Bahsini ettiğimiz soruşturmada asıl dönüm noktası ise, 06.11.2017 tarihinde Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne ulaşan yeni bir ihbardır. Özkan Mamati imzasını taşıyan bu ihbar, “resmi olarak” soruşturmaya dahil edilir.

Aynı ihbarda Özkan Mamati’nin yönlendirmesiyle hareket eden Uğur Şahin ve Ümit Kuruca’nın da adları geçmektedir. Bu kişiler de Özkan Mamati gibi 15 yıla yakın süre Adnan Oktar’ın arkadaş grubunda yer almış, ancak Özkan Mamati’den önce grupla ilişkisi kesilmiş kişilerdir. İşte Özkan Mamati, Adnan Oktar’ın arkadaş çevresinden ayrılmasıyla, bu kişileri kışkırtmış ve organize etmiş, onların imkanlarından ve çevrelerinden yararlanarak kendisi gibi şikayetçi olmalarını sağlamıştır.



Özkan Mamati’nin Ekim 2017’de camiadan ayrılır ayrılmaz hayata geçirdiği ilk icraatı, 1 Kasım 2017’de, karalama kampanyasının tetikçisi olarak kullanacağı ve ilk paylaşımını yaptığı @kediLeaks isimli Twitter hesabını açmak oldu. Twitter bağlı olduğu kurallar gereği kullanıcı bilgilerini üçüncü kişilerle paylaşmadığı için anonim bir vasfa sahip olan ama yapılan araştırmalar sonucunda Özkan Mamati’ye ait olduğu resmen tespit edilen bu hesap üzerinden Mamati ve onun yönlendirdiği bazı müştekiler, Adnan Oktar ve arkadaşlarına akla hayale gelmeyecek yalanlarla iftira attılar, camiaya yakın herkesi tehdit ettiler ve adli makamları sürekli tahrik ettiler. Özellikle bu tahrik çalışması son derece planlı programlı şekilde yürütüldü ve bazı müştekilerin yalanlarından etkilenen başka kişilerce de desteklendi. Bu kişilerin başında, AKİT TV ve Sabah Gazetesi gibi bazı kuruluşlarda çalışan bazı gazeteci ve haber sunucuları gelmekteydi.



Bu dönem, pek çok açıdan oldukça kritik bir dönemdir. Mart 2017’de Adnan Oktar’ın, Üst Akıl: İngiliz Derin Devletinin İçyüzü kitabının 1. Cildi yayınlandıEkim 2017 tarihinde ise kitabın 2. Cildi, aynı tarihlerde de kitabın 1. Cildinin İngilizcesi yayınlandı. Yine bu dönemde Adnan Oktar, konuk olarak katıldığı televizyon programlarında, kitabın 3. cildinin de hazır olduğunu, kitap içeriğinde İngiliz derin devletinin sinsi planlarına dair çok kilit bilgiler bulunduğunu, bunların 173 fotoğraf ve 9 cd ile belgelendirildiğini ve bütün bu belgelerin Meclis’te yapılacak bir kapalı oturum ile açıklanabileceğini belirtti.

Kuşkusuz, bütün bunların üzerine tam olarak 6 Kasım 2017 tarihinde bir ihbar emailinin gelmesi dikkat çekicidir. İngiliz derin devleti deşifresini susturmak adına alelacele gelen bu zorlama ihbar maili, bir emirle dikkate alınmış ve sonrasındaki 2 yıl boyunca bu zorlama dava, HİÇBİR DELİL OLMAMASINA RAĞMEN zoraki hayatta tutulmaya çalışılmıştır.



⬅️

YENİ SORUŞTURMANIN
BAŞLANGICI: 2016

➡️

FIRAT DEVELİOĞLU İLE
İŞ BİRLİĞİ: ARALIK 2017


Daha yeni Daha eski