK KİŞİDİR

Sayın Adnan Oktar, TRT’de okunan sözde bildirinin geçersiz olduğunu canlı yayında açıklayarak da yine meşru hükümetimize ve Sayın Recep Tayip Erdoğan’a sahip çıkmıştır.

Sayın Adnan Oktar, bütün vekilleri darbeye karşı olmaya çağırmış, bütün parti liderlerini yarım saatte bir açıklama yapmaya davet etmiştir.

Açıklama yapma imkânı bulabilen tüm General ve subayların açıklama yapmasını rica etmiştir. Bütün herkesin açıklama yapmak için A9 TV’yi kullanabileceğini, televizyonumuzu aramaları takdirde hemen canlı yayına bağlanabileceklerini bildirmiştir.

Burada başka önemli husus da Sayın Adnan Oktar bu açıklamaları yaparken Anadolu Ajansı, A Haber ekibi gibi hükümete en yakın olan haber kanallarından hiçbir sağlıklı açıklama ve darbe karşıtı söylemler gelmemektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan saat 00:32’de canlı yayına bağlanarak halkımız meydanlara davet etmiştir. Bu çağrıyla birlikte Sayın Adnan Oktar da herkesi meydanlara davet etmiş, sık sık askerleri kışlalara çağırmıştır. Asker, polis, millet el ele bu darbeleri sonlandırmalarını dile getirmiştir.

Yine Sayın Adnan Oktar, CNN Türk basıldığında halkımızı CNN Türk’ü kurtarmaya davet etmiştir. Bununla birlikte gece boyu tüm kanallardan siyasetçilerimizin yaptığı açıklamalar takip edilmeye çalışılmış ama maalesef Sayın Devlet Bahçeli, Sayın Tayyip Erdoğan ve Sayın Kılıçdaroğlu dışında özellikle hükümet kanalından hiçbir siyasetçinin açıklama yapmadığı ve kendilerine ulaşılamadığı görülmüştür.

Sayın Adnan Oktar bazı siyasetçilerin köylere, gecekondulara saklandığı, birçok siyasetçinin telefonlarını kapattığı, birçok danışmana yetkiliye kimsenin ulaşamadığı saatlerde tam darbenin ilk başından sonuna kadar 12 saat boyunca kesintisiz olarak darbeyi önleyici yayın yapmıştır.

Bu sayede Sayın Adnan Oktar’ın 12 saat boyunca A9 TV’de yapmış olduğu canlı yayın açıklamaları yayını izleyen milyonlarca insana cesaret ve umut vermiş, Sayın Adnan Oktar tarafından yapılan açıklamalar 15 Temmuz darbe girişiminin etkisiz olmasında çok hayati rol oynamıştır.

2.3.1.3. SAYIN ADNAN OKTAR’IN MADDELER HALİNDE 15 TEMMUZ DARBE GECESİ YAPTIĞI AÇIKLAMALARIN KONU BAŞLIKLARI

Sayın Adnan Oktar’ın o gece yaptığı çok sağduyulu ve akılcı teklif ve sözleri madde madde vermek gerekirse;

  • Meşru, demokratik hükümet geçerli olan hükümettir.

  • İnternetten açıklanan darbe bildirisi geçersiz.

  • TRT’de okunan bildiri geçerli değil.

  • Parti liderleri açıklama yapsınlar, vekiller de parlamentoya gitsinler.

  • Bu vatanı İngiliz derin devletinin kahpeliğine bırakmayız.

  • Bu girişim başarısız olacak halkımızın içi rahat olsun.

  • Bütün partiler birlik içinde olsun.

  • Ülkücüler, Alperenler, AK Parti, CHP ve Saadet gençliği el ele bir yürüyüş yapmalı.

  • Ülkücüler çok mübarek bir topluluktur, her zaman vatanın hizmetindedirler.

  • Her partiden gençler nöbet tutsun.

2.3.1.3.1. SAYIN ADNAN OKTAR’IN MADDELER HALİNDE BELİRTİLEN KONU BAŞLIKLARININ DETAYININ YER ALDIĞI 15 TEMMUZ 2016 TARİHLİ RÖPORTAJININ BİR BÖLÜMÜ

Saat 23:51 Sayın Adnan Oktar, darbe girişimi gecesi ‘MEŞRU, DEMOKRATİK HÜKÜMET GEÇERLİ OLAN HÜKÜMETTİR dedi.

SAYIN ADNAN OKTAR: “Fitne katilden beterdir” diyor Cenab-ı Allah. Fitneden kaçınmak lazım. MEŞRU, DEMOKRATİK HÜKÜMET GEÇERLİ OLAN HÜKÜMETTİR. ASKERİ DARBE DİYE DE BİR ŞEY YOK. ÖYLE BİR ŞEY OLMAZ. BİZ TÜRK-İSLAM BİRLİĞİ’NİN MERKEZİ OLAN BİR ÜLKEYİZ. BİZİM İÇİMİZDE BİR KARGAŞA OLMAZ. BÜTÜNLÜK, BERABERLİK VE KARDEŞLİK RUHU İÇİNDE HAREKET EDERİZ.”

Saat 23:55 Sayın Adnan Oktar darbe girişimi gecesi internetten açıklanan darbe bildirisinin geçersiz olduğunu söyledi.

A9 TV SUNUCUSU: “Genel Kurmayın resmi adresinden bir açıklama gelmişti Adnan Bey. Ülke yönetimine bütünüyle el konduğu…”

SAYIN ADNAN OKTAR: Tamam da onu Genelkurmay Başkanı çıkar, açıklar öyle bir şey olsa. Yani onu internette yazma o şekilde olmaz. Birisi internete girer, hackler öyle yazar. Değil mi? Hava kuvvetleri Komutanı var, Kara Kuvvetleri Komutanı var, Deniz Kuvvetleri var, Genel Kurmay Başkanı var. Hiçbiri ortada yok. Öyle bir şey olduğunda daha önceki bütün geleneklerde öyleydi. Hepsi ortaya çıkardı, bir arada beraber açıklama yaparlardı.”

Saat 00:10 Sayın Adnan Oktar  darbe girişimi gecesi TRT’de okunan bildiri geçerli değil dedi.

SAYIN ADNAN OKTAR: Benim anladığım herhalde TRT’yi ele geçiren bir topluluk var. Bilmiyorum ama böyle bir şey hiç tarihte görülmemiş. Genelkurmay Başkanı yok, Hava, Kara, Deniz kimse yok ama bir tek TRT’de var böyle bir açıklama değil mi benim gördüğüm? Allah hayra tebdil etsin. Ben ilk defa görüyorum böyle dünya çapında ilk defa böyle bir şey görüyorum ve duyuyorum ve açıklama makul değil. TRT’de böyle bir şey olduğundan bütün haber kanallarında olması lazım. Yani bu şekilde olmaz çünkü TRT’yi açtığımızda bir spiker çıkıyor karşımıza. Böyle bir şey olmaz, yetkili bir insan değil o.”

Saat 00:47 Sayın Adnan Oktar darbe girişimi gecesi parti liderlerinden açıklama yapmaları, vekillerin de parlamentoya gitmeleri çağrısında bulundu.

SAYIN ADNAN OKTAR: Sayın Kılıçdaroğlu yine açıklama yapsın. Ara ara açıklama yapmasında çok büyük fayda var.

Bir de CHP’nin kurmayları açıklama yapsınlar. O çok iyi olur.

Sayın Bahçeli de yine, MHP’nin ileri gelenleri ve Sayın Bahçeli yeniden bir açıklama yapsalar çok iyi olur.

Büyük Birlik Partisi mutlaka bir heyet olarak bir açıklama yapsın. Büyük Birlik çok önemli.

Saadet Partisi mutlaka açıklama yapsın inşaAllah.

PKK kudurmuş vaziyette. Devlet kurmak istiyor artık Güneydoğu’da. Böyle bir konumda sakin olamayız. Sakin derken yani suskun olmayız. Mutlaka açıklama gerekir.

BİR DE PARLAMENTO MÜMKÜNSE GEÇ VAKİT DE OLSA TOPLANSA İYİ OLUR. DEĞİL Mİ? TOPLANSINLAR TABİ YA, MİLLET ADINA BİR AÇIKLAMA YAPSINLAR. MİLLET MECLİSİNİN ETRAFINI GÜVENLİK İÇİNDE TUTARLAR.”

Saat 00:58 Sayın Adnan Oktar darbe girişimi gecesi “Bu vatanı İngiliz derin devletinin kahpeliğine bırakmayız” dedi.

SAYIN ADNAN OKTAR: Bu vatanı İngiliz derin devletinin kahpeliğine bırakmayız. İngiliz derin devleti istediği itliği yapsın, oyun yapsın buna müsaade etmeyiz.

Ne ordumuza zeval gelir ne polisimize zeval gelir ne Türkiye’yi böldürürüz ne oyun oynatırız ne de PKK’yı sevindiririz. Ordunun yeri kışlası veya PKK’yla olan cephedir. Yani onlara karşı mücadelesidir. Yani onun dışında bir şey yok.”

Saat 01:00 Sayın Adnan Oktar darbe girişimi gecesi bu girişimin başarısız olacağını halkımızın rahat olmasını söyledi.

SAYIN ADNAN OKTAR: Dünyanın telaş etmesine de gerek yok. Hiçbir şey olmaz. Bütün yurtdışından tanıdıklar yazıyorlar. Bu vatana, bu millete bir şey olmaz. Bu vatan, bu millet görevli. Yani İslam’ın nurunu yayacaklar, Türk İslam Birliğini oluşturacaklar, deccaliyeti yok edecekler, İngiliz derin devletinin saltanatı bitecek, PKK diye bir şey yeryüzünden silinecek, kalmayacak. Bu millet kahramandır, delikanlıdır ve kabadayı millettir, yiğittir yani.”

Saat 01:15 Sayın Adnan Oktar darbe girişimi gecesi “Hava, Kara ve Deniz komutanları da darbe girişimi ile ilgili açıklama yapmalı” dedi.

SAYIN ADNAN OKTAR: Birinci Ordu Komutanı Ümit Dündar da “Bu hareket TSK içindeki küçük bir grubun girişimi diye açıklama yapmış.” Evet ama Hava, Kara, Deniz de açıklama yapsa çok iyi olur.”

Saat 01:16 Sayın Adnan Oktar darbe girişimi gecesi askere zarar verilmemesini, halkın askere sarılıp bölgeden uzaklaştırmalarını söyledi.

SAYIN ADNAN OKTAR: “Sakın askere bir şey yapmasınlar, bak çok önemli o. Onlar bizim çocuklarımız, sakın ha yani böyle heyecanlanıp bir şey yapmak değil de… Dönsünler…Yani o kadar. Neyse artık tabi bir kanuni hukuki girişimi de oluyor olabilir. Onu da fazla büyütmeden kapatmak lazım. Askerlere karşı yani çocuklara karşı, onlara sarılsınlar, alıp kucaklayıp bir kenara alırsınız yani o şekilde yapsınlar. Çocuk onlar, genç 20 yaşında çocuklar yani, yani öfkelenmeye gerek yok, sakın ha.”

Saat 01:56 Sayın Adnan Oktar darbe girişimi gecesi bütün partileri birlik içinde olmaya çağırdı.

SAYIN ADNAN OKTAR: ŞEHİTLER OLMUŞ, YARALILAR OLMUŞ. ONLAR ARSLAN, ONLAR CENNET KUZUSU. OLUYOR, BİZİM TARİHİMİZDE BU TİP ŞEYLER OLUYOR. AMA MİLLETÇE BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE OLALIM, AMAN HA. CHP, MHP, AK PARTİ SIRT SIRTA. SAKIN HA.

Saat 02:26 Sayın Adnan Oktar darbe girişimi gecesi olaydan haberi olmayan askerlere megafonla çağrıda bulunulmasını söyledi.

SAYIN ADNAN OKTAR: “Birinci köprüde de çocuklar bilmiyorlar, asker. Anons yapılsın. Bitti yani bu konu kapandı. Birbirlerinden haberleri yok. Kışlaya çekilsinler. Askeri araç olmasa da otobüs getirsinler. “Bu otobüsle sizi geldiğiniz yere götüreceğiz” desinler. Değil mi? Korkuyorlar şimdi çocuklar orada. Hiç haberleri yok…

Saat 06:19 Sayın Adnan Oktar darbe girişimi gecesi “Ülkücüler, Alperenler, AK Parti, CHP ve Saadet gençliği el ele bir yürüyüş yapmalı” dedi.

SAYIN  ADNAN OKTAR: ÜLKÜCÜLER, ALPERENLER, AK PARTİ GENÇLİĞİ, SAADET GENÇLİĞİ VE CHP GENÇLİĞİ EL ELE BİR YÜRÜYÜŞ YAPSALAR ÇOK GÜZEL OLUR.”

Saat 06:56 Sayın Adnan Oktar darbe girişimi gecesi “Ülkücüler çok mübarek bir topluluktur, her zaman vatanın hizmetindedirler” dedi.

SAYIN ADNAN OKTAR: ÜLKÜCÜLER ÇOK MÜBAREK BİR TOPLULUKTUR. BAK HER ZAMAN MİLLETİN HAYRINA DEVREYE GİRERLER. Her zaman, her olayda yani inşaAllah. Çünkü Allah’tan korkan, Allah’ı seven ve devlet terbiyesi almış insanlar.”

Saat 10:10 Sayın Adnan Oktar darbe girişimi gecesi 12 saat canlı yayın yaptı.

SAYIN ADNAN OKTAR: Adnan Bey yaklaşık on iki saattir yayına devam ediyor” diyor. Evelallah. “senin uykun yok mu?” diyorlar. Var ama şimdi önemli bir şey. Vatan, millet, bayrak meselesi. Şimdi benim uykum geldi deyip vurup kafayı yatacak halimiz yok.”

Saat 11:03 Sayın Adnan Oktar darbe girişimi gecesi her partiden gençleri nöbet tutmaya çağırdı.

SAYIN ADNAN OKTAR: CHP gençliği, Milliyetçi Hareket Partisi Gençliği, işte HÜDAPAR da efendim bu Büyük Birlik Partisi’nin Alperenleri aslanlarımız, AK Partili Gençler aman ha, dinlensinler. AKŞAM SABAHA KADAR NÖBETTEYİZ. İnşaAllah. Çünkü İngilizlerin devleti delirdi. Deccalin kuyruğuna bastık ya aklı gitti. “Deccal” diyor, “ancak bir kızma nedeniyle, kızdırma nedeniyle ortaya çıkar” diyor hadiste Peygamberimiz. Cinnet geçirdiler.”

Görüldüğü gibi Sayın Adnan Oktar ve TBAV Camiası yıllardır 15 Temmuz darbe girişimi gibi ülkemizin bekasını açık olarak hedef alan her girişimde istikrarlı ve korkusuz bir şekilde suç ve terör örgütlerinin fitnelerini izale etmiş, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve hükümetimize açık desteklerini her türlü yayın organı vasıtasıyla dile getirmişlerdir.

2.3.1.4. SAYIN ADNAN OKTAR’IN 15 TEMMUZ 2016 FETÖ DARBE GİRİŞİMİNDE SAYIN ERDOĞAN’A, DEVLETİMİZE VE HÜKÜMETİMİZE VERMİŞ OLDUĞU TAM DESTEĞİ GÖSTERİR TWİTTER PAYLAŞIMLARI

  • Meşru demokratik hükümet geçerli olan hükümettir. Fitne katilden beterdir. Askerimiz aklı başındadır, demokrasiyle herkes çözümlenir. 23:54 – 15 Temmuz 2016



  • Türkiye hep bütünlük kardeşlik beraberlik ruhu içinde hareket eder. Askerle, devletle, polisle bir bütünüz, kargaşa kabul etmeyen ülkeyiz. 23:56 – 15 Temmuz 2016



  • Sn. Kılıçdaroğlu ve Sn. Bahçeli’den canlı yayında açıklama yapmalarını istirham ediyoruz. 01:00 – 16 Temmuz 2016



  • Emniyet Müdürlüğü’ne saldırmak çok vahim bir olaydır ve çok büyük günahdır. Kardeşin kardeşe saldırması çok büyük günah olur. 01:05 – 16 Temmuz 2016



  • Elinizden geleni ardınıza koymayın bu milleti yıkamazsınız biz bütünüz Devlet de asker de polis de bizim. 01:11 – 16 Temmuz 2016



  • Olay şefkatle ve sakinlikle yatıştırılsın. Askerler sakin sakin kışlaya dönsünler, bundan sonraki adımlar hep şefkatle olsun 01:20 – 16 Temmuz 2016



  • Türkiye ordusuyla polisiyle milletiyle tek parçadır. Her zaman yurtta sulh cihanda sulh düsturuyla hareket edecektir 01:50 – 16 Temmuz 2016



  • İngiliz derin devleti boşuna çırpınmasın Türkiye’ye karşı kurduğu hiçbir oyun başarıya ulaşmayacaktır. 01:53 – 16 Temmuz 2016



  • Önemli olan milletçe birlik beraberlik içinde olduğumuzu çok iyi vurgulamaktır. CHP, AKP, MHP tüm partiler hepimiz biriz. 01:56 – 16 Temmuz 2016



  • Tüm vekillerimiz meclise bir an önce ulaşsınlar ve vatana, devlete, millete nasıl sahip çıktıklarını en güçlü şekilde vurgulasınlar. 01:59 – 16 Temmuz 2016



  • Demirtaş da mutlaka bir açıklama yapsın, sessiz kalması kendisine yakışmaz. 02:02 – 16 Temmuz 2016



  • Asker bizim askerimiz bizim evlatlarımız kucaklar kışlalarına göndeririz, İngiliz derin devleti hiç boşuna hayal kurmasın. 02:05 – 16 Temmuz 2016



  • Her yerde kardeşlerimiz coşkuyla sevgiyle Devletine milletine sahip çıkmaya devam etsin, gönülleri de çok ferah olsun inşaAllah. 02:09 – 16 Temmuz 2016



  • Şu an bazı noktalarda haber iletişimi olmayan yerlerde olaylar devam ediyor olabilir, asker hemen kışlaya çekilsin, kardeş kanı akmasın. 02:25 – 16 Temmuz 2016



  • #NoCoupInTurkey 02:33 – 16 Temmuz 2016



  • Türkiye’nin düşmanlarını sevindirecek bir şey asla yapmayalım. Herkes tek yürek olsun. 02:41 – 16 Temmuz 2016




⬅️

2.2. Sayın Adnan Oktar 17- 25 Aralık 2013’te yapılan yargı darbesi girişiminde Sn. Erdoğan’a ve hükümete yönelik en güçlü desteği veren kişi olarak FETÖ’nün tüm tuzaklarını bozmuştur.

➡️

3. SAYIN ADNAN OKTAR, 15 TEMMUZ FETÖ DARBE GİRİŞİMİNİN ARDINDAN SAĞCISI SOLCUSU ATEİSTİ TÜM MİLLETİMİZİ BİRLİK RUHU İÇERİSİNDE MİLLİ LİDER OLARAK SAYIN ERDOĞAN’IN ETRAFINDA TOPLANMAYA ÇAĞIRMIŞTIR

3.1. Sayın Adnan Oktar 15 Temmuz ruhunun ardından sağcısı, solcusu toplumumuzun tüm kesimini Cumhur İttifakı’na destek olmaya çağırmıştır.


Daha yeni Daha eski