Vatan Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek, geçtiğimiz günlerde Ulusal TV'de yayınlanan bir tartışma programındaki konuşmasında; cemaat ve tarikatları hedef alan açıklamalarına bir yenisini daha eklemiş, tıpkı daha önce olduğu gibi bu açıklamalarında da samimi dindar Müslümanlar ile DAEŞ, IŞİD ve FETÖ gibi eli kanlı terör örgütleri arasında bir ayırım yapmaksızın, tüm Müslüman topluluklarını kendince güya topluma yönelik bir tehditmiş gibi gösterme çabası sergilemiştir.

Sayın Perinçek'in Maocu ideolojiyi benimsemesinden ötürü ateist, materyalist ve Darwinist dünya görüşüne sahip olup, bu sebeple tüm dini yapılanmalara ve cemaatlere karşı olduğu herkesin malumudur. Bu husus Sayın Perinçek'in bugüne kadar yapmış olduğu çok sayıdaki söylem ve açıklamalarıyla bizzat kendisi tarafından da çok kez dile getirilmiştir. 

Şunu da ifade etmek gerekir ki Sayın Perinçek’in Türk devletinin üniter yapısını savunması, bölünmeye kesin bir dille karşı olması, milliyetçiliği, Sayın Cumhurbaşkanımız’ın etrafından kilitlenmeyi teşvik eden siyaseti takdire şayandır. 

Ancak burada dikkat çeken bir husus vardır ki, Sayın Perinçek yapmış olduğu açıklamalarında;

  • Tüm cemaatler ile İslami yapılanmaları topluma olumsuz ve ürkütücü gösterebilme çabası yürütmekte,
  • Tıpkı birtakım çevrelerin, işlerine gelmeyen kişilere ve gruplara yönelik sıkça başvurduğu şekilde, masum Müslüman cemaatler ve samimi dindar topluluk ve arkadaş gurupları ile eli kanlı terör örgütleri arasında sahte benzerlikle kurmaya çalışmakta,
  • Bu amaçla hedef olarak belirlediği masum Müslümanlar ile, DAEŞ, IŞİD ve FETÖ gibi eli kanlı terörist organizasyonlar ve vatan haini darbeci terör örgütlerinin İSİMLERİNİ BİR ARADA ZİKRETMEKTEDİR.

Ve kanaatimizce bu tutum kendisinin demokrat yapısına hiç yakışmamaktadır. Eminiz ki aslında Sayın Perinçek’in de farkında olduğu önemli bir gerçek vardır: 

Sayın Adnan Oktar’ın savunduğu değerler başta Perinçek’in kendisi olmak üzere tüm milli ve yerli insanların temel dayanak noktasıdır.

  • Sayın Adnan Oktar ve camiamızın sahip olduğu milliyetçi, modern, dindar, yerli ve milli yapısı ile savunduğu Türk-İslam birliği ideali,
  • Yürüttüğümüz anti-komünist, anti-materyalist, anti-Darwinist son derece etkili bilimsel ve fikri faaliyetler

Türk Devletinin üniter yapısının, modern aydınlık ideolojisinin bekası için hayati önem taşımaktadır.

Komünist yapıların geneline hakim olan ütopik, gerçek dışı, hayalperest anlatımlar görüldüğü kadarıyla Sayın Perinçek’in üslubuna da yansımaktadır. Klasik Marksist-Leninist söylemlerinin birer uzantısı olan “Türkiye cemaatlerden temizleniyor” cümlesi gerçekleşmesi imkansız olan boş bir hayaldir. Sayın Perinçek bu ideolojik, basmakalıp cümlelerle kendisini avutmaya çalışmak yerine gerçekçi bir değerlendirme yaptığında TÜRKİYE’DE OLAN TEK TEMİZLİĞİN BİLİNÇSİZLİKTEN, MATERYALİST VE DARWİNİST İDEOLOJİLERDEN TEMİZLİK OLDUĞUNU GÖRECEKTİR.

Zira, geçtiğimiz 50 yıl içinde maocu komünist ideoloji Türkiye’de bir karış bile mevzi kazanamamışken, 80’lerde %70’lerde olan evrime inananların oranı bugün Adnan Oktar’ın çalışmalarıyla neredeyse sıfıra düşmüştür. Adnan Oktar eserleriyle Darwinizm’i ve haliyle komünizmi fikren ezmiş geçmiş, İslam’ın aydınlık, modern ruhunu Anadolu’nun her noktasına kazımıştır. Şu an Sayın Adnan Oktar ve arkadaşlarının cezaevinde bulunuyor olması Sayın Perinçek’i bir yanılsamaya sürüklemiş olsa da gerçek görebilenler için açık ve net ortadadır: 

Kuran Müslümanlığı buram buram tüm Türkiye’ye hakim olmuş, Darwinist ideolojiler de -en hızlı savunucularının dahi bu ideolojileri savunmaktan utandığı bir hal alıp- tarihin çöplüğüne gömülmüştür.

Dolayısıyla Sayın Perinçek’e önerimiz, bazı maocu savcıların hukuk dışı yorumlarla verdiği hayali “müjdelere” aldanmamasıdır. Sayın Perinçek ve Aydınlık Camiasının yaptıkları açıklamalarla KAMUOYUNDA ALEYHİMİZDE OLUŞTURMAYA ÇALIŞTIKLARI İMAJIN AKSİNE arkadaş gurubumuz;

Ne BİR TARİKAT veya CEMAAT ne de BİR ÖRGÜT DEĞİLDİR. 

  • Atatürk'ün emanet ettiği Cumhuriyetin korunması hususuna son derece hassas, aynı zamanda kaliteli, kültürlü ve modern ama son derece dindar bir arkadaş gurubu, Yerli ve Milli bir sivil toplum inisiyatifidir. 
  • Hem modern, hem dindar, hem demokrat, hem laik, hem milliyetçi yani her yönüyle milli bir ekolün en güzel temsilcileri ve gençler için güzel bir rol modelidirler. Modern Türkiye’nin aydın yüzleri, Atatürkçü ve aydın bir nesil yetişmesinin de garantisidirler.

Bu sebeple her ne kadar aramızda ideolojik görüş ayrılıkları olsa da, Sayın Perinçek ve Aydınlık Camiasının da bizim gibi, devletine ve milletine bağlı, ülkesinin bölünüp parçalanmasına karşı insanlar olduklarını bildiğimizden dolayı kendilerini uyarmak ve yaptıkları bu ve benzeri açıklamaların aslen sadece Türkiye’yi parçalayıp bölmek isteyenlerin işine yarayacağını hatırlatmak istemekteyiz. Bu vesileyle Sayın Perinçek ve Aydınlık Camiasından, kamuoyuna yönelik açıklamalarında daha özenli olmalarını, devletin ve milletin bekası için aramızdaki ideolojik fikir ayrılıklarını bir kenara bırakarak, hakkımızda yürütülen “vatanseverleri imha operasyonuna” su taşıyan konumunda olmamalarını istirham etmekteyiz.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.

Daha yeni Daha eski