Bu şahıs ilk kez Adnan Oktar ve arkadaşları hakkında aylar boyunca en ağır hakaretlerle ve iftiralarla yayın yapan Caner Karaer’in 16.01.2018 tarihli ana haber bülteninde ortaya çıktı. Kendisiyle yapılan röportajda Elvan Koçak, güya Adnan Oktar’ın kızlarını anne Gülperi Koçak’ın da desteğiyle zorla alıkoyduğunu iddia etti.



Resimaltı: Yukarıdaki habere atılmış olan başlık özel bir algı operasyonudur. Toplumun sinir uçlarını harekete geçirmek amacıyla, tümüyle yalan içerikli bir haber, özellikle böylesine dramatik bir başlıkla verilmektedir. Bir yalanı bu şekilde lanse etmek, gri propagandanın en bilinen yöntemleri arasındadır.

Bu konudan hareketle günlerce kara propaganda yapan Caner Karaer, gerçekleri insanlardan daima gizledi. 


Caner Karaer’in kamuoyundan gizlediği gerçekler


  • Elvan Koçak ile Gülperi Koçak bu olaylardan yıllar önce Avusturya’da boşanmıştı.
  • Boşanmadan sonra Avusturya Mahkemesi çocukların velayetini anne ve babaya ortak olarak verdi.
  • Çocuklar yıllardır babanın da rızasıyla annelerinin yanındaydı.
  • Elvan Koçak Türkiye’ye gelene dek tek bir kez bile çocuklarıyla temasa geçmemişti, bu konuda bir talebi de olmamıştı.
  • Elvan Koçak evliyken eski eşini aldatmış ve sonra başka bir kadınla evlenmişti.
  • Çocuklar Adnan Oktar için değil, annelerinin yanında kaldıkları için anneleri ile beraber İstanbul’daydı.
  • 17 yaşında olan Büşra Koçak annesinin izniyle ve annesi yanındayken, reşit olan Şeyma Koçak ise kendi rızasıyla A9 TV’deki yayınlara katılmıştı.
  • Elvan Koçak’ın İstanbul’daki tacizleri nedeniyle Türk Mahkemeleri Gülperi Koçak ve kızları hakkında koruma kararı vermişti.
  • Elvan Koçak’ın Adnan Oktar hakkında yaptığı savcılık şikayeti takipsizlik kararı ile neticelendi.

Elvan Koçak’ın takipsizlikle sonuçlanan savcılık şikayeti






Tüm iddialarını geçersiz kılan bu karara rağmen ‘Elvan Koçak, 2 ay kadar sonra yapılan operasyonun hemen ardından başta Akit TV olmak üzere birçok basın kuruluşuna demeç vererek “6 ay önce başlattığımız hukuk mücadelesi meyvesini verdi” yalanını söylemiştir! Kızlarının Adnan Oktar’ın gerçekte hiç var olmayan uçağı ile güya kaçırıldığını ve zorla esir tutulduğunu da iddia etmiş, ancak ne Adnan Oktar’a ait bir uçak bulunmuş ne de polisin baskın yaptığı evlerden esir tutulan kızlar çıkmıştır.

Bu süreç boyunca gerek anne Gülperi Koçak, gerekse kızları Büşra ve Şeyma Koçak defalarca basın açıklaması yapmış, videolar çekerek baba Elvan Koçak’ın iddialarının yalan olduğunu anlatmışlardır. Buna rağmen konuyu gündeme taşıyan AKİT TV sunucuları, bu haberin gerçeğini hiçbir zaman yayınlamamışlardır.



⬅️

AKİT TV’DEKİ BAZI SUNUCULARDAN KARA PROPAGANDA

➡️

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI SAYIN ALİ ERBAŞ ADETA KONUŞMAYA ZORLANIYOR

Daha yeni Daha eski