Sabah Gazetesi'nin 3 yıla yakın bir süredir, Sayın Adnan Oktar ve arkadaşlarının devam eden dava sürecinde kamuoyu infiali oluşturmak ve süregiden yargılamayı etkilemek amacıyla çok sayıda asılsız, mesnetsiz ve hayal ürünü asparagas habere imza atması tüm kamuoyunun da yakından takip ettiği bir gerçektir.

Gerçekleri son derece çarpıtmaya yönelik bu tarz bir habercilik anlayışı, bahsi geçen yayın grubunun camiamıza kumpas kuran bir takım husumetli kişi ve çevrelerin adeta sözcülüğünü misyon edinmiş gibi vahim bir görünüm ortaya koymaktadır. Sabah Gazetesi, sözünü ettiğimiz husumetli çevrelerin masa başında üreterek bazı müşteki ve (sözde) etkin pişmanlara baskı ve tehditle söylettikleri çeşitli gerçek dışı yalan ve iftira senaryolarını her gün sözüm ona sansasyonel haberlermiş görünümünde yayınlamayı adeta bir yayın politikası haline getirmiştir.

Geçtiğimiz günlerde benzer nitelikteki gerçek dışı haberlerine bir yenisini daha ekleyen Sabah Gazetesi, 4 Şubat 2021 tarihli haberinde

Twitter'ın;

  • Hem Türkiye genelinde pek çok hesap için uygulamaya koyduğu askıya alma prosedürünü çarpıtarak, güya sanki sadece Sayın Adnan Oktar'ın arkadaşlarının hesaplarına yönelik özel bir uygulama varmış gibi göstermeye çalışmış
  • Hem de bu askıya alma işlemlerinin sözde bir mahkeme kararıyla ilgili olduğunu iddia ederek bu hesapların güya “taciz, baskı ve tehdit içeren paylaşımlar” yaptıklarından dolayı kapatıldıkları şeklinde yeni bir asılsız bir haber yapmıştır.

Oysa gerçekler böyle değildir;

 Birincisi; Twitter tarafından uygulanan prosedür bir kapatma değil, askıya alma işlemidir. Bu uygulama, eğer hesap hakkında bir şikayet varsa uygulanan bir durumdur. Yapılacak itiraz üzerine şikayet konusu incelendikten sonra iddialar gerçeği yansıtmıyorsa hesap tekrar açılarak sahibine geri teslim edilmektedir.

Kaldı ki bu askıya alma uygulaması sadece Adnan Bey'in arkadaş çevresine ait olan hesaplara ilişkin değil, hakkında şikayet olan binlerce üzerinde hesap için aynı anda alınmış ve uygulanmış bir işlemdir. 

➢ İkincisi; söz konusu hesapların askıya alınmalarının haberdeki iddiaların aksine herhangi bir mahkeme kararıyla ilgisi de bulunmamaktadır.

Çünkü, askıya alınan hesap sayısı, haberde iddia edilen mahkeme kararındaki listenin sadece küçük bir kısmını içermekte olup, listede geçen hesapların büyük kısmı halen faal durumdadır

Bununla birlikte,

  • Twitter tarafından zaman zaman uygulanan askıya alma, engelleme, kısıtlama, silme vb. işlemler tamamıyla Twitter'ın kendi iç prosedür, uygulama ve değerlendirmelerinden kaynaklanmakta olup, bu durum o hesaplardan suç içeren bir paylaşım yapıldığı anlamına gelmemektedir.
  • NİTEKİM, YAKIN ZAMAN İÇERİSİNDE TWITTER KİMİ DEVLET YETKİLİLERİMİZİN ÇEŞİTLİ PAYLAŞIMLARINA İLİŞKİN OLARAK DA BENZER KISITLAMALAR DA BULUNMUŞTUR.
  • YANİ, BU DURUM ASKIYA ALINAN, ENGELLENEN VEYA KISITLANAN HER HESABIN, MUTLAKA HATALI VEYA SUÇ İÇEREN PAYLAŞIMLAR YAPTIĞINI GÖSTERMEMEKTEDİR.

➢ Üçüncüsü; Sabah Gazetesi’nin haberinde, iddia edilenin aksine, askıya alınan bu hesapların hiçbirisinden, açıldıkları günden bugüne “taciz, baskı veya tehdit içeren” tek bir paylaşım dahi yapılmamıştır.

BU NEDENLEDİR Kİ SABAH GAZETESİ, İDDİALARINI DESTEKLEYECEK ŞEKİLDE, BU HESAPLARDAN YAPILMIŞ “TACİZ, BASKI VEYA TEHDİT İÇEREN” TEK BİR PAYLAŞIM ÖRNEĞİ VEYA EKRAN GÖRÜNTÜSÜ DAHİ GÖSTEREMEMİŞTİR. ÇÜNKÜ BÖYLE BİR PAYLAŞIM YOKTUR.

Kaldı ki söz konusu hesaplarda bugüne kadar sadece;

  • Allah'ın varlığının, birliğinin ve iman hakikatlerinin anlatıldığı paylaşımların yapıldığı,
  • Tüm paylaşımlarda her zaman sevgi, dostluk, birlik, beraberlik ve kardeşliğin ön planda tutulduğu

takip eden herkes tarafından açık olarak bilinen bir gerçektir. 

Dolayısıyla, Sabah Gazetesi'nin haberinde geçen iddia ve ithamlar alenen gerçek dışı olup, söz konusu haberin sırf Sayın Adnan Oktar ile arkadaş çevresini karalamak ve haklarında aleyhte kamuoyu oluşturmak amacıyla hazırlanmış çarpıtma bir haber olduğu ortadadır. Bu vesileyle Sabah Gazetesi'nin,

  • Allah'ın varlığı, birliği ve iman hakikatlerinin anlatıldığı,
  • Vatandaşlarımızın sevgi, birlik, beraberlik ve kardeşliğe davet edildiği

paylaşımlardan niçin rahatsızlık duyduğunu anlamakta zorlandığımızı belirtir, kendilerine, kamuoyumuzu doğru, dürüst, tarafsız ve ilkeli haberler ile bilgilendirmelerini tavsiye ederiz.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.

Daha yeni Daha eski