Popüler sosyal medya platformlarından INSTAGRAM'da yer alan "@dreyfus.turk" rumuzlu hesabın arkadaşlarımızla ya da camiamızdan herhangi bir kimseyle hiçbir bağlantısı yoktur.

Adnan Oktar Davası sürecinde, bilindiği gibi sanıklar aleyhine olmadık asılsız iftira ve suçlamalarda bulunan, dosyanın müştekilerinden bir kısmı kendi aralarında da birbirlerine husumetli birkaç gruba bölünmüştür. Bu durum aylar önce medyada da yer almıştır. 

Söz konusu instagram hesabı da birbirleriyle ihtilaflı bu gruplardan birinin diğerlerini zor duruma düşürmek, tabiri caizse" ipliklerini pazara çıkarmak" amacıyla açtıklarını düşündüğümüz bir hesaptır. Hesap, karşı gruptaki baş husumetli müştekilerden Özkan Mamati, Fırat Develioğlu, Uğur Şahin gibi kişilerin yasadışı eylemlerini, Adnan Oktar davasındaki kumpası nasıl organize ettiklerini, genç kızları nasıl zorla sahte müştekiler yaptıklarını ifşa etmektedir. 

Bundaki amaçlarının dava sürecine katkıda bulunmak ya da camiamıza yardımcı olmak olmadığı da bu belgelerin orjinallerini dava dosyasına sunmadıklarından ortadadır. Amaç yalnızca birbirlerini zor duruma düşürebilmektir.

"@dreyfus.turk" adlı instagram hesabında dava dosyasının, Sayın Adnan Oktar ve arkadaşlarımıza yoğun husumet besleyen müştekilerinden ÖZKAN MAMATİ, UĞUR ŞAHİN, FIRAT DEVELİOĞLU, vs. bunların karanlık çeşitli çevrelerden destekçileri ve bunların siyaset, medya, emniyet ve yargı ayağındaki bazı kripto işbirlikçilerinin camiamıza kurdukları kumpasın birçok delili bulunmaktadır.

Bu dokümanların, fotoğrafların, vs. hepsi sözünü ettiğimiz husumetli müştekilerin kendilerinde, kendi bilgisayar, telefon ya da benzeri dijital arşivlerinde saklı bulunan belgelerdir. Dolayısıyla, bu kişilerle uzaktan yakından ilgisi olmayan bizlerin onlara ait bu çok sayıdaki bilgi ve belgelere ulaşabilmesi en başta teknik olarak imkansızdır.

Bu faaliyetin, camiamıza husumetli müştekilerin bir tür kendi iç çekişmeleri olduğu ortadadır.

Yoksa, yukarıda da belirttiğimiz gibi hesapta yer alan ve davanın seyrini kökten değiştirecek, kumpası gözler önüne serecek bu bilgi, belge ve fotoğraflar bizim elimizde olsaydı bunları dava dosyasına ve tüm adli mercilere sunmakta bir dakika bile gecikmezdik. Sırf bu açık gerçek bile söz konusu hesapla bizim hiçbir bağlantımız olmadığının delilidir.

Bunların yanı sıra;

 Bu hesaba ait kullanıcı adı ve şifresinin bulunamamış olması,

 Yargılanan ya da arkadaş çevremizden hiç kimsenin bu hesap üzerinden bir paylaşımının olmaması,

 Söz konusu hesabın yargılanan veya yargılanmayan hiçbir arkadaşımızın IP hesaplarıyla bir bağlantısının olmaması da 

bizlerin bu hesap ve içerikleriyle en küçük bir bağlantımız olmadığının somut delilleridir.

Diğer yandan, husumetli başı Özkan Mamati'nin sırf bize "kendisini karalıyoruz, korkutuyoruz" iftirası atabilmek için kendi cep telefonuna kayıtlı, bizzat kendi eliyle kendi kendini karalayan, kendisine hakaret ve ithamlarda bulunan özkanmamati.com adlı bir site açtığı da somut belgeleriyle kanıtlanmış bir gerçektir. Bununla ilgili gerekli adli başvurular yapılmıştır.

Yine, Özkan Mamati'nin dava dosyasına giren cep telefonu dijital dökümlerinde aylardır cezaevinde bulunan Tarkan Yavaş gibi arkadaşlarımız adına sahte twitter hesapları açmış bulunduğu ortaya çıkmıştır.

Bu itibarla, sırf camiamıza asılsız ithamlar yöneltebilmek amacıyla, "@dreyfus.turk" adlı hesabın ardından da Özkan Mamati ya da ekibinden birinin çıkması da bizler açısından hiç şaşırtıcı olmayacaktır. 

Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.

Daha yeni Daha eski