15 Temmuz’daki darbe girişiminden 19 gün sonra, 4 Ağustos 2016’da İstanbul Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü’ne bir ihbar düştü. İhbar numarası 8767 ve aidiyet numarası 63044 olan bu ihbar bir e-mail ile yollanmıştı ve ihbar formunda ihbar edenin adı, soyadı, email adresi, telefon numarası BULUNMAMAKTAYDI.

İhbarda, Adnan Oktar’ın, arkadaşlarının ve arkadaşlarına ait şirketlerinin FETÖ/PDY gibi faaliyetler içinde olduğu iddia ediliyordu. İhbar metninin devamı, aynı anda ancak bir Hollywood filminde bulunabilecek kadar çok suçlamayla doluydu: Şantaj, iftira, kumpas, FETÖ’ye veritabanı sağlama, kara para transferi, MOSSAD ve CIA’ya düzenli istihbarat aktarımı… Ve elbette ki bunlarla ilgili hiçbir kanıt ortaya konulmamıştı. Üstelik bununla da yetinilmemiş, camia içindeki kişilerin birçoğunun güya MOSSAD’ın ve bir kısmının da güya CIA’in ajanı olduğu iddia edilmişti!

Tabi gerçekte böyle bir yapı hiçbir şekilde mevcut değildi, ancak mesajın amacı, içindeki şu cümlede görülmekteydi:

LÜTFEN BU YAPIYA HAKKIYLA MÜDAHALE EDİN!”

İhbar tamamen yalanlarla dolu olsa da, içinde tek bir somut delil bulunmasa da, 2016/103113 numarası ile bir soruşturma açılmasını sağladı. Geçmişte defalarca uygulanan FETÖ taktiği yeniden hayata geçirilmiş, ilk aşama başarıyla amacına ulaşmıştı.





Soruşturmanın ilk dönemi son derece ağır aksak ilerledi. Savcılık ilk olarak ihbarda zikredilen Pronet isimli güvenlik firmasının ve yine ihbarda bahsedilen bir video sebebiyle bu videonun yayımlandığı A9 TV Kanalı’nın ortaklarını incelemeye başladı. Bir videodan bahsedilmişti ama ihbarda ne link vardı ne de kaynak. 17.08.2016’da İstanbul Emniyet Müdürlüğü Aklama ve Suç Gelirleri Bürosu bir telefonla Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü’ne başvurarak ihbarın ekinde gönderildiği yazılı olan videoyu sordu. İhbarda ek olmadığı, ayrıca ihbarcının da hiçbir iletişim bilgisi bulunmadığı için kendisine ulaşılamadığı cevabı verildi.

Buna rağmen ilginç bir şekilde, 326730 ve 239765 sicil numaralı polisler tarafından 03.08.2018’de tanzim edilen tutanakta, internetten silindiği iddia edilen, ihbarın ekinde de çıkmayan videonun bulunup deşifresinin bile yaptırılmış olduğu görülmektedir!

Bu arada, 326730 sicil numaralı polise dikkat etmek gerekir, çalışmanın ilerleyen sayfalarında bu kişi tekrar karşımıza çıkacaktır.



Yine bu dönemde, 18.09.2017 tarihinde Mali Şube’de görev değişiklikleri ve atamalar olmuştur. Bu atamalardan sonra, ağır aksak yürüyen soruşturma çok daha agresif bir yapıya bürünmüştür. İngiliz derin devletinin Adnan Oktar ve arkadaşlarını FETÖ ile ilişkili göstermek için yaptırdığı düzmece e-mail ihbarından sonra sıra dosyanın içeriğini suni suçlarla doldurmaya gelmiştir.  

Şimdi bu aşamadan sonra yaşananlara yakından bakalım…



Daha yeni Daha eski