11 Temmuz 2018 tarihinde yapılan polis operasyonunda, Mehmet Ender Daban’ın kaldığı evde eski model bir laptop bilgisayar bulunmuştur. Bu bilgisayarın dijital imaj raporuna göre, içinde yer alan klasörlerden birinde FETÖ’ye ait herkul.org internet sitesinin mobil aplikasyonuna ait kodlar bulunmaktadır.

Tabii bir kısım basın yayın organları bu konuyu, Adnan Oktar ve arkadaşlarına karşı karalama kampanyasının bir parçası olarak her zaman yaptıkları şekilde “bire bin katarak” alevlendirmişlerdir. Bunu sözde Adnan Oktar ile FETÖ’nün işbirliğine dair bir delil olduğu iddiasıyla sunmuşlardır.

Fakat şaşırtıcı olan, iddianameyi kaleme alan savcılarımızın sanki somut bir delil bulduklarını zannederek, Adnan Oktar ve arkadaşlarının güya FETÖ iltisaklı olduklarını göstermek için bunu baş köşeye koymalarıdır.

Davanın esasına girmek niyetinde olmadığımız için, bu konu ile alakalı savunmalarımızı buraya taşımak istemiyoruz. Sadece iki önemli detayı paylaşmamızın yeterli olacağını düşünüyoruz:

Birincisi, aplikasyonun bilgisayarından çıktığı iddia edilen Mehmet Ender Daban ile bu aplikasyonun hiçbir ilgisi yoktur. Olayın kronolojik gelişimi şöyledir: M. Ender Daban’ın Vartek isimli bilişim firmasına Yasin Yalçınkaya isimli bir programcı iş başvurusu yapmıştır. Daha önce geliştirdiği bir mobil aplikasyonunu da örnek çalışma olarak M. Ender Daban’a vermiştir. İşte bu mobil aplikasyona ait bilgisayar dosyası 11.07.2018 tarihli polis operasyonu sırasıda M. Ender Daban’ın bilgisayarında zaptedilmiştir. Bu aplikasyonun yazılımcısı veya yükleyicisi kesin olarak Mehmet Ender Daban değildir; Yasin Yalçınkaya isimli bir programcıdır.

İkincisi ise, söz konusu laptop bilgisayar içinde yer alan bu kodların tarihinin 2011 yılına ait olmasıdır. Bilindiği gibi bu tarih FETÖ’nün bir terör örgütü olarak bilinmediği, devlet büyüklerimizin dahi Fetullah Gülen’e methiyeler gönderdiği bir zamana aittir.

Bizim kumpas kapsamında konu ile alakalı olarak paylaşmak istediğimiz detay ise bambaşkadır. Mobil aplikasyona ait kodları yazan kişinin kimliği, Emniyet Müdürlüğü Siber Şube yetkilileri tarafından araştırılır ve bir kod sayfası içinde kullanıcı adı bulunur. Bu kullanıcı adı bir e-posta adresidir ve şu şekildedir:

yasinyk@hotmail.com



İşte kumpasa ilişkin “ilginç” gelişme bu aşamadan sonra yaşanmıştır. Bu bilgiyi alan savcılık, Mali Şube’ye bu kişinin kim olduğunu araştırması görevini verir.

Savcılık Mali Şube’ye bu kişinin kimliğini araştırma görevini verirken, e-posta bilgisinde “ufacık” bir oynama yapar! E-posta adresi Mali Şube’ye “yasinyk@hotmail.com” olarak değil “yasinyky@hotmail.com” olarak yazılır ve gönderilir. Görüldüğü gibi, ELEKTRONİK POSTA ADRESİNE FAZLADAN BİR “Y” HARFİ EKLENMİŞTİR.

“Küçük bir harf hatası, ne var ki bunda?” denebilir elbette. Öncelikle, Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin zaten dikkat etmeleri gereken en kritik nokta burasıdır, küçük bir hata suçsuz insanların mağduriyetine yol açabilir.

Ancak gerçekte, bu e-posta adresinde yapılan hareket aslında küçük bir harf hatası olmayıp, bilinçli bir ekleme gibi görülmektedir!

E-posta adresinin başına, arasına, sonuna yanlışlıkla eklenebilecek o kadar harf veya rakam varken, en sonuna “y” harfi eklenince, e-posta bir anda bilinen meşhur bir FETÖ’cünün e-postası haline gelmiştir!

İddianemenin 104. sayfasında konu şöyle aktarılmaktadır:



Halbuki burada bahsedilen ve MİT Tırlarının durdurulması hadisesinden yargılanan FETÖ’cü Yasin Yalçınkaya, bu kodu yazan Yasin Yalçınkaya DEĞİLDİR.

FETÖ’cü Yasin Yalçınkaya’ya ait e-posta adresi yasinyky@hotmail.com’dur.

Laptop bilgisayarda bulunan kod yazan Yasin Yalçınkaya’ya ait e-posta adresi ise yasinyk@hotmail.com’dur. Bu e-posta adresinin sahibi olan Yasin Yalçınkaya ise, FETÖ ile yakından uzaktan hiçbir ilgisi olmayan bir yazılımcıdır.

Görüldüğü gibi, küçük bir harf hatası, bir anda Adnan Oktar ve arkadaşlarını MİT Tırlarını durduran ve FETÖ’cü olmaktan yargılanan kişiyle irtibatlı gibi göstermiştir. Bu da, hazırda bekleyen bir kısım basın tarafından hemen dev başlıklarla duyurulmuştur.





Görülebileceği gibi, Başsavcılık tarafından Emniyet Müdürlüğü’nce araştırılması talep edilen e-posta adresi de, yasinyky@hotmail.com adresi, yani yanlış olan adrestir:


 



Daha yeni Daha eski